Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Food Safety Aspect” Şeref TAĞI. Genellikle, Her gün 3 öğün yemek yeriz Bu amaçla aşağıedaki aktivitelerde bulıunuruz, Şeref TAĞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Food Safety Aspect” Şeref TAĞI. Genellikle, Her gün 3 öğün yemek yeriz Bu amaçla aşağıedaki aktivitelerde bulıunuruz, Şeref TAĞI."— Sunum transkripti:

1 “Food Safety Aspect” Şeref TAĞI

2 Genellikle, Her gün 3 öğün yemek yeriz Bu amaçla aşağıedaki aktivitelerde bulıunuruz, Şeref TAĞI

3 Gıdanın satın alınması Saklanması Hazırlanması Tüketimi/sevis edilmesi (sunulması)

4 Bu aşamalardan yapılacak hatalar nedeniyle gıda kaynaklı hastalıklar ve zehirlenme potansiyeli vardır Şeref TAĞI

5 Gıda kaynaklı belli başlı tehlikeler Biyolojik Kimyasal (tarım ilaçları, hormonlar, hayvanlara verilen ilaçlar, metal iyonları Fiziksel (Cam, metal vs. parçacıkları) Also, emerging food contaminants (e.g. acrylamide)

6 Mikrobiyel alem Bakteriler Parazitler Virusler Küfler (mantarlar)

7 Gıdalardaki Mikroorganizmalar Patojenik (hastalık –yapanlar) Bozulma (yapanlar) Faydalı olanlar Şeref TAĞI

8 Gıdalara mikroorganizma bulaşma kaynakları

9 Foodborne illness Şeref TAĞI

10 Sıcaklık ve Bakteri gelişimi

11 Gıda satın alınırken Etiketinin okunması Güvenilir yerden alınması Gıdanın ambalajının kontrol edilmesi Gıdanın satın alınması eve getirilmesi Şeref TAĞI

12 Depolama Soğukta saklama Dondurularak saklanması Depolamada gıdanın kolay bozulabilir olup olmadığı Uygun kaplarda depolanması önemlidir

13 Hazırlama Gıdanın uygun şekilde yıkanması Gıdaya çapraz bulaşma olması Pişirme – uygun iç (merkez) sıcaklığa kadar Termometre kullanılması Dondurulmuş gıdanın çözündürülmesi Gıdanın tekrar ısıtılması

14 Consumption /Serving Proper holding and serving of food Şeref TAĞI

15 Hijyen Çalışılan yüzey/tezgah Ekipman ve gereçler Çalışanların temizliği El yıkama alışkanlığı Şeref TAĞI

16

17 Hygiene aspect When to wash hand Şeref TAĞI

18 Glossary Şeref TAĞI

19

20 Some samples from web resources ndex.asp Video Science/K12-Outreach/Video-and-Media/The-Great-Food- Fight.aspx Şeref TAĞI

21 Poster eID=283&parent=2http://www.who.int/foodsafety/publications/consumer/5keys/en/?articl eID=283&parent=2 Şeref TAĞI


"“Food Safety Aspect” Şeref TAĞI. Genellikle, Her gün 3 öğün yemek yeriz Bu amaçla aşağıedaki aktivitelerde bulıunuruz, Şeref TAĞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları