Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi II. DÖNEM TEOG 2015/2016 Mesut AŞIK Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen 5 NİSAN 2016 MALATYA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi II. DÖNEM TEOG 2015/2016 Mesut AŞIK Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen 5 NİSAN 2016 MALATYA."— Sunum transkripti:

1 T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi II. DÖNEM TEOG 2015/2016 Mesut AŞIK Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen 5 NİSAN 2016 MALATYA Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık

2 TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) SINAV SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİMALATYA REHBERLİK VE ARAŞTRMA MERKEZİREHBERLİK BÖLÜMÜ

3 2.DÖNEM TEOG SINAVI TARİHLERİ VE OTURUMLARI SAATİDERSSORU SAYISI VE OTURUM SÜRESİ 27 NİSAN ÇARŞAMBA 09.00TÜRKÇE20 SORU 40 DAKİKA 10.10MATEMATİK20 SORU 40 DAKİKA 11.20DİN KÜLTÜRÜ20 SORU 40 DAKİKA 28 NİSAN PERŞEMBE 09.00FEN VE TEKNOLOJİ20 SORU 40 DAKİKA 10.10İNKILAP TARİHİ20 SORU 40 DAKİKA 11.20İNGİLİZCE20 SORU 40 DAKİKA

4 DERSLERE GÖRE SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK? Ortak yapılan sınavlar, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincinin, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincinin yerine olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak sınavlar iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek, ders yapılmayacak.

5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ YABANCI DİL (İNGİLİZCE) TEOG SINAVINI KAPSAYAN DERSLER

6 HER SINAVDA 20 soru, 40 dakika süre;30 dakika dinlenme verilecektir.A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü olacaktır.Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir.İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınavdan çıkma izni yoktur. Ortak sınavlara geçerli bir mazeret den dolayı girilmemiş ise mazeret sınavına girebilir.

7 DERSLERİN AĞIRLIKLARINI BELİRLEYEN STANDART PUAN KATSAYILARI

8 ORTAK SINAVLAR NEREDE YAPILACAK? Ortak sınavlara olağanüstü şartlar dışında öğrenciler kendi okullarında girecekler. Hastanede veya evde eğitim gören öğrencilerin sınavı hastanede veya evde yapılacaktır.

9 MAZARET SINAVI UYARISI! MAZARET SINAVI UYARISI! Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Mazeret sınavı 16-17 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacaktır

10 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Haziran 2.Dönem sınav sonuçları Haziran ayında açıklanacak.

11 YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP) NEDİR? Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 6, 7, 8. sınıf düzeylerinde ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.

12 YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP) HESAPLAMA ÖRNEĞİ

13 AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NEDİR? Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

14 ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANININ HESAPLANMASI (OYP) Öğrencinin 6,7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının toplamı ile 8.sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanının toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilen puandır. 6,7 ve 8. sınıfların toplam yılsonu başarı puanı 300 puan (100+100+100:300)üzerinden (%30 oranında etkiler)Ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak (%70 oranında etkiler) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan (OYP) ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.

15 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK? Tercihler okul kodlarına ve okul türlerine göre yapılacaktır. Öğrencilerden tüm okul türlerini içeren 25 adet tercih alınacaktır.

16 PUANLARIN EŞİT OLMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK? OYP’lerineşit olması halinde Ortak Sınav puanı, Eşitliğin devam etmesi halinde 8. sınıf YBPEşitliğin devam etmesi halinde 7. sınıf YBPEşitliğin devam etmesi halinde 6. sınıf YBP’si yüksek olana öncelik verilecektir. Bunların eşit olması halinde tercih önceliği Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı dikkate alınacaktır.

17 EK PUAN NEDİR? Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Olimpiyat Sınavları ve Matematik Olimpiyat Sınavları ile Proje Yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanan öğrencilere, katıldıkları yılın Yıl Sonu Başarı Puanına belirlenen oranda ek puan verilecektir.

18 EK PUANIN KATKISI NASIL OLACAK ? Öğrencilerin yarışmalara ve olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla aitYıl Sonu Başarı Puanına;Altın madalya alan veya birinci olanlar için yıl sonu başarı puanının %10’u,Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için yıl sonu başarı puanının %9’u,Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için yıl sonu başarı puanının %8’i, Bu etkinliklere katılanlar için de yıl sonu başarı puanının %7’si oranında EK PUAN verilecektir.

19 Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık DOĞRU LİSE TERCİHİ SÜREÇLERİ ve YÖNETİMİ Günümüzde doğru lise tercihi, üniversiteye yerleşebilmenin tek koşulu olmasa da en önemli basamaklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ortaokul sonrası eğitim seçeneklerinin çeşitliliği, özellikleri ve koşulları tercih sürecinin önemini artırmaktadır. Artık öğrenciler kadar çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak isteyen velileri de ilgilendiren bu süreç, profesyonel bir şekilde yürütülmelidir. Öğrenci kadar velilerin de bu sürece dahil edilerek desteklenmesi gerekmektedir.

20 Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık Bu yardım sürecinin sunulmasında okul rehberlik ve psikolojik danışmanlık servislerine önemli roller düşse de okul bütününü oluşturan tüm yönetim mekanizmalarının (Okul yönetimi, sınıf rehber öğretmenleri, okul ölçme ve değerlendirme birimleri, şube öğretmenler kurulu, okul rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri yürütme kurulu v.b. ) etkin rol alması gerekir.

21 Doğru lise tercihi, öğrencinin ilgilerine, yeteneklerine ve koşullarına (Sınav başarısı, ortaokul başarısı, bulunduğu şehir v.b.) göre yaptığı gelecek planına (Meslek ve üniversite eğitimi) ulaşması için en doğru ortaöğretim eğitim seçeneğinde karar kılmasıdır. Bu karar verme süreci doğru kariyer planlamasının ta kendisidir. O zaman ortaokuldan sonra bir gencin lise kararı; Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık DOĞRU LİSE TERCİHİ NEDİR?

22 İlgi ve yeteneklerine en uygun eğitimi alabilmesine olanak sağlıyorsa, Kendisini tanımasına ve kabullenmesine olanak sunuyorsa, Amaçları doğrultusunda üst eğitim kurumuna hazırlıyorsa, Seçeceği mesleğe ulaşması için uygun eğitimi (Ders müfredatları, staj ve uygulamalar v.b.) almasına fırsat veriyorsa, Bir üst eğitim seçenekleri için uygun rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuyorsa kendisi için en doğru kararı vermiştir diyebiliriz. Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık

23 Öğrencinin kendini (İlgi ve yetenekleri) tanımasına yardımcı olmak. Ortaöğretim eğitim seçenekleri ve koşulları hakkında bilgi vermek. Meslekler ve mesleklerin gerektirdiği özellikler hakkında bilgi vermek. Ortaöğretim seçim sürecinde (İlgi, yetenek, meslekler ve liseler arasında ki ilişkiyi kurarak) öğrenciye ve velisine rehberlik ve danışmanlık yapmak. Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık Doğru lise seçimi ile ilgili tanım ve açıklamalar dört aşamalı bir yardım sürecini karşımıza çıkarmaktadır. Bunları maddeler halinde sıralarsak:

24 8. Sınıftan mezun olduktan TEOG Yerleştirmeye Esas Puan İle Tercih Edilebilecek Ortaöğretim Kurumları Fen Liseleri Sosyal Bilimler Lisesi Anadolu Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri Özel Ortaöğretim Kurumları (Özel Liseler) Yetenek Sınavı ve TEOG Yerleştirmeye Esas Puan İle Tercih Edilebilecek Ortaöğretim Kurumları Güzel Sanatlar Ve Spor Liseleri Tercih Yapmama ya da Bireylerin Yerleşememe Durumunda Kayıt Yolu İle Tercih Edilebilecek Yaygın Ortaöğretim Kurumları Açık Öğretim Kurumları (Açık Lise) Mesleki Eğitim Merkezleri (Çıraklık Okulu) Ön Kayıt ve TEOG Yerleştirmeye Esas Puanla Kayıt Yapılabilecek Özel Ortaöğretim Kurumları Özel Ortaöğretim Kurumları (Özel Liseler) Askeri Liseler (ALS) (Yazılı Sınav + Bedeni Yeterlilik + Mülakat +Ön Sağlık Muayenesi + Sağlık Muayenesi) (Sadece Erkek Öğrenciler) Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık

25 ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN TEMEL EĞİTİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ 1. Normal müfredatı takip eden özel eğitim sınıfı öğrencileri ve kaynaştırma öğrencileri, merkezi ortak sınavlara girmiş ve yerleştirme için gereken puanı almış ise yerleştirmeye esas puan ile ortaöğretim kurumlarını tercih edebilir. Örneğin herhangi bir ortaokulun 8. sınıfında kaynaştırma öğrencisi ya da özel eğitim sınıfı öğrencisi olan bir öğrenci, sınav tedbiri alarak ya da almayarak merkezi ortak sınava girdiğinde diğer öğrencilerde olduğu gibi yıl sonunda yerleştirmeye esas puan hesaplanacaktır. Öğrenci isterse İl milli eğitim müdürlüğü, özel eğitim hizmetleri kuruluna başvurmadan yerleştirmeye esas puanı ile diğer tüm öğrenciler gibi tercih yapabilir ve bir okula yerleşebilir. Örneğin özel eğitim ihtiyacına rağmen % 60’lık dilime girebilen bir özel eğitim gereksinimli öğrenci kendisine bir tercih listesi oluşturabilir ve bu listeden bir okula yerleşme imkanı bulabilir.

26 Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık 2. Normal müfredatı takip eden özel eğitim sınıfı öğrencileri ve kaynaştırma öğrencileri merkezi ortak sınavlara girmiş fakat tercih yapmamış ise veya tercih yapmış fakat bir kuruma yerleşememiş ise il özel eğitim kuruluna başvurmasına gerek kalmadan doğrudan kayıt yolu ile yaygın ortaöğretim kurumlarına yerleşebilir. Öğrenci istemesi durumunda başvuru ile açık liseye kayıt olabilir. Ayrıca herhangi bir tercih yapmasaz ise kaydı otomatik olarak açık liseye düşer. Öğrenci sağlık durumu elverişliliği uygunsa mesleki ve teknik eğitim merkezine başvurabilir ve yerleşebilir.

27 Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık 3. Normal müfredatı takip eden özel eğitim sınıfı öğrencileri ve kaynaştırma öğrencileri merkezi ortak sınavlara girmemişse ya da girmiş fakat bir kuruma yerleşememişse il özel eğitim kuruluna başvurarak kurul tarafından uygun olan örgün ve yaygın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilir. Öğrenci merkezi ortak sınava girmemişse ya da girmiş ve hatta tercih yapmış bir yere yerleşememişse bu durumda kurula başvurması durumunda adresine en yakın ortaöğretim kurumuna yerleştirilir. (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Sağlık Lisesi) hariç…

28 Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık 4. Normal müfredatı takip edemeyen orta ve ağır düzeyde yetersizliği olan öğrenciler merkezi ortak sınavlardan muaftır. Bu durumda il özel eğitim kurulu tarafından özel eğitim iş uygulama merkezine yerleştirilir.

29 8. Sınıftan Mezun Olan Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler Normal Müfredatı Takip Eden Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri ve Kaynaştırma Öğrencileri (Merkezi ortak sınavlara girmiş ve yerleştirme için gereken puanı almış ise) Yerleştirmeye Esas Puan İle Ortaöğretim Kurumlarını Tercih Edebilir Fen Liseleri Sosyal Bilimler Lisesi Anadolu Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri Özel Ortaöğretim Kurumları (Özel Liseler) Normal Müfredatı Takip Eden Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri ve Kaynaştırma Öğrencileri Merkezi Ortak Sınavlara Girmiş Fakat Tercih Yapmamışsa veya Tercih Yapmış Bir Kuruma Yerleşememişse İl Özel Eğitim Kuruluna Başvurmadan Kayıt Yolu İle Yaygın Ortaöğretim Kurumlarına Yerleşebilir Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Okulu) Açık Öğretim Kurumları (Açık Lise) Normal Müfredatı Takip Eden Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri ve Kaynaştırma Öğrencileri Merkezi Ortak Sınavlara Girmemişse ya da Girmiş Fakat Bir Kuruma Yerleşememişse İl Özel Eğitim Kurulu Tarafından adresine en yakın örgün veya yaygın Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirilir Anadolu Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açık Öğretim Kurumları Normal Müfredatı Takip Edemeyen Orta ve Ağır Düzeyde Yetersizliği Olan Öğrenciler Merkezi Ortak Sınavlardan Muaftır. Bu durumda İl Özel Eğitim Kurulu Tarafından Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine Yerleştirilir Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık

30 ÖZEL GEREKSİNİMİ BİREYLERİN İL ÖZEL EĞİTİM KURULLARINCA YERLEŞTİRİLEBİLMELERİ İÇİN EN GEÇ 28 NİSAN 2016 GÜNÜ İTİBARİYLE GEÇERLİ ÖZÜRLÜ/ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORUNA SAHİP OLMALARI GEREKMEKTEDİR… Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman Mesut Aşık

31 MALATYA İLİ LİSE TÜRLERİ VE TABAN PUANLARI

32 Okulun AdıPuanı Malatya / Yeşilyurt Malatya Fen Lisesi488,3950 Malatya / Yeşilyurt Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi482,6965 Malatya / Battalgazi Malatya Anadolu Lisesi474,8994 Malatya / Yeşilyurt Turgut Özal Anadolu Lisesi468,4725 Malatya / Yeşilyurt Beydağı Abdülkadir Eriş Anadolu Lisesi461,1861 Malatya / Yeşilyurt Kernek Anadolu Lisesi452,4841 Malatya / Yeşilyurt Akmercan Anadolu Lisesi447,5229 Malatya / Akçadağ Fatih Fen Lisesi445,5103 Malatya / Battalgazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi441,6650 Malatya / Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi440,5525 Malatya / Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi433,4736 Malatya / Yeşilyurt Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi422,7180 Malatya / Yeşilyurt Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi420,6602 Malatya / Battalgazi Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi414,6181

33 Malatya / Yeşilyurt Mahmut Çalık Anadolu Lisesi412,6934 Malatya / Darende Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Lisesi408,6875 Malatya / Yeşilyurt Yusuf Kenan Anadolu Lisesi407,1258 Malatya / Yeşilyurt Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi406,8740 Malatya / Battalgazi Battalgazi Anadolu Lisesi400,3054 Malatya / Yeşilyurt Gazi Anadolu Lisesi389,5695 Malatya / Yeşilyurt GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)385,3940 Malatya / Yeşilyurt Konak Anadolu Lisesi380,3177 Malatya / Battalgazi Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi378,5332 Malatya / Yeşilyurt Sadreddin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesi376,5595 Malatya / Yeşilyurt Yakinca Anadolu Lisesi375,6247 Malatya / Battalgazi 20 MAYIS VAKFI TURGUT ÖZAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)370,7750 Malatya / Doğanşehir VAİZOĞULLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)370,5230 Malatya / Battalgazi Bahçebaşı Anadolu Lisesi365,4909

34 Okulun AdıPuanı Malatya / Darende MALATYA DARENDE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (Sağlık Hizmetleri Alanı)360,1860 Malatya / Akçadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi354,0000 Malatya / Battalgazi Malatya Lisesi350,0377 Malatya / Battalgazi Atatürk Kız Anadolu Lisesi347,8247 Malatya / Darende Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi347,7483 Malatya / Battalgazi Fatih Anadolu Lisesi347,4700 Malatya / Yeşilyurt Tecde Anadolu Lisesi343,3515 Malatya / Yeşilyurt Gündüzbey Anadolu Lisesi340,9585 Malatya / Yeşilyurt Yeşiltepe Anadolu Lisesi338,4164 Malatya / Battalgazi Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi328,2565 Malatya / Doğanşehir Doğanşehir Anadolu Lisesi322,8904 Malatya / Battalgazi Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi316,3829 Malatya / Yeşilyurt Dilek Anadolu Lisesi308,6398 Malatya / Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi307,5390

35 Malatya / Battalgazi Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi265,3891 Malatya / Battalgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi261,6935 Malatya / Battalgazi Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesi252,4506 Malatya / Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi222,1275 Malatya / Battalgazi Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi217,6709 Malatya / Darende Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi214,2579 Malatya / Doğanşehir Erkenek Şehit Gökhan Kuzu Anadolu Lisesi211,7322 Malatya / Hekimhan Anadolu Lisesi203,7783 Malatya / Yazıhan Anadolu Lisesi156,9384 Malatya / Akçadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi155,4353 Malatya / Akçadağ Anadolu Lisesi154,4279 Malatya / Akçadağ Ören Anadolu Lisesi144,1903 Malatya / Doğanşehir Doğanşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi74,6554 Malatya / Hekimhan Anadolu İmam Hatip Lisesi63,3876

36 SEMİNERİMİZE KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ MESUT AŞIK PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN

37


"T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi II. DÖNEM TEOG 2015/2016 Mesut AŞIK Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen 5 NİSAN 2016 MALATYA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları