Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG VE FUTBOL. TEOG VE FUTBOL ARASINDA S İ ZCE NASIL B İ R İ L İŞ K İ VARDIR? BUNU ANLAYABİLMEK İÇİN 15 YIL KADAR ÖNCESİNDE OYNANAN BİR MAÇA GİTMEMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG VE FUTBOL. TEOG VE FUTBOL ARASINDA S İ ZCE NASIL B İ R İ L İŞ K İ VARDIR? BUNU ANLAYABİLMEK İÇİN 15 YIL KADAR ÖNCESİNDE OYNANAN BİR MAÇA GİTMEMİZ."— Sunum transkripti:

1 TEOG VE FUTBOL

2 TEOG VE FUTBOL ARASINDA S İ ZCE NASIL B İ R İ L İŞ K İ VARDIR? BUNU ANLAYABİLMEK İÇİN 15 YIL KADAR ÖNCESİNDE OYNANAN BİR MAÇA GİTMEMİZ GEREKİYOR.

3 YILLAR ÖNCES İ NE OYNANMI Ş B İ R FUTBOL MAÇI B İ ZE NE KAZANDIRACAK!?

4 3 Mayıs 1989 tarihinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Türkiye Kupası Çeyrek Final 2.maçı

5 K İ M KAZANDI? H İ Ç ÖNEM İ YOK! NASIL KAZANDI? SEN ONA BAK !

6 GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ: MUSTAFA DENİZLİ GALATASARAY: ZORAN SİMOVİC, CÜNEYT TANMAN, SEMİH YUVAKURAN, YUSUF ALTINTAŞ, ERHAN ÖNAL, İSMAİL DEMİRİZ, DZEVAD PREKAZİ, TUGAY KERİMOĞLU, MİRSAD KOVACEVİC, UĞUR TÜTÜNEKER, TANJU ÇOLAK

7

8 FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖR: TODOR VESELİNOVİC FENERBAHÇE: TONİ SCHUMACHER, MÜJDAT YETKİNER, NEZİHİ TOSUNCUK, ŞENOL USTAÖMER, ERGİN PARLAR, OĞUZ ÇETİN, HAKAN TECİMER, RIDVAN DİLMEN, AYKUT KOCAMAN, HASAN VEZİR, DURMUŞ ÇOLAK

9

10 İLK MAÇ FENERBAHÇE’NİN SAHASINDA GALATASARAY 2-0 GERİYE DÜŞTÜĞÜ MAÇTAN 2-2 BERABERE AYRILMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİR.

11 İKİNCİ MAÇ GALATASARAY ALİ SAMİ YEN STADI’NDADIR VE GALATASARAY MUTLAK FAVORİ GÖSTERİLMEKTEDİR

12 HER ŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTIR. GALATASARAY BİRİ PENALTIDAN OLMAK ÜZERE TANJU’NUN ATMIŞ OLDUĞU 3 GOL İLE İLK YARIYI 3-0 ÖNDE TAMAMLAMIŞTIR. Ali SAMİ YEN’DE BAYRAM HAVASI YAŞANMAKTADIR.

13

14 DEVRE ARASINDA FENERBAHÇE TEKN İ K D İ REKTÖRÜ TODOR VESEL İ NOV İ C devre arasInda OYUNCULARINI BA Ş INA TOPLAR VE KONU Ş MA YAPAR:

15 Rıdvan DİLMEN’den dinleyelim; "ilk yarı 3-0 mağlup girdik, soyunma odasına. Soyunma odasında ölüm sessizliği var. Ben Aykut ile soyunma odasının arka tarafındaki duşlarda oturuyorum. Veselinoviç geldi, Kalk çocuk dedi. (Veselinoviç hep çocuk diye konuşurdu).

16 Veselinoviç bize : «Tamam, Galatasaray sizi yendi, kupadan da eledi ama benim canım GALATASARAY ile bir maç daha yapmak istiyor. Bu maç 45 dakikalık olacak. Çıkın ve bu maçı 1-0 dahi olsa kazanın.» dedi. Tam maça çıkarken çıkış tünelinde bize bu gol ilk 10 dakika da olursa 5 atarsınız dedi.»

17 Fenerbahçe’de oynayan, 765 kez sarı- lacivertli formayı giyerek rekor kıran Müjdat Yetkiner anlatıyor: «Veselinoviç’in ikinci gelişiydi. Galatasaray ile kupa maçı oynuyoruz Ali Sami Yen’de. İlk yarı Galatasaray 3-0 önde. Moralimiz bozuk bir vaziyette soyunma odasına girdik. hoca beni ‘Miço buraya gel’ diyerek yanına çağırdı.

18 ‘Eyvah’ dedim kabak benim başına patladı. Bakışları sert değildi, rahatladım. İkinci yarı dedi ilk geldiğim sene orta sahada oynayan Müjdat gibi bir performans çıkartabilir misin? ‘ Hocam dedim öleceğimi bilsem çıkar yine oynarım. ’ ‘On dakika pres yap orta sahada, senden başka bir şey istemiyorum’ diyerek diğer arkadaşlara döndü. “taktik maktik yok. çıkın bu maçı alacağız.” ikinci yarı çıktık.

19 Hasan Vezir anlatıyor; «Galatasaraylılar röveşata yapmaya başladılar... Bacak arası atıp dalga geçmeye çalışıyorlardı... İşte o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Biz bunlara layık değildik ve bu maçı kazanmalıydık."

20 VE İKİNCİ YARI BAŞLADI. AYKUT KOCAMAN’IN 1, HASAN VEZİR 3 GOL ATTI VE FENERBAHÇE MAÇI 4-3 KAZANDI. (3-1) dk. 47 Aykut Kocaman (3-2) dk. 53 Hasan Vezir (3-3) dk. 71 Hasan Vezir (3-4) dk. 82 Hasan Vezir

21

22

23 Şimdi olaya farklı bir bakış açısı ile bakalım. Bu konuşmayı Mustafa DENİZLİ yapmış olsaydı. Muhtemelen şunları söylerdi:

24 Arkadaşlar, tamam 2-2 lik bir skor sonrası 3-0 öndeyiz. Ama maç henüz bitmedi. Sizlerden ikinci yarıya maç halen 0-0 gibi başlamanızı ve ona göre oynamanızı istiyorum. Sakın gevşemeyin ve oyun disiplininden kopmayın.

25 Galatasaray tarihi bir fark yakalayacak 5-0, 6-0, 7-0 belkide daha farklı olacak yıllarca taraftarların akıllarında bu zafer kalacaktı. Ama muhtemelen böyle bir konuşma yapılmadı.

26

27 VE HER FENERBAHÇEL İ N İ N GURURLA ANLATACA Ğ I B İ R GER İ DÖNÜ Ş YA Ş ANDI. SEV İ NÇ, MUTLULUK ONLARIN HAKKI!

28 Ve Evet Gelelim TEOG ve FUTBOL İlişkisine: TAMAM İ LK YARI B İ TT İ. GER İ YE DÜ Ş MÜ Ş OLSANIZ DA ÖNDE OLSANIZDA, GEÇM İŞİ DE ĞİŞ T İ RMEK İ Ç İ N YAPAB İ LECE Ğİ M İ Z B İ R Ş EY YOK.

29 AMA GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN ÖNÜMÜZDE FIRSATLAR VAR. ÖNÜMÜZDE YAZILILAR VAR. ÖNÜMÜZDE BİR SINAV DAHA VAR. ÖĞRENİLMESİ GEREKEN KONULAR VAR. YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN SORUMLULUKLAR VAR.

30 Haydi, şimdi yeniden başlayalım. SANK İ İ LK DEFA SINAVA G İ RECEK G İ B İ D İ S İ PL İ NL İ VE GAYRETL İ, VE HEPS İ NDEN ÖNEML İ S İ ÜSTES İ NDEN GELECE Ğİ M İ ZE İ NANCIMIZ TAM OLARAK.

31 B İ Z İ M DE GELECEKTE GURURLA ANLATACA Ğ IMIZ B İ R BA Ş ARI ÖYKÜMÜZ OLSUN.

32 H İ Ç K İ MSE BA Ş ARI MERD İ VENLER İ N İ ELLER İ CEB İ NDE tIRMANMAMI Ş TIR. J. KETH MOORHEAD Hazırlayan Muhittin GÖK/Türkçe Öğretmeni

33


"TEOG VE FUTBOL. TEOG VE FUTBOL ARASINDA S İ ZCE NASIL B İ R İ L İŞ K İ VARDIR? BUNU ANLAYABİLMEK İÇİN 15 YIL KADAR ÖNCESİNDE OYNANAN BİR MAÇA GİTMEMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları