Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bireysel Entegrasyon Ödevi 130122013 Hayrunnisa Demirci.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bireysel Entegrasyon Ödevi 130122013 Hayrunnisa Demirci."— Sunum transkripti:

1 Bireysel Entegrasyon Ödevi 130122013 Hayrunnisa Demirci

2 Bilgilendirme  Entegrasyon yapılacak ders: Matematik  Entegrasyon yapılacak sınıf düzeyi: 7.sınıf  Entegre edilecek program: Excel office programı

3 Soyut konuların veya kavramların öğretimi matematik dersinde karşılaşılan bir güçlüktür. 7.Sınıf öğrencilerine matematik dersinde grafik ve fonksiyon konularına yardımcı olmak amacıyla excel programını derse entegre ediyorum. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalar hakkında ve derse katkısı hakkında bilgi vereceğim.

4 Araştırma sonuçları Öğretmenlerin elektronik tablo kullanımı ile ilgili görüşleri yapılan araştırma sonuçlarına göre; Öğretmen adaylarının yaklaşık olarak yarısından elektronik tabloların öğrencilerin bazı matematik konularında matematiksel formülleri anlamasına ve öğrenmesine yardımcı olabileceği ve elektronik tablolar aracılığıyla da anında dönüt alabilecekleri görüşü ortaya çıkmıştır.

5 Matematik dersinde tahtada çizilen grafik bir tek fonksiyona ait grafiktir ve grafik çizimi uzun zaman almaktadır. Ancak elektronik tablolar yardımıyla verilen bir fonksiyonda katsayılar değiştikçe grafiğin nasıl değiştiği öğrenciler tarafından rahatlıkla görülebilir.

6 Entegrasyonun katkıları Elektronik tablolar yardımıyla öğrencilerin öğrenme düzeyinin arttırılabileceği düşünülmüştür. Elektronik tablolar yardımıyla bireysel öğrenmeye yardımcı olacak alıştırma ve tekrar yapılabileceği, öğrencilere daha fazla uygulama imkânı sağlayacağı düşünülmüştür.

7 Entegrasyonun katkıları Excel programını matematik dersine entegre ederek öğrenci grafik çiziminde elektronik tablolardan yararlanılabileceği ve farklı değerler için grafiğin nasıl değiştiğinin anında görülebileceği bir ortam sunulmuş olacak. Aynı zamanda dersi monotonluktan kurtarabileceği ve dersin işlenişinde çeşitlilik sağlayacağı düşünülmüştür.

8 Bu entegrasyon sayesinde öğrenci hem zamanını daha iyi kullanacak hem de öğrenci için ders daha zevkli hale gelecektir.

9 Entegrasyonu uygulama Bu entegrasyonu dersinde uygulamak isteyen Emre öğretmen excel programının kullanımı hakkında bilgi edinir. Derste grafik konusunu işlerken programdan yararlanır. Grafikleri programda çizer. Canlı renkler kullanarak dikkat çekmeye çalışır. Öğrencilerin dersi daha iyi anladığını fark eder.

10 Entegrasyonu uygulama Matematikte fonksiyon konusu içinde excel programını rahatlıkla kullanabiliriz.

11 TEŞEKKÜRLER.


"Bireysel Entegrasyon Ödevi 130122013 Hayrunnisa Demirci." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları