Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİKRODENETLEYİCİ TABANLI KABLOSUZ HABERLEŞME ve MULTIMEDYA KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİKRODENETLEYİCİ TABANLI KABLOSUZ HABERLEŞME ve MULTIMEDYA KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 MİKRODENETLEYİCİ TABANLI KABLOSUZ HABERLEŞME ve MULTIMEDYA KULLANIMI
TR01-KA MİKRODENETLEYİCİ TABANLI KABLOSUZ HABERLEŞME ve MULTIMEDYA KULLANIMI Teknik Kazanımlar

2 STM32F407 MCU GENEL ÖZELLİKLERİ
ARM Cortex-M mimarisi üzerine dizayn edilmiş, 32 bit flash STM32 mikrodenetleyicileri, ST firmasının üretmiş olduğu yeni nesil MCU dur. Bu serideki işlemciler yüksek performans, gerçek zamanlı uygulamalar, dijital sinyal işleme ve düşük güç, düşük gerilimli çalışma gibi özellikleri ile kolay tasarım yapma olanaklarının birleştirildiği ürünlerdir. Bu MCU ile küçük projelerden tutun da, endüstri standardı haline gelmiş büyük projelere kadar çok geniş bir yelpazede tasarımlar yapmak mümkündür.

3 Teknik Özellikler

4 DENEY KARTININ TANITIMI

5 BLUETOOTH UYGULAMA PROGRAMI:
  Proje Adı: Bluetooth click board example; Copyright: (c) MikroElektronika, 2012. Açıklama: Bu projede Bluetooth click kullanılmıştır. Bağlantı kurulduktan sonra Master ve Slave arasında mesajlaşma yapılabilir. Master cihaz olarak cep telefonu, bluetoothdongle vs.. kullanılabilir. Slave mesajları 2x16 TFT üzerinde gösterir. Test mikrodenetleyici : MCU : STM32F107VC Geliştirme Bordu :EasyMx PRO v7 for STM32 Osilatör : HS-PLL MHz, Dahili: MHz RC Harici Modül :Bluetooth click Board - ac:BT_click Derleyici :mikroC PRO for ARM   İşlem Adımları: - Bluetooth click boardunu geliştirme board üzerindeki mikroBUSsocket 1 e yerleştiriniz. - Bluetooth click ile master cihaz arasındaki bağlantının kurulduğundan emin olun. - Daha sonra, EasyMX PRO v7 board una enerji verin ve blurtooth veri moduna giriş yapın - Master tarafında uygun sanal COM port tanımlayarak bağlanın. - Terminalin gönderdiği mesajlar TFT üzerinde görüntülenir. - Bu uygulama için şifre "1234".

6 Bluetooth Bağlantı Yapısı:

7 GPS UYGULAMA PROGRAMI:
Proje Adı : GPS Click board uygulaması Copyright : (c) mikroElektronika, 2012. Açıklama: Bu uygulamada GPS fonksiyonlarının gözlemlenmesi amaçlanmıştır. TFT Üzerindeki bir Dünya haritasında konumun GPS modülü üzerinden belirlenmesi. Test işlemcisi : STM32F107VC Geliştirme Board : EasyMx PRO v7 for STM32 Osllatör : HS-PLL MHz, internal MHz RC Harici Modüler : GPS click Derleyici : mikroC PRO for ARM Açıklamalar: - GPS modülünü mikroBUS socket 1 e yerleştiriniz. - TFT aktif etmek için SW11.3 anahtarını açınız.

8 GPS Bağlantı Yapısı:

9 STM32 İLE GPS UYGULAMASI:

10 WiFi UYGULAMA PROGRAMI:
Proje Adı : STM32 li WiFi Server üzerinden ölçülen ısı sonuçlarının bilgisayara transferi Copyright : (c) Mikroelektronika, 2012. Açıklama : Bu programda Net_Wireless_MCW1001 kütüphanesinin kullanımı işlenmiştir. Test konfigürasyonu : MCU : STM32F107VC Geliştirme Boardu : EasyMx v7 for STM32(R) ARM(R) Oscillator : HSE-PLL, MHz Harici Modüller : WIFI_Plus_Click mikroBus2 üzerinde Derleyici : mikroC PRO for ARM Açıklamalar: - SW8 üzerindeki PORTD.B0, PORTD.B1, PORTD.B2, PORTD.B3 Pull-down ve SW16.7 VCC poziyonunda ayarlnadı. - RA3 J8 ile kapatıldı. - PORTE/H LEDs SW15 ile açıldı. - Buzzer SW14.8 ile açıldı

11 WiFi Bağlantı Yapısı:

12 Bilgisayar Üzerinde Ağ Yapılandırması:

13 Bilgisayar Ekranına Transfer Edilen Görüntü

14 WIFI UYGULAMASI

15 MICRO SD UYGULAMASI: Açıklama: Bu modül Mmc kütüphane kullanımının çeşitli yönlerini gösteren birkaç bloktan oluşmaktadır * - Yeni dosya oluşturulması ve ona bilgi yazma; * - Açımış mevcut dosyaya yeniden yazma (start-of-file yazılı); * - Açılmış dosyaya veri ekleme (sonu dosyadan yazma); * - Bir dosya açma ve ondan veri okuma (USART terminali ile); * - Aynı anda birden fazla dosya oluşturma; * - Dosya içeriği okuma; * - Dosya (lar) silme Test configuration: * MCU : STM32F107VC * Geliştirme Boardu : EasyMx PRO v7 for STM32 * Harici modüler : microSD click board ac:microSDclick * Osilator : HS-PLL MHz, internal MHz RC * Derleyici : mikroC PRO for ARM

16 Micro SD Bağlantı Yapısı:

17 STM32 ile Sesle Kontrol Kartı Uygulaması (Speak-Up):
200 den fazla tanımlanmış ses konutlarını kullanarak çıkıs portlarını kontrol edebilirsiniz. Kart üzerinde STM32F415RG MCU ile Stereo-ses sürücüsü ile VS1053 IC codec bulunmaktadır. 12 farklı kullanıcı tarafından programlanabilir. GPIO ları bağımsız işlevsel kontrol için kullanılabilirsiniz. Ayrıca üzerinde Standart mikroBUS ™ soket ile farklı uygulamalar için harici clickerlar takılabilir.

18 Bağlantı Yapısı:

19 Micro Bus Soket ile Uygulama Alanını Geliştirme

20 Devre Şeması:

21 Nasıl Çalışır? : SpeakUp yazılımı Dinamik Zaman çarpıtma (DTW) algoritması kullanır - kelime tabanlı, izole kelime, hoparlör bağımlı ve şablon eşleştirme Algoritma: Kelime bazlı konuşma tanıma en küçük tanıma birimi, bir kelime Izole kelime tanıma, tanınan kelimelerden kısa duraklar çıkarma, Konuşmacı bağımlı referans desenleri tek hoparlör için inşa edilmiştir, Şablon eşleme algoritması örüntü tanıma şeklidir. Bu özellik parametre vektörleri ayarları gibi konuşma verilerini temsil eden şablonlardır. Bir uygulamada, her kelime veya cümle ayrı bir şablon olarak saklanır. Giriş konuşma verisi, daha sonra kayıtlı olanla karşılaştırılır. Şablonlar ve saklanan şablon en yakın gelen konuşma deseni eşleştirmesi(giriş kelimesi veya kelime öbeği olarak) yapar.

22 Örnek Uygulama 1:

23 Örnek Uygulama 2:

24 STM32 İLE ACCELEROMETRE UYGULAMASI

25 STM32 İLE VISUAL TFT UYGULAMASI

26 EĞİTİM ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜLER
ALMANYA 2015

27

28

29

30

31

32

33

34

35 SUNUM SONA ERMİŞTİR. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"MİKRODENETLEYİCİ TABANLI KABLOSUZ HABERLEŞME ve MULTIMEDYA KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları