Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ISKENCE ve EZiYET. Cesitler Iskence Eziyet ⊙ Insan Haklari Evrensel Bildirisini – 10.12.1948. ⊙ Ilke, iki yil aradan sonra 4 Kasim 1950 tarihli Insan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ISKENCE ve EZiYET. Cesitler Iskence Eziyet ⊙ Insan Haklari Evrensel Bildirisini – 10.12.1948. ⊙ Ilke, iki yil aradan sonra 4 Kasim 1950 tarihli Insan."— Sunum transkripti:

1 iSKENCE ve EZiYET

2 Cesitler Iskence Eziyet

3 ⊙ Insan Haklari Evrensel Bildirisini – 10.12.1948. ⊙ Ilke, iki yil aradan sonra 4 Kasim 1950 tarihli Insan Haklari ve Ana Hurriyetleri Korumaya Dair Sozlesmenin 3. maddesi tarafindan da teyit edilmistir. ⊙ Birlesmis Milletler deklarasyonu 1948

4 ⊙ Irk, din, dil ayrimi gozetilmeksizin insanlarin insan olmalari dolayisiyla hur ve esit dogduklarinin ifade edildigi insan haklari bildirisinde hic kimsenin iskenceye, zalimane, gayriinsani, haysiyet kirici cezalara veya mauamelere tabi tutlamayacagi belirtilmistir.

5 Onemli! 10.12. 1984. tarihli “Iskenceye ve diger zalimane, insanlikdisi veya onur kirici muamele veya cezaya karsi sozlesme”

6 “ ⊙ Iskence bir kamu gorevlisinin bilgi veya et itiraf elde etmek icin saniga maddi veya manevi aci veren eylem yapmasidir.

7 “ ⊙ Harp hali dahil, hibirseyin iskenceyi hakli kilamayacagi, gorevin ifasinin iskencenin gerekcesini olusturamayacagi... ⊙....Imzalayan tum devletlerin iskenceyei suc sayacaklari belirtilmistir. ⊙ Iskenceye karsi Bislesmis Milletler himayesi altinda iskenceye karsi komite kurulmasi ve bu komitenin sozlesmeye taraf devletlerdeki iskence iddialarini inceleme yetkisi kabul edilmistir.

8 ⊙ 26 Kasim 1987 tarihli “Iskencenin ve insanlikdisi veya onur kirici muamele ve cezanin onlenmesi icin Avrupa sozlesmesi ” – iskence yasagini ihlali iddialarini yerinde ve ilgili ulkelerde incelemek uzere iskenceyi onleme komitesi kurulmasini ongormus.

9 Iskence sucu insan oldurme sucundan da agir bir suc olarak kabul edilmektedir.

10 Prof.dr. Dogan Soyaslan, Ceza Hukuku – ozel hukumler, Yetkin, Ankara, 2014.


"ISKENCE ve EZiYET. Cesitler Iskence Eziyet ⊙ Insan Haklari Evrensel Bildirisini – 10.12.1948. ⊙ Ilke, iki yil aradan sonra 4 Kasim 1950 tarihli Insan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları