Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları"— Sunum transkripti:

1 İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları
Şinasi DEMİR-Serkan KAYA İl Bilgisayar Formatör Öğretmenleri

2 SUNUŞ PLANI 5651 SAYILI KANUN İNTERNET DÜNYASININ AKTÖRLERİ
İLGİLİ YÖNETMELİKLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

3 SANAL DÜNYADA YAŞAM.

4 “ ORTAM SANAL OLSA DA, SUÇ GERÇEKTİR..”

5 BİLİŞİM SUÇLARI

6 SUÇLARA GÖRE TOPLAM DAVA DOSYA SAYILARI
(1990 – 2011)

7 İLLERE GÖRE NÜFUSA ORANLI DOSYA SAYILARI VE İLK ON İL İÇİN DAĞILIM GRAFİĞİ (1990 – 2011)

8 SİZİNDE HAYATINIZI DEĞİŞİTİRİR.
BİR İHMAL… SİZİNDE HAYATINIZI DEĞİŞİTİRİR.

9

10 4/5/2007 TARİHLİ VE 5651 SAYILI KANUN
“İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN”

11 İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN İntihara yönlendirme Çocukların cinsel istismarı 3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma 4) Sağlık için tehlikeli madde temini  5) Müstehcenlik  6) Fuhuş  7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama 8) Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar

12 İLGİLİ YÖNETMELİKLER “İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK“ (01/11/2007 tarihli Res.Gaz.) sayılı Yönetmelik “TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TARAFINDAN ERİŞİM SAĞLAYICILARA VE YER SAĞLAYICILARA FAALİYET BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK” (24/10/2007 tarihli Res.Gaz.) “İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK” (30/11/2007 tarihli Res.Gaz.)

13 İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYIN
“İnternet ortamında yapılan yayın: İnternet ortamında yer alan ve içeriğine belirsiz sayıda kişilerin ulaşabileceği verileri,” olarak ifade edilmiştir. Kişisel ve kurumsal haberleşme (içeriği) ile kurumların iç ağlarındaki kamuya açık olmayan bilgiler, İnternet ortamındaki yayınların kapsamı dışındadır.

14 İnternet ve Sansür Ülkeler Neden İçeriğin Denetimine Gereksinim duyuyorlar ? Devletlerin, kendi tarihi, kültürel, siyasal, dinsel, yapısal ve ahlaki değerlerine ilişkin geleneksel kaygılar. Özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere internet üzerinden gelebilecek olumsuz etkilerden toplumu koruma amacı. Devletle ilgili diğer değer yargılarına dönük hakaret içerikli ifadeler, ırkçılık ve terörizm propagandası yapılmasından dolayı duyulan rahatsızlıklar. İnternet, tehlike, imkan ve fırsatları aynı anda iç içe bulundurmaktadır. Böyle bir ortamda ülkelerin farklı gerekçelerle de olsa önlem almak istemesi normal karşılanmalıdır. Fakat bu ülkeler meşru sayılabilecek bu endişelerini gidermek için önlemler alırken, özellikle demokratik toplumlarda ifade özgürlüğünün korunması için uluslararası standartlara uymaya özen göstermeli ve yasal düzenlemelerini ifade özgürlüğü ilkelerine dikkat ederek yapılmaları önem arzetmektedir.

15 İNTERNET DÜNYASININ AKTÖRLERİ

16

17 İNTERNET DÜNYASININ AKTÖRLERİ
Erişim Sağlayıcılar Yer Sağlayıcılar İçerik Sağlayıcılar İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Ticari Amaçla İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar

18 ERİŞİM SAĞLAYICI İnternet toplu kullanım sağlayıcılarına ve abone olan kullanıcılarına internet ortamına erişim olanağı sağlayan işletmeciler ile gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.

19 YER SAĞLAYICI “Yer sağlayıcı: İnternet ortamında hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri, ” ifade eder .

20 İÇERİK SAĞLAYICI “İçerik sağlayıcı: İnternet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişileri, ” ifade eder .

21 İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI
İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcı: Kişilere belli bir yerde ve belli bir süre internet ortamı kullanım olanağı sağlayan gerçek ve tüzel kişileri, ifade eder .

22 DEĞERLENDİRME Mevcut durum itibariyle, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları olarak değerlendirilmektedir.

23 YÜKÜMLÜLÜKLER İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları için :
1. Madde 4/1-a Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak. 2. Madde 4/1-b İç IP Dağıtım Loglarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetmek.

24

25

26 TEŞEKKÜRLER SORU CEVAP


"İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları