Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UNIVERSIADE FISU. FISU Fransız Jean Petit ‘in Dünya Öğrenci Oyunlarını 1923 yılının Mayıs ayında ilk defa düzenlemesi FISU’nun kuruluşunun ilk aşaması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UNIVERSIADE FISU. FISU Fransız Jean Petit ‘in Dünya Öğrenci Oyunlarını 1923 yılının Mayıs ayında ilk defa düzenlemesi FISU’nun kuruluşunun ilk aşaması."— Sunum transkripti:

1 UNIVERSIADE FISU

2 FISU Fransız Jean Petit ‘in Dünya Öğrenci Oyunlarını 1923 yılının Mayıs ayında ilk defa düzenlemesi FISU’nun kuruluşunun ilk aşaması sayılmaktadır. Fransız Jean Petit ‘in Dünya Öğrenci Oyunlarını 1923 yılının Mayıs ayında ilk defa düzenlemesi FISU’nun kuruluşunun ilk aşaması sayılmaktadır. 1924 yılında ICS’nın(Uluslar arası Öğrenci Konfederasyonu)Varşova’da düzenlediği kongreye katılan çok sayıda delege ile Dünya Üniversite Oyunları hareketi başlamıştır. 1924 yılında ICS’nın(Uluslar arası Öğrenci Konfederasyonu)Varşova’da düzenlediği kongreye katılan çok sayıda delege ile Dünya Üniversite Oyunları hareketi başlamıştır.

3 ICS ve öğrenciler 1925 ten 1939 a kadar birçok etkinlik düzenlemiştir. ICS ve öğrenciler 1925 ten 1939 a kadar birçok etkinlik düzenlemiştir. Toplantılara ara verilmesine neden olan II.Dünya Savaşı’nın ardından Dünya Üniversite Oyunları Fransa’da tekrar toplanmıştır. Toplantılara ara verilmesine neden olan II.Dünya Savaşı’nın ardından Dünya Üniversite Oyunları Fransa’da tekrar toplanmıştır.

4 FISU resmi olarak 1949 yılında Lüksemburg’da kurulmuş ve ilk Uluslararası nitelikte Üniversiteler Spor Haftaları düzenlenmiştir.(1951 Lüksemburg, 1953 Dortmund, 1955 Sen Sebastian) FISU resmi olarak 1949 yılında Lüksemburg’da kurulmuş ve ilk Uluslararası nitelikte Üniversiteler Spor Haftaları düzenlenmiştir.(1951 Lüksemburg, 1953 Dortmund, 1955 Sen Sebastian)

5 1957 yılında Fransız Federasyonu Doğu ve Batı bloklarındaki öğrencileri bir araya getiren Dünya Üniversiteler Spor Şampiyonasını düzenlemiştir. 1957 yılında Fransız Federasyonu Doğu ve Batı bloklarındaki öğrencileri bir araya getiren Dünya Üniversiteler Spor Şampiyonasını düzenlemiştir. FISU ve CISU’nun (İtalyan Birliği ) Torin’de düzenlemiş olduğu oyunlara katılma kararı aldığı 1959 yılında İtalyan Organizatörler Oyunları UNIVERSIADE olarak adlandırmışlardır. FISU ve CISU’nun (İtalyan Birliği ) Torin’de düzenlemiş olduğu oyunlara katılma kararı aldığı 1959 yılında İtalyan Organizatörler Oyunları UNIVERSIADE olarak adlandırmışlardır.

6  FISU’nun esas sorumluluğu, Yaz ve Kış Dünya Üniversite Oyunlarının (Universiade) ve Dünya Üniversite Şampiyonalarının denetimidir. Olimpiyatlardan sonra dünyanın ikinci büyük spor organizasyonudur.

7  Universiade programını tamamlaması ve üniversite sporlarının tüm dünyaya yayılması amacıyla FISU altmışlı yılların başından itibaren Dünya Üniversiteler Şampiyonasını düzenlemeye başlamıştır.Bu şampiyonalar çift yıllarda yapılmaktadır.

8 Yaz Oyunları Müsabakalar, oniki zorunlu dal ile ev sahibi kentin seçeceği en fazla üç isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır. Müsabakalar, oniki zorunlu dal ile ev sahibi kentin seçeceği en fazla üç isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır. Zorunlu dallar; atletizm, basketbol, eskrim, futbol, jimnastik, judo, yüzme, atlama, sutopu, tenis,masa tenisi ve voleyboldur. Zorunlu dallar; atletizm, basketbol, eskrim, futbol, jimnastik, judo, yüzme, atlama, sutopu, tenis,masa tenisi ve voleyboldur.

9 Kış Oyunları Müsabakalar, yedi zorunlu ve ev sahibi ülkenin seçeceği iki isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır. Müsabakalar, yedi zorunlu ve ev sahibi ülkenin seçeceği iki isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır. Zorunlu dallar; Alp Disiplini, Kuzey Disiplini,snowboard, buz hokeyi, hız pateni, Biatlon ve artistik paten’dir. Zorunlu dallar; Alp Disiplini, Kuzey Disiplini,snowboard, buz hokeyi, hız pateni, Biatlon ve artistik paten’dir.

10 FİSU İDARİ YAPISI Genel Kurul FISU ya üye 144 Ulusal Üniversite Sporları Federasyonlarından oluşan genel kurul, iki yılda bir toplanmaktadır. FISU ya üye 144 Ulusal Üniversite Sporları Federasyonlarından oluşan genel kurul, iki yılda bir toplanmaktadır. 4 yılda süre ile görevli olan yürütme komitesini seçmekte ve yürütme komitesince sunulan bütçe ve programları onaylamaktadır. 4 yılda süre ile görevli olan yürütme komitesini seçmekte ve yürütme komitesince sunulan bütçe ve programları onaylamaktadır.

11 Yürütme Komitesi Yirmi üç üyeden oluşan yürütme komitesi 4 yılda bir seçilir.Yılda en az iki kez bir araya gelerek FISU aktivitelerini düzenlemek amacıyla kararlar almaktadır. Yirmi üç üyeden oluşan yürütme komitesi 4 yılda bir seçilir.Yılda en az iki kez bir araya gelerek FISU aktivitelerini düzenlemek amacıyla kararlar almaktadır. 1 Komite başkanı, 1 üst düzey başkan yardımcısı ve 4 başkan yardımcısı,1 hazine sorumlusu 1.mali değerlendirici ve 15 mali değerlendirici komiteyi oluşturmaktadır. 1 Komite başkanı, 1 üst düzey başkan yardımcısı ve 4 başkan yardımcısı,1 hazine sorumlusu 1.mali değerlendirici ve 15 mali değerlendirici komiteyi oluşturmaktadır.

12 Genel Sekreterlik; FISU’nun idari işlerinin yürütüldüğü birimdir.Merkezi Brüksel’de yer almaktadır. FISU’nun idari işlerinin yürütüldüğü birimdir.Merkezi Brüksel’de yer almaktadır.

13 Komisyonlar; Yürütme komitesinin çalışmalarını yapabilmesi için 12 daimi ve 2 özel komisyon bulunmaktadır. Yürütme komitesinin çalışmalarını yapabilmesi için 12 daimi ve 2 özel komisyon bulunmaktadır. 1. Yaz Universiade Teknik Komitesi -CTI SU 2. Kış Universiade Teknik Komitesi –CTI WU 3. Dünya Şampiyonaları Teknik komitesi-CTI WC 4. Uluslararası Kontrol Komitesi- CIC 5. Spor Yönetmeliği Komitesi - CRS 6. Sağlık Komitesi - CM 7. Üniversite Spor Çalışmaları Komitesi - CESU

14 8. Uluslararası Basın Komitesi - CPI 9. Yaz Universiade Denetleme Komitesi - CSU 10. Kış Universiade Denetleme Komitesi - CWU 11. Hukuk Komitesi - LC 12. Pazarlama ve TV Komitesi 13. Üniversite Sporlarını Geliştirme Komitesi 14. Kadın Komitesi

15 FISU FELSEFESİ FISU program ve ulusal sembollere (Bayrak ve Marşlara ) ilişkin yapılan anlaşmaya ek olarak tüzüğe “FISU hedeflerine, hiçbir politik yapıya veya ırka herhangi bir ayırım gözetmeksizin ulaşır “ ibaresini ekleyerek felsefesini belirtmiştir. FISU program ve ulusal sembollere (Bayrak ve Marşlara ) ilişkin yapılan anlaşmaya ek olarak tüzüğe “FISU hedeflerine, hiçbir politik yapıya veya ırka herhangi bir ayırım gözetmeksizin ulaşır “ ibaresini ekleyerek felsefesini belirtmiştir. Sportif değerlerin duyurulması ve spor çalışmalarının üniversite ruhu ile uyumlu bir şekilde özendirilmesi amacıyla üniversite kurumları içerisinde oluşturulmuştur. Sportif değerlerin duyurulması ve spor çalışmalarının üniversite ruhu ile uyumlu bir şekilde özendirilmesi amacıyla üniversite kurumları içerisinde oluşturulmuştur.

16 Sportif değerlerin duyurulmasıyla; gelecekte politika, ekonomi, kültür ve endüstri alanlarında anahtar konumda olan öğrenciler arasında dostluğun, kardeşliğin, centilmenliğin, azmin ve işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Sportif değerlerin duyurulmasıyla; gelecekte politika, ekonomi, kültür ve endüstri alanlarında anahtar konumda olan öğrenciler arasında dostluğun, kardeşliğin, centilmenliğin, azmin ve işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Etik kurallara saygı duyularak işbirliğinin geliştirilmesi, hümanist düşüncenin yaygınlaştırılması felsefenin içerisindedir. Etik kurallara saygı duyularak işbirliğinin geliştirilmesi, hümanist düşüncenin yaygınlaştırılması felsefenin içerisindedir.

17 FISU, ülkeleri ve insanları bölen anlaşmazlıkların üstesinden gelerek, üniversite topluluklarını bir araya getirmekte ;spor aracılığı ile toplumlararası uyumu güçlendirmektedir. FISU, ülkeleri ve insanları bölen anlaşmazlıkların üstesinden gelerek, üniversite topluluklarını bir araya getirmekte ;spor aracılığı ile toplumlararası uyumu güçlendirmektedir. Ayrıca, Dünya Üniversiteler Spor Hareketi aynı zamanda değişik ulusları birleştiren güçlü bir iletişim kanalı sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca, Dünya Üniversiteler Spor Hareketi aynı zamanda değişik ulusları birleştiren güçlü bir iletişim kanalı sunmayı hedeflemektedir.

18 FISU ‘nun resmi dili İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca’ dır. İş dili ise İngilizce ve Fransızca’ dır. FISU ‘nun resmi dili İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca’ dır. İş dili ise İngilizce ve Fransızca’ dır. Resmi ve İş Dili

19 FISU AMBLEMİ FISU AMBLEMİ FISU amblemindeki U harfi Üniversite kelimesini,altında yer alan değişik renkteki yıldızlar ise beş kıtayı (ülke bayraklarında bulunan renkleri) temsil etmektedir.

20 Marş Üniversiade ve Dünya Üniversite Şampiyonalarında madalya törenlerinde çalınan milli marşların yerini Gaudeamus Igitur almıştır. Üniversiade ve Dünya Üniversite Şampiyonalarında madalya törenlerinde çalınan milli marşların yerini Gaudeamus Igitur almıştır. (Bu marş ilk başta üniversite festivalleri için düzenlenmiştir ve kullanılmıştır.) (Bu marş ilk başta üniversite festivalleri için düzenlenmiştir ve kullanılmıştır.)

21 FISU Konferansları Spor faaliyetlerinin sosyolojik ve bilimsel araştırmalarla tamamlayıcı olması amacıyla üniversite oyunları ile aynı zamanda yapılmaktadır. “Üniversite Sporlarını İrdeleme Konferansı” olarak da adlandırılmaktadır. Spor faaliyetlerinin sosyolojik ve bilimsel araştırmalarla tamamlayıcı olması amacıyla üniversite oyunları ile aynı zamanda yapılmaktadır. “Üniversite Sporlarını İrdeleme Konferansı” olarak da adlandırılmaktadır. Konferanslarda spor ve beden eğitimine ilişkin konular tartışılmaktadır. Konferanslarda spor ve beden eğitimine ilişkin konular tartışılmaktadır.

22 FORUM  Üniversite oyunlarının düzenlenmediği yıllarda, üniversite görevlileri ve öğrencilerini bir araya getirmek amacıyla kültür ve spor konularının görüşüldüğü seminerler düzenlenmektedir.

23 FISU’daki Temsilcilerimiz: Prof. Dr. Kemal TAMER - FISU Yönetim Kurulu Üyesi (2003-2007 & 2007-2011) Prof. Dr. Kemal TAMER - FISU Yönetim Kurulu Üyesi (2003-2007 & 2007-2011) Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU - FISU Sağlık Kur.Üyesi (1999-2003, 2003-2007 & 2007-2011) Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU - FISU Sağlık Kur.Üyesi (1999-2003, 2003-2007 & 2007-2011) Nihat DOKER - FISU Uluslararası Kont.Kom.Üyesi (1999-2003, 2003-2007 & 2007-2011) Nihat DOKER - FISU Uluslararası Kont.Kom.Üyesi (1999-2003, 2003-2007 & 2007-2011) Prof. Dr. İbrahim CİCİOĞLU - FISU Güreş Teknik Komite Başkanı (2007-2011) Prof. Dr. İbrahim CİCİOĞLU - FISU Güreş Teknik Komite Başkanı (2007-2011) Dr. Macide TÜZÜN – FISU Kadınlar Komisyonu Üyesi (2007-2011) Dr. Macide TÜZÜN – FISU Kadınlar Komisyonu Üyesi (2007-2011)

24

25 ADAYLIKLAR Organizsyonu yapan ülke genel kurul veya FISU’nun İdari Komitesinin bir toplantısında seçilmiş olacaktır. Organizsyonu yapan ülke genel kurul veya FISU’nun İdari Komitesinin bir toplantısında seçilmiş olacaktır. *Aday ülke gerekli dökümanlar ve adaylık dosyasını cevaplayarak yazılı bir başvuru formu dahil temin edecektir. *Aday ülke gerekli dökümanlar ve adaylık dosyasını cevaplayarak yazılı bir başvuru formu dahil temin edecektir. Cevapların yeterli sayıda kopyalarını FISU’nun Genel Sekreterliğine ve FISU’ nun ortaklarının üyelerine de gönderecektir. Cevapların yeterli sayıda kopyalarını FISU’nun Genel Sekreterliğine ve FISU’ nun ortaklarının üyelerine de gönderecektir. Bu form forumun açılmasından en son 2 yıl önce gönderilmiş olmalıdır. Bu form forumun açılmasından en son 2 yıl önce gönderilmiş olmalıdır.

26 Bu dokümanlar en azından FISU’nun Yürütme Komitesi veya Genel Kurul toplantısının öncesinde hazır olacaktır.Gerekirse toplantı yerinin incelenmesi düşünülecektir. Bu dokümanlar en azından FISU’nun Yürütme Komitesi veya Genel Kurul toplantısının öncesinde hazır olacaktır.Gerekirse toplantı yerinin incelenmesi düşünülecektir. Aday ülkeler bir tanıtımsal sunum için seyahat ve konaklama ücretlerinden sorumlu olacaktır. Aday ülkeler bir tanıtımsal sunum için seyahat ve konaklama ücretlerinden sorumlu olacaktır. Aday ülkeler durumlarını sadece evrak dosyası, kitapçık, broşür, basılı materyaller, fotoğraflar ve filmlerle sunabilir. Aday ülkeler durumlarını sadece evrak dosyası, kitapçık, broşür, basılı materyaller, fotoğraflar ve filmlerle sunabilir.

27 Kıta İşbirlikçileri 1. Europan University Sports Federation (EUSA) 2. Asian University Sports Federation (AUSF) 3. Federation of African University Sports (FASU) 4. Organizacion Deportiva Universitaria Panamericana (ODUPA)

28 Üniversite Yaz Oyunları, İzmir, 2005 (Universiade Summer Games, İzmir, 2005) 23. Universiade 2005, İzmir Yaz Oyunları, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu olmuştur. İzmir’de 7884 katılımcıyı bir araya getiren organizasyon,o tarihe kadar en yüksek katılıma imza atmıştır. 23. Universiade 2005, İzmir Yaz Oyunları, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu olmuştur. İzmir’de 7884 katılımcıyı bir araya getiren organizasyon,o tarihe kadar en yüksek katılıma imza atmıştır.

29 UNIVERSIADE HAZIRLIK VE DÜZENLEME KURULU UNIVERSIADE HAZIRLIK VE DÜZENLEME KURULU Başkan(Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Başkan(Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Üyeler (8 kişi) Üyeler (8 kişi) İzmir Valisi Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ege Üniversitesi Rektörü Gençlik ve Spor Genel Müdürü TRT Genel Müdürü THY Genel Müdürü TMOK Başkanı

30 ORANİZASYON KOMİTESİ Başkan:Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan:Büyükşehir Belediye Başkanı Üyeler (17 kişi) Üyeler (17 kişi)

31 İCRA KURULU Başkan : Genel Koordinatör Başkan : Genel Koordinatör Üyeler (8 kişi) Üyeler (8 kişi)

32 Genel Koordinatöre bağlı spor, hukuk danışmanı ve 3 genel koordinatör yardımcısı, Genel Koordinatöre bağlı spor, hukuk danışmanı ve 3 genel koordinatör yardımcısı, Koordinatör yardımcılarına bağlı olarak da çalışan ;idari işler, tesis işletmeleri, pazarlama ve halkla ilişkiler, mali işler, spor, sağlık, açılış kapanış töreni koordinatörü,ulaşım, dış ilişkiler, bilgi teknolojileri, akreditasyon, teknik koordinatörlük birimi organizasyon şemasını oluşturmuştur. Koordinatör yardımcılarına bağlı olarak da çalışan ;idari işler, tesis işletmeleri, pazarlama ve halkla ilişkiler, mali işler, spor, sağlık, açılış kapanış töreni koordinatörü,ulaşım, dış ilişkiler, bilgi teknolojileri, akreditasyon, teknik koordinatörlük birimi organizasyon şemasını oluşturmuştur.

33 23. Universiade 2005 Yaz Oyunları müsabakalarının büyük kısmı İzmir ve ilçelerinde yer alan 55 tesiste yapılmıştır. Organizasyon kapsamında, İzmir’in sahip olduğu tesislerin hemen hepsi elden geçirilmiş ve 10 yeni spor tesisi inşa edilmiştir. 23. Universiade 2005 Yaz Oyunları müsabakalarının büyük kısmı İzmir ve ilçelerinde yer alan 55 tesiste yapılmıştır. Organizasyon kapsamında, İzmir’in sahip olduğu tesislerin hemen hepsi elden geçirilmiş ve 10 yeni spor tesisi inşa edilmiştir. İzmir 1971 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları’ndan sonra, Universiade 2005 ile ilk kez geniş çaplı bir spor organizasyonunun sorumluluğunu yüklenmiştir ve profesyonel bir anlamda organizasyonu tamamlamayı başarmıştır. İzmir 1971 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları’ndan sonra, Universiade 2005 ile ilk kez geniş çaplı bir spor organizasyonunun sorumluluğunu yüklenmiştir ve profesyonel bir anlamda organizasyonu tamamlamayı başarmıştır.

34 Organizasyona katılan 131 ülkenin kültürüyle, Türk kültürünün birlikteliği Oyunlar’ da hedeflenmiştir ve bu amaç doğrultusunda şehir ve köy etkinlikleri düzenlenmiş ve geniş katılım sağlanmıştır. Organizasyona katılan 131 ülkenin kültürüyle, Türk kültürünün birlikteliği Oyunlar’ da hedeflenmiştir ve bu amaç doğrultusunda şehir ve köy etkinlikleri düzenlenmiş ve geniş katılım sağlanmıştır.

35 FISU Konferansı; 50. kuruluş yılını kutlayan Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılmıştır. Konferansın ana teması “Üniversite Sporları: Kültürel farklılıkların bir Paylaşım Platformu” olarak belirlenmiştir. Konferansla eşgüdümlü olarak X. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi de aynı yer ve tarihte gerçekleştirilmiştir. FISU Konferansı; 50. kuruluş yılını kutlayan Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılmıştır. Konferansın ana teması “Üniversite Sporları: Kültürel farklılıkların bir Paylaşım Platformu” olarak belirlenmiştir. Konferansla eşgüdümlü olarak X. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi de aynı yer ve tarihte gerçekleştirilmiştir.

36 Konferansın alt temaları olan “Üniversite Sporlarının zaman, ülkeler ve toplumlar arasındaki köprü işlevi; spor turizmi ve çevre bilincinin geliştirilmesindeki rolü; sporda profesyonellikle ilişkisi; başarı güdümlü bir toplumdaki yeri; uyuşturucu kullanımı şiddet karşıtı duruşu; Üniversite Sporları Yönetimi alanındaki bölgeler ve kıtalar arası karşılaştırmalı çalışmalar; Üniversite Sporları’nın iç ve dış iletişim aracı olarak yeri; çeşitli sağlık sorunları” alanlarında gönderilen 110 çalışma sunulmuştur. Konferansın alt temaları olan “Üniversite Sporlarının zaman, ülkeler ve toplumlar arasındaki köprü işlevi; spor turizmi ve çevre bilincinin geliştirilmesindeki rolü; sporda profesyonellikle ilişkisi; başarı güdümlü bir toplumdaki yeri; uyuşturucu kullanımı şiddet karşıtı duruşu; Üniversite Sporları Yönetimi alanındaki bölgeler ve kıtalar arası karşılaştırmalı çalışmalar; Üniversite Sporları’nın iç ve dış iletişim aracı olarak yeri; çeşitli sağlık sorunları” alanlarında gönderilen 110 çalışma sunulmuştur.

37 İzmir'in ev sahipliğini üstlendiği oyunlar; 10 zorunlu ve 4 isteğe bağlı spor dalında gerçekleştirilmiştir. Bu branşlardan Güreş, Tekvando, Yelken ve Okçuluk İzmir kentinin önerdiği isteğe bağlı olan spor dallarıdır. İzmir'in ev sahipliğini üstlendiği oyunlar; 10 zorunlu ve 4 isteğe bağlı spor dalında gerçekleştirilmiştir. Bu branşlardan Güreş, Tekvando, Yelken ve Okçuluk İzmir kentinin önerdiği isteğe bağlı olan spor dallarıdır.

38 Sayılarla Universiade İzmir Oyunlara 131 ülkeden 5bin 372 sporcunun katılmıştır. Oyunlara 131 ülkeden 5bin 372 sporcunun katılmıştır. Katılımcı, teknik heyetler ve yakınları ve izleyicilerle birlikte İzmir, 38 bin 366 kişi akredite edilmiştir. Katılımcı, teknik heyetler ve yakınları ve izleyicilerle birlikte İzmir, 38 bin 366 kişi akredite edilmiştir. Organizasyonda 2 bin 512 delegasyon görevlisi, 450 spor teknik görevlisi ve 1116 hakem görev yapmıştır. Organizasyonda 2 bin 512 delegasyon görevlisi, 450 spor teknik görevlisi ve 1116 hakem görev yapmıştır. Oyunları 357 bin kişi izlemiştir. Oyunları 357 bin kişi izlemiştir. Oyunları 1091’yerli,31 ülkeden 170 yabancı basın mensubunun izlemiştir. Oyunları 1091’yerli,31 ülkeden 170 yabancı basın mensubunun izlemiştir. Oyunlar sürecinde 8676 gönüllü görev yapmıştır. Oyunlar sürecinde 8676 gönüllü görev yapmıştır. Oyunlar Köyü’nde, farklı dinlere mensup sporculara hizmet vermek üzere 6 din merkezi kurulmuştur: Cami, Sinagog, Hıristiyan Şapeli, Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi ve Dua Odası. Oyunlar Köyü’nde, farklı dinlere mensup sporculara hizmet vermek üzere 6 din merkezi kurulmuştur: Cami, Sinagog, Hıristiyan Şapeli, Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi ve Dua Odası.

39 17 sponsor oyunlara destek vermiştir. 17 sponsor oyunlara destek vermiştir. Organizasyon Komitesi, Universiade organizasyonu kapsamında yapılan kaynak yaratma faaliyetleri sonucunda toplam 13,9 milyon YTL tutarında finansman kaynağı sağlamıştır. Organizasyon Komitesi, Universiade organizasyonu kapsamında yapılan kaynak yaratma faaliyetleri sonucunda toplam 13,9 milyon YTL tutarında finansman kaynağı sağlamıştır. Oyunlar süresince ulaşım, sağlık, dış ilişkiler, pazarlama halkla ilişkiler ve bilgi teknolojileri gibi komisyonlarda 18 bin 536 personel görev almıştır. Oyunlar süresince ulaşım, sağlık, dış ilişkiler, pazarlama halkla ilişkiler ve bilgi teknolojileri gibi komisyonlarda 18 bin 536 personel görev almıştır. Oyunlar süresince toplam 350 bin öğün yemek servis edilmiştir. Oyunlar süresince toplam 350 bin öğün yemek servis edilmiştir. Oyunlarda; 59 spor tesisi müsabaka ve antrenmanlarda kullanılmıştır. Oyunlarda; 59 spor tesisi müsabaka ve antrenmanlarda kullanılmıştır. 9 bin 952 kişi kapasiteli Oyunlar Köyü oyunlar süresince hizmete açılmıştır 9 bin 952 kişi kapasiteli Oyunlar Köyü oyunlar süresince hizmete açılmıştır

40 TEŞEKKÜR EDERİM


"UNIVERSIADE FISU. FISU Fransız Jean Petit ‘in Dünya Öğrenci Oyunlarını 1923 yılının Mayıs ayında ilk defa düzenlemesi FISU’nun kuruluşunun ilk aşaması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları