Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mayıs 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi.  Çevre dostu enerji üreten ev (Ecohouse) modeli okulumuz öğrencilerinden Oğuz Can Güden ve Görkem Karadağ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mayıs 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi.  Çevre dostu enerji üreten ev (Ecohouse) modeli okulumuz öğrencilerinden Oğuz Can Güden ve Görkem Karadağ."— Sunum transkripti:

1 Mayıs 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi

2  Çevre dostu enerji üreten ev (Ecohouse) modeli okulumuz öğrencilerinden Oğuz Can Güden ve Görkem Karadağ tarafından kimya öğretmeni Fatma Emel Işık danışmanlığında yapılmıştır.  Çevre dostu olmasının sebebi ev için gerekli olan enerjiyi çatısında bulunan güneş paneli ve bahçesinde bulunan rüzgar türbininden sağlamaktadır. Evin içerisine konulan LED lambalar güneş paneline bağlı olarak ve rüzgar türbini çevrildiğinde yanmaktadır. Rüzgar türbini aynı zamanda rüzgar olmadığında enerji ihtiyacını karşılamak için enerjiyi depolayacak pillere de sahiptir.  Ayrıca çatıdaki yağmur suyu kanalları suyu toplayarak bahçede ve havuzda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Evin mutfağında da çalışır durumda bulunan çöp öğütücüsü bulunmakta ve buradan elde edilen atıkların bahçede gübre olarak değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Enerji üreten ev Slovenya’nın Ljubljana kentinde yapılan 3. Uluslar arası toplantıda öğrencilerimiz Berkan Ergülen ve Oğuz Can Güden tarafından toplantıya katılan bütün öğretmen ve öğrencilere sunulmuştur.

3 Enerji üreten evi Slovenya’da sunan öğrencilerimiz Berkan Ergülen ve Oğuz Can Güden

4 Ecohouse yapım aşamasında.

5 Ecohouse iki öğrencimiz in kimya öğretmeni F. Emel Işık danışmanlığında özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış bir üründür.

6 Oğuz Can Güden ecohouse üzerinde çalışıyor.

7 Öğrencilerimiz Ecouhouse sunusunu yapıyor.

8 Oğuz Can Güden çevre dostu evin çalışma prensiplerini diğer proje ortaklarına anlatıyor.

9

10

11 Mayıs 2009’da Tekirdağ’da ulusan ajans tarafından organize edilen yapılan AB projeleri bölgesel fuarında da ecohouse sergilenmiştir.

12 Kimya Öğretmeni miz Fatma Emel Işık ve Comenius ekibinden öğrencimiz Nuray Özdemir Tekirdağ Bölgesel AB proje fuarında

13 Hazırlayan: Reyhan ORMAN Proje Koordinatörü


"Mayıs 2009 Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi.  Çevre dostu enerji üreten ev (Ecohouse) modeli okulumuz öğrencilerinden Oğuz Can Güden ve Görkem Karadağ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları