Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Tree Topolojisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Tree Topolojisi"— Sunum transkripti:

1 Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Tree Topolojisi
Ring Topolojisi Hamit altıparmak Yakın Doğu üniversitesi

2

3

4

5

6 Kablo Çeşitleri Koaksiyel Kablo Ve özellikleri
Utp Kablo ve özellikleri Fiber Optik Kablo ve özellikleri Hamit altıparmak Yakın Doğu üniversitesi

7

8 Eş eksenli (Koaksiyel) Kablo
Televizyon kablosunun daha esnek ve ince olanıdır. Bakır tellerden ve üzerinde manyetik korumadan ibarettir. Birçok alanda yüksek frekanslı elektriksel işaretin aktarılmasında kullanılır.

9

10 Çift Burgulu Kablolar (Twisted-Pair)
Tek (örneğin dahili hatlarda), dört (oldukça yaygındır) veya sekiz çift kablodan oluşabilir UTP (Unshielded Twisted Pair) STP (Shielded Twisted Pair) FTP

11 Çift Burgulu Kablolar (Twisted-Pair)
UTP İkişer ikişer birbirine dolanmış 4 çift kablo bir dış koruyucu içerisinde yer alır. LAN uygulamalarında yaygın olarak kullanılır. Maksimum 100m. uzunlukta kullanılabilir. STP UTP kablonun üzerine koaksiyel kablodakine benzer bir dış iletken koruyucu tabaka koyularak üretilir. FTP Hem STP’de olduğu gibi en dışta hem de bir çift için iletken koruma tabakası koyularak üretilir. Böylece çiftlerin birbirine etkisi en aza indirilmiş olur.

12 UTP ~ STP ~ FTP STP ve FTP kablolar UTP’ye göre daha pahalıdır ve gürültü sinyallerinde daha az etkilenir. UTP kabloların yaygın olarak kullanılmaktadır.

13

14 Fiber Optik Kablolar 2 Km’ye kadar uzayabilen geniş alanlarda, elektriksel sinyallerden etkilenmeden yüksek kapasiteli iletişim ortamı sağlamada kullanılır.

15 Fiber Optik Kablolar Gelen elektriksel sinyalleri ışık sinyallerine çevirir. Işık fiber optik kabloda dengeli bir şekilde yol alır ve buna mod denir.

16 Fiber Optik Kablo Çeşitleri
Tek, Çok modlu ve çok modlu kademeli olmak üzere 3 çeşidi vardır. Tek Mod Fiberler (Single Mode Fiber- SMF) : Işığın tek bir modda ya da tek bir yolda ilerlemesine olanak tanırlar Düşük sinyal kayıplarının olduğu ve yüksek veri iletişim hızının gerektirdiği durumlarda kullanılırlar. Çoklu Mod Fiberler (Multi Mode Fiber- MMF) : Işığın birden fazla modunu ileten fiberlerdir. Işın çarpışmaları meydana gelebileceğinden kısa mesafeler için kullanılır.

17 Fiber Optik Kablolar Simplex: İçerisinde sadece bir optik kablo var
Her bir fiberden tek yönlü haberleşme sağlanır. İki yönlü bir haberleşme için en az iki fiber gereklidir. Veya bir fiberde hem veri gönderimi hem de verinin alımını sağlayan iki ayrı yol olmalıdır. Simplex: İçerisinde sadece bir optik kablo var Duplex: İçerisinde 2 optik kablo var. LAN omurga kablosu olarak çok tercih edilmektedir. Multifiber: İçerisinde 2’den fazla optik kablo var.

18 Fiber Optik Kablo Konnektörleri
ST (Straight tip) SC (Subscriber tip) MT-RJ

19 RJ-45

20 Cross Bağlantı Cross Bağlantı Turuncu grup ile yeşil grubun yer değiştirmesidir.


"Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Tree Topolojisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları