Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan:Esra Kapucu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan:Esra Kapucu"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan:Esra Kapucu
PİNOKYO Hazırlayan:Esra Kapucu

2 PİNOKYO'NUN MACERALARINA
HOŞGELDİNİZ

3 PİNOKYO Bir zamanlar ‘Gepetto’ adında yalnız yaşayan yaşlı bir marangoz varmış. Küçük atölyesinde birbirinden güzel tahta oyuncaklar yaparmış.

4 PİNOKYO Kasabanın çocukları bu yaşlı marangozu çok severmiş. Gepetto da onları çok severmiş fakat kendisinin hiç çocuğu yokmuş.Yüreği yıllardır evlat hasretiyle yanar tutuşurmuş.

5 PİNOKYO Gepetto bir gün yine , bir odun parçasını eline alarak tezgahının başına geçmiş. Çocuklar kuklayı çok seviyor diye şirin bir kukla yapmaya başlamış.

6 PİNOKYO Önce yuvarlak bir baş, gövde, kollar ve bacaklarını yapmış. Derken kuklaya tahtadan bir burun, kulaklar eklemiş.Renkli boyalarla göz, kaş, ağız çizmiş.

7 PİNOKYO Gepetto,küçük çocuğu andıran kuklasına ‘Pinokyo’ adını vermiş.Sonra kuklanın kollarına ve bacaklarına ipler takmış.

8 PİNOKYO Ah! Keşke bu tahta kuklanın yerinde şimdi bir çocuk olsaydı,
yalnızlığımı paylaşırdı.

9 PİNOKYO Demiş ve kuklasını tezgahın üzerine bırakıp uyumak için odasına çekilmiş. O gece Gepetto’nun atölyesinin penceresi açık kalmış. O sırada akıllı çekirge Jimi uyumak için kendine yer arıyormuş.

10 PİNOKYO Atölyenin açık penceresinden ‘hoop’ diye içeri atlamış. Şaşkın şaşkın nereye geldiğini anlamaya çalışmış.

11 PİNOKYO Pinokyo’nun yanına zıplamış: ‘Merhaba dostum.Biliyorum
Sen bir kuklasın konuşamazsın. Ama yine de iyi geceler.’

12 PİNOKYO Demiş ve uyumak için bulduğu kibrit kutusuna yatmış.

13 PİNOKYO Fakat o sırada atölyenin içini masmavi bir ışık kaplamış. Mavi ışığın ortasında insana benzeyen güzel bir peri belirmiş.

14 PİNOKYO Elindeki kristal değneği kuklanın başına dokundurmuş:
‘Uyan artık Pinokyo. İşte baban Gepetto’nun dileği gerçek oldu.Sen artık canlı bir kuklasın.’

15 PİNOKYO

16 PİNOKYO Peki babam nerede? O şimdi uyuyor. Unutma, onu
mutlu etmek istiyorsan, iyi bir kukla olmalısın ve hep doğruyu söylemelisin.Yalan söylersen burnun çubuk gibi uzayacak.

17 PİNOKYO Çekirge, peri gittikten sonra saklandığı yerden çıkar.
İyi kukla nasıl olur? Ben sana yardım ederim.

18 PİNOKYO Pinokyo ile Jimi bağıra çağıra şarkılar söyleyerek oynamaya başlamışlar. İyi bir kukla olmak İstersen her zaman vicdanının sesini dinle…

19 PİNOKYO Fakat Pinokyo raflardan birine çarparak, raflardaki bütün oyuncakları yere düşürmüş. Gürültüye uyanan Gepetto atölyeye koşmuş. Pinokyo’yu yerde görünce ‘Pinokyo’ diye bağırmış.

20 PİNOKYO Dans ederken düştüm babacım. Pinokyo, ne oldu sana böyle? .
Babacım ben artık canlı bir kuklayım Ne sen konuşuyorsun! Aman Allah’ım gördüklerime İnanamıyorum!

21 PİNOKYO Gepetto, sevinç ve şaşkınlık içinde Pinokyo’yu kucaklamış. Yıllarca çektiği çocuk hasreti sona ermiş ve dileği kabul olduğu için mutluluktan gözlerinden yaşlar dökülmüş.

22 PİNOKYO Aradan günler geçmiş. Yaşlı usta ve Pinokyo’nun mutluluğuna diyecek yokmuş. Bir sabah Gepetto, Pinokyo’ya ‘Artık okula gitme zamanın geldi.’ demiş. Pinokyo ‘Okul mu orası da neresi?’ demiş.

23 PİNOKYO -Okul çocukların okuma yazma öğrendikleri yerdir.Okulda öğretmenini dinle ve sakın yolda yabancılarla konuşma. Pinokyo: ‘Tamam babacığım’ demiş.

24 PİNOKYO Pinokyo, Jimi’yle birlikte okula giderken, yolda bir tilkiye rastlamışlar.

25 Merhaba ben Pinokyo. Elma
Pinokyo, tilkinin yanına yaklaşarak Merhaba ben Pinokyo. Elma Yemek ister misiniz? Hiç senin kadar güzel Bir kukla görmemiştim. Eğer benimle lunaparka gelirsen yerim.

26 PİNOKYO Tilki Pinokyo’yu lunaparka satarak para kazanmayı planlar.
Pinokyo ise babasının öğütlerini hemen unutuvermiştir. Jimi ‘Tanımadığımız kimselerin peşine takılıp gitmemeliyiz’ demiş fakat Pinokyo onu dinlememiştir.

27 PİNOKYO Sonunda lunaparka gelirler. Pinokyo dönme dolabı ve atlı karıncayı görünce sevinçten zıp zıp zıplamaya başlar ve onlara binmek için koşar.

28 PİNOKYO Kapının önünde duran şişman, bıyıklı adam lunaparkın sahibidir. Tilki bu adamla fısıldaşır ve adamın verdiği parayı alarak ortadan kaybolur.Zavallı Pinokyo lunaparkçıya satılmıştır.

29 Pinokyo sakın lunaparka girme!
Çabuk buradan kaç Jimi, Pinokyo’yu uyarır fakat Pinokyo kendini lunaparkın büyüsüne kaptırmıştır.

30 PİNOKYO Akşam olunca, lunaparkın sahibi Pinokyo’nun yanına gelerek:
-Artık eğlence bitti.Şimdi başkalarını eğlendirme sırası sende. Deyip Pinokyo’yu lunaparkın tiyatrosuna götürür.

31 PİNOKYO Artık zavallı Pinokyo her gece sahnede şarkı söyleyerek dans etmeye başlar.

32 PİNOKYO Pinokyo sayesinde lunaparkçı çok para kazanmaktadır ve Pinokyo’ya tek kuruş bile vermez. Pinokyo artık bu şamatalı hayattan bıkmıştır. Babasını ve atölyedeki sade yaşantısını özler. Tilkiye inandığı için bin pişman olmuştur.

33 PİNOKYO Doğru söylüyorsun da nasıl kurtulabilirim?
Artık bu acımasız lunaparkçının elinden kurtulmalısın!

34 PİNOKYO Jimi:Bu gece herkes uyurken sen uyanık ol. Ben sana yol göstereceğim. O gece herkes uyurken, Jimi ve Pinokyo sessizce lunaparkın çıkış kapısına yürümüşler. Fakat kapı kilitliymiş. Ne yaptıysalar bir türlü açılmamış.

35 PİNOKYO O sırada mavi peri belirivermiş.
Şey…Buraya babam için biraz odun toplamaya gelmiştim de…. Orada ne Yapıyorsun Pinokyo?

36 PİNOKYO Fakat böyle der demez Pinokyo’nun burnu hızla uzamaya başlamış. Pinokyo, burnunun yalan söylediği için uzadığını anlayınca utanç içinde:Bağışla beni güzel peri ben yalan söyledim. Peri: Ya… İşin doğrusu neymiş?

37 PİNOKYO -Babamın sözünü dinlemeyip yalancı tilkiye uydum.O da beni lunaparka bırakıp kaçtı. -Sana bir şartla yardım ederim.Bundan sonra hiç yalan söylemez ve babanın sözünü dinlersen eğer sana yardım ederim.

38 PİNOKYO Pinokyo periye söz vermiş.Bunun üzerine peri Pinokyo’yu eski haline dönüştürmüş ve Pinokyo kendini babasının atölyesinde bulmuş. Kaybolduğu günden beri perişan olup onu her yerde arayan babası, Pinokyo’yu görünce çok mutlu olmuş.

39 PİNOKYO Baba ve oğul mutluluktan dans etmeye başlamışlar. Pinokyo o günden sonra babasının sözünü hep dinlemiş ve babasını bir daha hiç üzmemiş.

40 DEĞERLENDİRME SORULARI
Siz olsaydınız bu masalda hangi kahramanın yerinde olmak isterdiniz? Ben olsaydım Pinokyo’nun babasının yerinde olmak isterdim. Sizce bu masal çocuklara ne gibi bir ders vermektedir? Çocuklara yalan söylememeleri açısından bir ders vermektedir.

41 Bu masalda Pinokyo’ya yol gösteren kahraman hangisidir?
Bu masalda verdiği sözleri tutmayan kahraman hangisidir? Pinokyo Bu masalda Pinokyo’ya yol gösteren kahraman hangisidir? Jimi

42 TEŞEKKÜRLER


"Hazırlayan:Esra Kapucu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları