Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Film Okuma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Film Okuma."— Sunum transkripti:

1 Film Okuma

2 Adı Şaban olan kaç kişi var?

3 Selin Fatoş Cem Aslı Volkan Yaprak

4 Burhan Gaffur Sacit İzzet Zeynep Tacettin

5 Elde ettiğimiz verilere göre adında Şaban ismi bulunan ilk film 1952 yılında çekilen “Şaban Çingeneler Arasında”dır. Bundan sonra 18 tane daha Şaban filmi çekilmiştir. Bu filmlerden biri erotik diğerleri komedidir. Bunlardan 14 tanesinde Şaban karakterini Kemal Sunal oynamıştır

6

7

8

9 Bir Film Nasıl Okunur?

10 Sahne Aralarında Olumsuz Mesajlar Verme

11 Wild at Heart Filminden

12 Wild at Heart Filminden

13 Alt Metin Okuma

14

15

16 John Connor Tanrı (Baba) Reese Kutsal Ruh Sarah Connor Hz. Meryem John Connor Hz. İsa

17 4. Bilinçaltına Yönelik Mesajlar (Subliminal Messages) Verme

18 Beyne en çok veri taşıyan duyu organımız olan gözün ağtabakası üzerinde bulunan Fovea noktası, gözümüzü açtığımız anda etrafımızdaki nesneler üzerinde gezinerek (fovea Hareketleri) görüntü toplamaya başlar. Fovea hareketleri isteğimiz dışında gerçekleşir ve sürekli bilinçaltımıza bilgi taşır. Fovea hareketlerinde göz devamlı bir tarama halindedir. Biz farkında olmadan etraftaki nesnelerin görüntülerini bilinçaltına atar. Fovea hareketleriyle elde edilen bilgilerin çok az bir kısmını algılayabiliriz .

19 1957 yılında James Vicary adlı sinema işletmecisi filmlerin arasına saniyenin üç binde biri gibi kısa bir süreyle görüntüler yerleştirebilen takistostop cihazı ile sinemasındaki filmlere saliselik görüntüler halinde “Coca cola iç”, “patlamış mısır ye” yazıları yerleştirdiğini ve bu sayede coca cola satışlarında % 18.1, patlamış mısır satışlarında da % 57.7 artış sağladığını iddia etmiştir.

20 1957 yılında Vance Packard’ın reklamcıların bilinçaltına yönelik mesajlar kullandıklarını ve bu şekilde insan davranışlarını etkilediklerini ortaya çıkarmasından sonra bilinçaltı reklamcılık tartışılmaya başlanmış ve birçok ülkede yasaklanmıştır.

21 Bazı psikologlara göre insan en çok hayatın başlangıcı (doğum) ve hayatın sonuna (ölüm) ilgi duymakta, bunlarla ilgili şeyler daha çok dikkatini vermektedir. Doğumla ilgili olarak genellikle “sex-cinsel ilişki” kelimesi, çıplak bedenler, kullanılmaktadır. Ölümle ilgili olarak ise genellikle “kill-öldür” kelimesi ve kuru kafalar kullanılmaktadır. Bilinçaltı mesajlar 3 yöntemle aktarılmaktadır.

22 1. Filmlerin Arasına Gözle Farkedilemeyecek Hızda Yazı ve Görüntüler Yerleştirme

23 Filmlerde 1 sn’lik görüntü 24 kareden oluşur. Bu görüntüye 25
Filmlerde 1 sn’lik görüntü 24 kareden oluşur. Bu görüntüye 25. kare eklendiğinde bilinç bunu algılayamaz. Örnek video

24 2. Yazı ve Resimleri Görüntü İçerisine Yerleştirme

25

26

27 X Men Filminden

28 3. Filmlere Hızlandırılmış Sesler Yerleştirme

29

30 İslâm eğitimi insanların bilinçaltına da hitap eden kapsamlı bir eğitim sistemidir. Bu nedenle İslâm eğitimi anne karnındayken başlar. Bebeğe meşru yollarla ve isteyerek hamile kalınması, annenin stresten uzak durması, bebeğe Kur’ân-ı Kerîm ve ezan dinletilmesi doğum öncesinde yapılabilecek bilinçaltı eğitimlerdendir. Çocuk dünyaya geldiğinde de yine kulağına ezan-kamet okumak ve güzel bir isim vermek suretiyle bilinçaltı eğitime devam edilmektedir.

31 Bilinçaltı mesajlarda kullanılan cinsellik ve şiddet temaları kuvve-i şeheviye ve gadabiyeyi aşırı uyararak insan şahsiyetinde dengenin kurulmasını engellemektedir. Bu şekilde şahsiyet dengesini yitiren insanların din eğitimi de güçleşmektedir.

32 Olumlu örnekler

33


"Film Okuma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları