Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G."— Sunum transkripti:

1 yönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G

2 Bir yeri bulmak ya da başka insanlara tarif edebilmek için yönlerden yararlanırız.

3 YÖN NEDİR? doğu : güneşin doğduğu yere doğu denir. batı : güneşin battığı yere batı denir. kuzey ve güney : güneşin doğduğu noktayı sağımıza alınca önümüz kuzey,arkamız güney olur. ana yönler arasında kalan yönlere ara yönler denir. kuzeydoğu : kuzey ile doğu arasındaki yöndür. kuzeybatı : kuzey ile batı arasındaki yöndür. güneydoğu : güney ile doğu arasındaki yöndür. güneybatı : güney ile batı arasındaki yöndür.

4 Ara Yönler

5 Ana Yönler

6 YönLERİN BULUNMASI

7 GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞAR; BATIDAN BATAR.
GÜNEŞİN DOĞDUĞU TARAF DOĞUDUR. GÜNEŞİN BATTIĞI TARAF BATIDIR.

8 ÜLKEMİZİN KUZEYİNDE KARADENİZ VARDIR.
G B D K G B D AK DENİZ ÜLKEMİZİN DOĞUSUNDA DOĞU ANADOLU BÖLGESİ BULUNUR.

9 PUSULA K EN GARANTİ YÖN BULMA YÖNTEMİDİR.
İNSANLARIN YÖN BULMAK İÇİN GELİŞTİRDİĞİ BİR ALETTİR. PUSULANIN RENKLİ UCU HER ZAMAN KUZEYİ GÖSTERİR. K PUSULA MANYETİK ALANDAN ETKİLENECEĞİ İÇİN YÖN BULURKEN YAKININDA MIKNATIS YA DA METAL BULUNDURMAYINIZ.

10 Pusula, şekil olarak saate benzer
Pusula, şekil olarak saate benzer. Ortasında sağa, sola hareket eden bir ibre vardır. Bu ibrenin bir ucu renklidir. Renkli olan bu uç, her zaman kuzeyi gösterir.Kuzey yönü belirlenince diğer yönler kolayca bulunur. Pusulayı tarihte ilk kez Çinliler bulmuştur.

11

12 KUTUP YILDIZI DEMİRKAZIK DA DERLER ADINA.. HEP KUZEYİ GÖSTERİR…
GECE VE AÇIK (BULUTSUZ) HAVALARDA YÖNÜNÜZÜ ONA BAKARAK BULABİLİRSİNİZ. OLDUKÇA PARLAK BİR YILDIZDIR.. BÜYÜK AYI TAKIM YILDIZININ ÜSTÜNDE YER ALIR. BÜYÜK AYI

13 KARINCA YUVALARI Karıncalar toprağı yuvalarının kuzeyine yığar. Karınca yuvalarının ağzı güneyi gösterir.

14 KUZEY TARAFINA ÇARPTIRIR.
YOSUNLAR KUZEYDEN ESEN RÜZGAR YAĞAN YAĞMURU AĞACIN KUZEY TARAFINA ÇARPTIRIR. DAHA ÇOK YAĞMUR ALAN TARAF DAHA ÇOK YOSUNLUDUR. AĞAÇLARIN VE TAŞLARIN BOL YOSUNLU TARAFI KUZEYİ GÖSTERİR.

15 MİNARE KAPISI ÜLKEMİZDE MİNARE KAPILARI GÜNEYİ GÖSTERİR.

16 AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ .

17

18

19

20

21 * Poyraz bisikletle okula gidiyor. Poyraz’ın okulu hangi yöndedir?
Gülnaz köpeği ile parkta yürüyüşe çıkmış ve çok yorulmuş. Dinlenmek için bir bank arıyor. Bank hangi yöndedir? Bank yönündedir. Gülnaz bankı bul-mak için doğru yürümelidir. * Poyraz bisikletle okula gidiyor. Poyraz’ın okulu hangi yöndedir? Poyraz’ın okulu yönündedir. poyraz okula gitmek için doğru gitmelidir. *Kay kay yapan Berke arabaya ulaşmaya çalışıyor. Hangi yöne giderse arabaya ulaşabi-lir? Berke giderse arabaya ulaşabilir. Berke doğru gitmelidir.

22 Karadeniz ülkemizin hangi yönündedir ?
Marmara Denizi ülkemizin hangi yönündedir ? Akdeniz ülkemizin hangi yönündedir ? Balık resmi ülkemizin hangi yönündedir ? Kaşar peyniri ülkemizin hangi yönündedir ? Çocuk asker ülkemizin hangi yönündedir Halı resmi ülkemizin hangi yönündedir ?

23 şemanın tam ortasındaki ev Kerimlerin
şemanın tam ortasındaki ev Kerimlerin. Ona göre diğerlerinin hangi yönde olduğunu bulunuz. Yönlerin yazılı olduğu kutulardan uygun olanı işaretleyiniz

24

25 ECZANE MANAV ATATÜRK BULVARI ALIŞVERİŞ MERKEZİ OTOPARK SAĞLIK OCAĞI
GÜN APT. 1) Krokiye göre Atatürk Bulvarı’nın kuzeyinde hangisi yoktur? A ) eczane B ) Gün Apt. C ) otopark 2- Krokiye göre alışveriş merkezinin güneyinde ne vardır ? a ) park b ) otopark c ) Atatürk Bulvarı 3 – Gün Apt. nin sağında ne vardır ? a ) eczane b ) manav c ) Atatürk Bulvarı 4 –Krokiye göre sahil yolu sağlık ocağının neresindedir? A ) doğusunda B ) güneyinde C ) batısında ECZANE MANAV ATATÜRK BULVARI ALIŞVERİŞ MERKEZİ OTOPARK SAĞLIK OCAĞI PARK S A H İ L Y O L U K 5. Krokiye göre otopark parkın neresin dedir? A ) güneydoğu B ) kuzeybatı C ) doğu Krokide en kuzeydoğuda ne vardır ? a ) eczane b ) manav c ) sahil yolu D


"YönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları