Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B."— Sunum transkripti:

1 HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B

2 HİNTÇE HANGİ DİLLERDE KONUŞULUR?
Hint-Avrupa dil ailesi, dünyanın en büyük dil ailesidir. Yüzlerce dil ve lehçe içerir. Hint-Avrupa dil ailesi Dünyada 2,5 milyarı aşkın kişinin ana dili Hint-Avrupa Dil Ailesi'ne ait bir dildir. Avrupa'nın en büyük dilleri, Güney ve Batı Asya dilleri, Kuzey ve Güney Amerika ve Okyanusya'da en çok konuşulan diller Hint-Avrupa dilleridir. Dil bilimciler, Hint-Avrupa dillerinin Ana Hint-Avrupa dili denilen bir dilden geldiğini öne sürmektedirler. Bu dil aslında Avrasya’da bir yerlerde konuşulur ancak şimdi yeryüzünün her yerinde konuşulmaktadır. Günümüzde dünyada en çok konuşulan 20 dilden 12'si Hint-Avrupa dil grubuna aittir. Bunlar İngilizce, İspanyolca, Hintçe, Portekizce, Bengalce, Rusça, Almanca, Fransızca, Marati, İtalyanca, Pencapça ve Urduca'dır.

3 HİNTÇE KARİKATÜR

4 HİNDİSTAN NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞ?
Hindistan tarihi, Hindistan ve çevresindeki toprakların Antik Çağ'dan günümüze kadar uzanan zamandaki olayları ve varlıkları içerir. Hindistan Cumhuriyeti, Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını 15 Ağustos 1947'de ilân etmiştir.

5 HİNTÇE NE ZAMANDAN BERİ KONUŞULUYOR?
Hint Avrupa dil ailesi, Dünya'nın en büyük dil ailesidir. Yüzlerce dil ve lehçe içerir. Dünya 'da 2,5 milyarı aşkın kişinin ana dili Hint Avrupa dil ailesine ait bir dildir. 'nın en büyük dilleri, Güney ve Batı Asya dilleri, Kuzey ve Güney Amerika ve Okyanusya 'da en çok konuşulan diller Hint-Avrupa dilleridir. Günümüzde dünyada en çok konuşulan 20 dilden 12si Hint-Avrupa dil grubuna aittir. Bunlar İngilizce, İspanyolca, Hintçe, Portekizce Bengalce Rusça Almanca Almanca kökleri Hiristiyanlık öncesi döneme dayanan, Almanca da Deutsch olarak adlandırılan gelişmiş bir dildir. Hint-Avrupa dillerinin Cermence koluna bağlıdır ve dünyanin yaygın dillerinden birisidir. Avrupa Birligi'nin resmi dillerinden biri ve en cok konusulanıdır. Özellikle Almanya, Avusturya, Lihtenşıtayn, Lüksenburg, İsviçre'nin büyük bölümü, İtalya'nın güney Tyrol bölümü,

6 नमस्ते-Namastē=Merhaba
तुम कैसे हो Tuma kaisē hō Nasılsın

7 Hintçe şarkı

8 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları