Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938)."— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938)

2 Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğdu.
Annesi ve babası ona Mustafa adını koydu.

3

4 Mustafa’nın; Annesinin adı Zübeyde hanım, Babasının adı Ali Rıza Efendi, Kız kardeşinin adı Makbule’dir.

5

6 Mustafa,annesinin isteği ile mahalle mektebinde okumaya başladı
Mustafa,annesinin isteği ile mahalle mektebinde okumaya başladı.Fakat daha sonra babası,Mustafa’yı Şemsi Efendi ilkokuluna gönderdi.Mustafa okula başladıktan kısa bir süre sonra babasını kaybetti.Annesi ve Makbule’yle birlikte köydeki dayısının yanına gitti.Köyde okul yoktu.Zübeyde hanım,Mustafa okula gitmediği için üzüldü.Onu Selanik’teki teyzesinin yanına gönderdi.

7

8

9 Asker olmayı çok isteyen Mustafa,ilkokuldan sonra askeri ortaokula gitti.Zekası ve yeteneği ile kendini okuldaki herkese sevdirdi.O,başarılı bir öğrenciydi.Matematik öğretmeni,ona “Kemal” adını verdi.Mustafa Kemal,ortaokulu bitirdikten sonra Askeri Liseye girdi.Daha sonra Harp Akademisine gitti.Kurmay yüz başı olarak orduya katıldı.Çanakkale savaşında büyük kahramanlıklar gösterdi.

10

11

12

13

14 I.Dünya Savaş’ından yenik çıkan Almanya’nın yanında savaşa girdiğimiz için biz de yenik sayıldık ve yurdumuz düşmanlar tarafından işgal edildi.Atatürk,tüm millete önderlik yaparak Kurtuluş Savaşı’nı başlattı.Bu savaşı başlattığında pek çok güçlükle karşılaştı.Yurdumuzu her yandan düşmanlar işgal etmişti.Türk ordusu dağıtılmıştı ve silahlarına el konulmuştu.Halk savaşmaktan yorgundu.

15 Atatürk güçlüklere rağmen cesaretini hiç kaybetmedi
Atatürk güçlüklere rağmen cesaretini hiç kaybetmedi.Türk halkını da cesaretlendirdi.Kararlı ve planlı çalışarak Kurtuluş Savaş’ınıda kazanmamızı sağladı.Savaş bittikten sonra pek çok yenilikler yaptı.

16

17

18

19

20

21

22

23 Atatürk 10 Kasım 1938 tarihinde İstanbul Dolma Bahçe Sarayında öldü
Atatürk 10 Kasım 1938 tarihinde İstanbul Dolma Bahçe Sarayında öldü.Ankara’da Etnografya müzesinde geçici kabrine konuldu.Şimdi Atatürk’ün anıt mezarı,Ankara’da Anıtkabir’dedir

24

25 FARUK TUGAYOĞLU İLÖĞRETİM OKULU
ADI SOYADI: DİLARA KARABAĞ NO : 41 SINIFI : 3/A


"ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları