Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz."— Sunum transkripti:

1

2 SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz

3 Cumhuriyetin Temelleri

4 Cumhuriyet laik bir sistem üzerine kurulacaktı. Tarihin derinliklerine gönderilen hilafetin kalıntıları bile Cumhuriyet için büyük tehlike demekti.

5 Atatürk bu bilinçle Cumhuriyet için laik zemini hazırladı. Cumhuriyet'e karşı gelecek saldırıları da biliyordu.

6 Bu maksatla adaletli ve güçlü bir adalet sistemi oluşturuldu. Cumhuriyetin koruyucusu olacak adalet sistemi aynı zamanda demokrasinin gereğiydi. Bu maksatla adaletli ve güçlü bir adalet sistemi oluşturuldu. Cumhuriyetin koruyucusu olacak adalet sistemi aynı zamanda demokrasinin gereğiydi.

7 Atatürk Cumhuriyetin, geleceğin aydınlık kuşaklarının hak ettiği bir yönetim biçimi olduğunu biliyordu.

8 Çağ dışı örümcek kafalıların Cumhuriyete karşı takınacakları tavırları ve gerçekleştirebilecekleri eylemleri de Atatürk önceden fark edebiliyordu. Çağ dışı örümcek kafalıların Cumhuriyete karşı takınacakları tavırları ve gerçekleştirebilecekleri eylemleri de Atatürk önceden fark edebiliyordu.

9 Ancak Cumhuriyet halkın yönetim biçimiydi. Halkı "Cumhuriyeti kabul etmek zorunda" zorunda" bırakmak gibi bir yaklaşım yanlıştı.

10 Bu nedenle Atatürk vatanın her karış toprağına ulaştı. Çok sevdiği halkına Cumhuriyeti anlattı. Bu nedenle Atatürk vatanın her karış toprağına ulaştı. Çok sevdiği halkına Cumhuriyeti anlattı.

11 Atatürk yüzyıllar boyu süre gelen imparatorluğun ardından, devlet yönetiminde mantık dışı görülen tüm aksaklıkları devre dışı bıraktı.

12 Cumhuriyet çağdaşlık demekti ve Cumhuriyet ülkesinin temelini bilim oluşturmalıydı.

13 Üstelik eğitim, kültür ve bilim olmadan halkın Cumhuriyete alışması da zor olabilirdi. Üstelik eğitim, kültür ve bilim olmadan halkın Cumhuriyete alışması da zor olabilirdi.

14 Bu düşüncelerle devletin tüm imkanlarını cehaletin ortadan kaldırılması için seferber etti. Bu düşüncelerle devletin tüm imkanlarını cehaletin ortadan kaldırılması için seferber etti.

15 Cumhuriyet layığı ile yaşanması gereken bir yönetim biçimidir. Sadece ona sahip olmak yeterli değil, onu hak edebilmek gereklidir. Cumhuriyet layığı ile yaşanması gereken bir yönetim biçimidir. Sadece ona sahip olmak yeterli değil, onu hak edebilmek gereklidir.

16 Cumhuriyeti hak etmek, bilimin ışığında durarak, cehalet karanlığını yok etmektir. Cumhuriyeti hak etmek, bilimin ışığında durarak, cehalet karanlığını yok etmektir.

17 Vatan sevgisiyle birlikte hürriyetin, bağımsızlığın ve cumhuriyetin anlamını kavramış erdemli gençler, en az hudutta görev yapan askerler kadar vatanımızın koruyucularıdır. Vatan sevgisiyle birlikte hürriyetin, bağımsızlığın ve cumhuriyetin anlamını kavramış erdemli gençler, en az hudutta görev yapan askerler kadar vatanımızın koruyucularıdır.

18 Yıllar önce savaş meydanlarında, binlerce şehit verilerek kazanılan cumhuriyet, bugün siyasi, ekonomik bağımsızlıkla ve kültürel zaferlerle taçlandırılmadığı sürece tehlikededir.

19 FON MÜZİĞİ Yanni - Adagio in minor SESLENDİRME Pelin Bayrak (pelinbayrak.com) GÖRSELLER Slaytizle Arşivi © Slaytizle.com 2008

20 TÜRKİYE’NİN SLAYT PORTALI

21

22

23

24


"SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları