Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

De Jongh Malikanesi Amaç Ve Hedef İçinde bulunduğumuz eğitim verdiğimiz köşkün tarihini bilmek böylece gelecek nesillere aktarmak – Köşkün tarihinin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "De Jongh Malikanesi Amaç Ve Hedef İçinde bulunduğumuz eğitim verdiğimiz köşkün tarihini bilmek böylece gelecek nesillere aktarmak – Köşkün tarihinin."— Sunum transkripti:

1

2 De Jongh Malikanesi

3 Amaç Ve Hedef İçinde bulunduğumuz eğitim verdiğimiz köşkün tarihini bilmek böylece gelecek nesillere aktarmak – Köşkün tarihinin hangi aileden geldiğini bilmeli – Zamanında hangi amaçlar için kullanıldığını sayabilmeli

4 Levanten Frenk Fransızca Lever kökünden Doğulu batılılar – İngiliz, Fransız,Hollandalı, İtalyan Sanayi devrimi ve hammadde ihtiyacı Osmanlı dönemi kapitulasyonlar Yabancıların mülk edinme yasası

5 Hollanda kökenli ingiliz aile 1812’de ilk izmire geliş Pamuk basma fabrikası ve The imperial gazetesi Danimarka başkonsolosluğu yaparken ölür(1854) (Mary Wilkinson)

6 2.kuşak Oğulları John Robert ve David Banka işinede girerler. John Robert daha sonra Danimarka konsolosu olur.

7 3.kuşak John Atkinson,  Danimarka Muavin konsolosu David,  Bankacılık Oscar ve eşi Cleofe  1922 yangınında Türk çeteler tarafından öldürüldüğü? Henry de Jongh *  Thomas Bowen Rees ile Egypte and Levant buharlı vapur şirketine katılır.(1877) Ailenin Buca’da yaşayan son üyeleri olan Eric, İsidor ve Frederick de Jongh 1922 yılında ülkeyi terk etmişlerdir.

8

9 İtalyan iş adamı olan Fratelli Sperco’ya satılır. Kont Aliberti tarafından kiralanır – 1930’lu yıllarda tenis kulübü olarak kullanılır.

10 1951-1961 yılları arasında Sanatoryum 1976 yılında SSK’ya satılır (Sağlık Koleji-sağlık Meslek Lisesi) 1998 yılında Sağlık Meslek Lisesinin kaldırılmasıyla son mezunlarını veren okul bu yıldan sonra boş kalmış.

11

12

13

14

15 2013 ‘de Şifa Üniversitesine kiralanmıştır.

16

17

18

19

20

21

22 Sonuç De Jongh Malikanesi ~1877 yılında Jongh ailesi tarafından yaptırılmış ve günümüze kadarda köşk, tenis kortu, senatoryum, Sağlık meslek lisesi olarak kullanılmıştır.

23 Sabrınız için teşekkürler Haziran 1931


"De Jongh Malikanesi Amaç Ve Hedef İçinde bulunduğumuz eğitim verdiğimiz köşkün tarihini bilmek böylece gelecek nesillere aktarmak – Köşkün tarihinin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları