Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER."— Sunum transkripti:

1 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER

2 ‘’Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur.’’ Mustafa Kemal ATATÜRK

3 Merhaba sevgili arkadaşlar,
İnternetten yararlanmak hepimizin temel hakkıdır ve internet evimizden dünyamıza açılan büyük bir penceredir. İnternet hava gibidir değerini ancak yokluğunda anlayabiliriz. O halde arkadaşlar, Bilinmeyen yerlere açılan ve sizi davet eden her kapıdan içeri girecek miyiz? SERİK İMKB O.T.M.L.

4 Hepimizin seçme özgürlüğü vardır.
Tabi ki hayır! Hepimizin seçme özgürlüğü vardır. Hangi kapının ardında yolculuk yapacağınıza, Engin ufuklara doğru NE üzerinde uçacağınıza Siz karar vereceksiniz!! SERİK İMKB O.T.M.L.

5 Öyleyse genç internet kullanıcısı,
Önce güvenli bir internet yolculuğu için kullanıcı kaptanın dikkat etmesi gereken konuları birlikte hatırlayalım: SERİK İMKB O.T.M.L.

6 *Zaman hepimizin en değerli varlığıdır.
Zamanı siz yönetin! Arkadaşlar, *Zaman hepimizin en değerli varlığıdır. *İnternet ve bilgisayar başında harcanacak zamanı daha iyi kullanmalıyız, internetin bizim zamanımızdan çalmasına izin vermemeliyiz. *Dışarıda oyun oynamak, sevdiğiniz sporları yapmak, derslerinizi yapmak ve kitap okumak için KENDİMİZE VAKİT AYIRALIM. SERİK İMKB O.T.M.L.

7 VÜCUT SAĞLIĞINIZI KORUYUN! SEVGİLİ internet kullanıcı arkadaşlar
Bilgisayar karşısında dik oturun Bilgisayarınızı aydınlık ortamlarda kullanın. Yeri siz belirleyin! SERİK İMKB O.T.M.L.

8 Anne ve babanıza karşı açık, şeffaf ve dürüst olun.
Değerli arkadaşlar, Anne ve babanıza karşı açık, şeffaf ve dürüst olun. Sigara içilmeyen ve havadar bir yer tercih edin İnternette gezinmek için eviniz ve ailenizle birlikte oturduğunuz odayı tercih edin. SERİK İMKB O.T.M.L.

9 Bakacağınız pencereyi siz belirleyin!
Gireceğiniz kapıyı, Bakacağınız pencereyi siz belirleyin! Size teklif edilenlere değil, ailenizin ve öğretmenlerinizin tavsiyelerine önem verin. Ailenizle ya da öğretmenlerinizle birlikte güvenli olduğunu tespit ettiğiniz internet siteleri ‘sık kullanılanlar bölümüne’ işaretleyin SERİK İMKB O.T.M.L.

10 Arkadaşınızı siz belirleyin! Sevgili arkadaşlar,
İnternet ortamında sadece tanıdığınız kişilerle sohbet edin İnternette tanıştığınız yabancılarla ailenizin bilgisi olmadan yüz yüze GÖRÜŞMEYİN ve BULUŞMAYIN. SERİK İMKB O.T.M.L.

11 Kimliğinizi ve kişiliğinizi koruyun!
T.C kimlik numaranız, adresiniz, anne ve babanızın iş yer adreslerini, telefon numaranızı yabancılarla paylaşmayın İnternet üzerinden size ve ailenize ait görüntü, video tarzı şeyler göndermeyin Evinizi ve odanızı yabancılarla paylaşmayın SERİK İMKB O.T.M.L.

12 Hayır deme hakkınızı ve özgürlüğünüzü kullanın!
İnternette iken sizi rahatsız eden görüntü, ses ve yazılara rastladığınızda internet kullamını bırakın Rahatsız edildiğinde karşılık vermeyin Zararlı ve rahatsız edici internet sitelerini adresine ya da telefon numarasına hemen şikayet edebilirsiniz SERİK İMKB O.T.M.L.

13 İyi ve nazik bir kullanıcı olun!!
İnternette güzel Türkçemizi nazik ve kibar bir şekilde kullanalım İnternet özgürlüğünüzü kullanırken başkalarını rahatsız etmeyin Size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmayın İyi ve nazik olmaktan hiçbir zarar görmezsiniz SERİK İMKB O.T.M.L.

14 Cüzdanınızı hırsızlardan koruyun!
Anne ve babanızdan izin almadan ya da onlar yanınızda değilken kesinlikle internet üzerinden alışveriş yapmayın. Unutmayın! İnternette kredi kartı bilgilerini karşı tarafa vermek, cüzdanınızı tanımadığınız birine vermekten farksızdır. SERİK İMKB O.T.M.L.

15 Bilgisayarınızı virüslerden koruyun!
Virüslü bilgisayar, vücuduna bulaşıcı mikrop girmiş ve grip hastalığına yakalanmış olan insana benzer. O halde; Bilgisayarlarımıza mutlaka anti-virüs programı kurun. Güvenli olmayan İnternet sitelerinden dosya, müzik, oyun vb. benzer şeyler indirmeyelim. SERİK İMKB O.T.M.L.

16 Bilgilerinize çalmaya gelen hırsızlara dikkat!
İstenmeyen e-postaları kabul etmeyin ve hiç okumadan silin İnternette gezinirken kendi amaçlarınıza önem verin İstemediğiniz halde size ulaşan e-postaları asla arkadaşlarınıza iletmeyin SERİK İMKB O.T.M.L.

17 Truva atı, bilgisayarınızı esir almasın!
Truva atı, sinsi bir programdır..kaleyi ele geçirmek isteyip kılık değiştiren askerlere benzer Bilgisayarınıza çeşitli e-posta, müzik, resim gibi benzer şeylerle girebilir Böylece bilgisayarınız başka programların kölesi haline gelir ve onların istediklerini yapar O halde arkadaşlar; Güvenli olmayan ve bilmediğiniz İnternet sitelerine girmeyin Haftalık virüs taramanızı ihmal etmeyin SERİK İMKB O.T.M.L.

18 Bilgisayarınızdaki hırsız ve yankesicilere dikkat edin!
Kişisel bilgilerinizi isteyen bir e-posta alırsanız bunu kesinlikle cevaplamayın! İnternette güvenmediğiniz ve bilmediğiniz İnternet sitelerinden alışveriş yapmayın! SERİK İMKB O.T.M.L.

19 Takip ediliyor olabilirsiniz!
Keylogger(casus) programı, İnternetteki tüm adımlarınızı izleri kaydeder ve ekranınızın resmini çeker ve bu bilgileri program sahibine gönderir CASUSLARI NASIL ATABİLİRİZ? Bilgisayarınızın sistem ve anti-virüs güncellemelerini zamanında yapın Casuslara karşı etkili olan anti-casus yazılımları kullanın Yabancı bilgisayarlarda kişisel bilgilerinizle faaliyetlerde bulunmayın SERİK İMKB O.T.M.L.

20 İki kişinin bildiği sır değildir
Şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın çünkü tek bir şifreyle tüm bilgilerinize ulaşabilirler Şifrelerinizin sizinle ilgili bilgilerden oluşmamasına dikkat edin SERİK İMKB O.T.M.L.

21 İnternette en güvenilir dostunuz biziz!
Aklınıza takılan en küçük konuyu bile çekinmeden bize sorun Adresimiz Telefon numaramız: Haydi sizlerle için hazırladığımız adresinde buluşalım!! Dasing by kenan

22 KAYNAKLAR www.btk.gov.tr www.google.com.tr www.yahoo.com
Güvenli İnternet Kullanımında Tavsiyeler Kitapçığı

23 SERİK İMKB OTML COMENIUS PROJE EKİBİ tarafından hazırlanmıştır.
TEŞEKKÜRLER… BU SUNUM SERİK İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN YAPILMIŞTIR. LÜTFEN ÜZERİNDE OYNAMA YAPMAYINIZ. SERİK İMKB OTML COMENIUS PROJE EKİBİ tarafından hazırlanmıştır. Copyright © 2009


"GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI İÇİN TAVSİYELER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları