Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ"— Sunum transkripti:

1 KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ
ENERJİ KAYNAKLARINI FAYDA VE ZARARLARI

2 KÖMÜR NEDİR? Çoğunlukla siyah renkli, bazıları ise kahverengi, katmanlaşmış bir tortul kayaç olan kömür, aslında karbonun katışkılı bir biçimidir. Milyonlarca yıl önce yetişen büyük ve sık ormanların, başka tortul çökellerin altına gömülmesi sonucunda oluşmuştur.

3 GÜNEŞ NEDİR? Güneş enerjisini yüzeyindeki hidrojen atomlarının helyum atomlarına dönüşmesi sonucu bir patlama olur, bu patlamalardan günde milyonlarca olur bu şekilde güneş enerjisi meydana gelir.güneş sarı bir cisimdir. Dünyaya sıcaklık ve ışıklık saçar.

4 DOĞALGAZ NEDİR? Doğalgaz yanıcı,kokusuz,renksiz ve havadan hafif bir gazdır.Metan,etan,propanazot ve az miktarda karbondioksit gazlarının birleşiminden meydana gelen bir enerji türüdür

5 RÜZGARIN ETKİSİ indirekt yani çevrime uğramış bir güneş enerjisi olarak tanımlanabilir Rüzgardan elde edilecek enerji tamamen rüzgarın hızına ve esme süresine bağlıdır.

6 PETROL NEDİR? Dünyanin en degerli yeralti ham maddelerinden biri olan petrol sadece teknoloji alaninda degil, çesitli konularda insanliga büyük yararlar saglamaktadir. Petrol isik ve isi saglamada yararli olur. Otomobillere, traktörlere,uçak ve gemilere hareket gücü verir.

7 ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmamız gerekli.Türkiyenin çoğunluk sıkıntıları bunlardır.Eğer bizde enerji kaynaklarını tasarruflum kullanmassak ilerde Türkiye daha büyük sıkıntılarla karşılaşabilir.

8 HAZIRLAYANLAR FEYZA OVAZ 660 FATMA GÜNEYİ 477 DİLARA KARA 324
SÜMEYYE BIYIKLI

9 KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ
BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları