Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OUR MUSIC ACTIVITIES DECEMBER 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OUR MUSIC ACTIVITIES DECEMBER 1."— Sunum transkripti:

1 OUR MUSIC ACTIVITIES DECEMBER 1

2 WHO DID WE LISTEN IN NOVEMBER? ATATÜRK ŞARKILARI VE MARŞLAR
TULUYHAN UĞURLU ANTONIO VIVALDI

3 WHO ARE WE LISTENING THIS WEEK?
F.MENDELLSOHN ( ALMANYA) İlk piyano derslerini annesinden ve ablası Fanny‘ den aldı. Berlin'e taşındıktan sonra sonra Ludwig Berger ile piyano, Carl Zelter ile teori ve kompozisyon çalıştı. Babası, çocuklarını okula göndermeyip evde kendi geliştirdiği sistemle eğitiyor ve özel dersler aldırıyordu. Bu sebeple Felix, içine kapalı ve çekingen bir kişi olarak yetişti. Bu arada Mozart ve Bach'ın eserlerini çalışmak için ablası Fanny ile beraber Paris'e bir yolculuk yaptı. Bu bestecilerden, özellikle de Bach'tan, esinlenerek besteler yaptı. 1820'de henüz 12 yaşındayken ilk eserini besteledi. Bach’ın eserlerini çağdaşları arasında tekrar hayata döndürecek olan besteci olmaya kendini adadı.

4 WHO ARE WE LISTENING THIS WEEK?
TCHAİKOWSKY 7 Mayıs 1840 – 6 Kasım 1893 Rusya Romantik dönem Rus besteci. Klasik Müziğin önde gelen Rus temsilcisi Tschikovsky bir çok tarzda bestelediği eserleriyle meşhur olmuştur. Eserlerinin melodik, zarif yapısı kendini belli eder. Bilinen eserlerine birkaç örnek vermek gerekirse: Kuğu Gölü, Fındıkkıran bale müzikleri, 1812 Uvertürü.

5 WHO ARE WE LISTENING THIS WEEK?
CEMAL REŞİT REY Cumhuriyet tarihinin ilk kuşak bestecilerinden, Türk Beşleri grubunun bir üyesi, Onuncu Yıl Marşı, Lüküs Hayat opereti gibi ünlü eserlerin yaratıcısı.

6 WHO ARE WE LISTENING THIS WEEK?
THREE TENORS ANDREA BOCELLİ ENRİCO CARUSO LUCİANO PAVAROTTİRLERİNİ 3 TENÖR BİRLİKTE İLK KONSERLERİNE 1990 YILINDA DÜNYA KUPASINDA ROMADA BAŞLAMIŞLARDIR.

7 NEW YEAR SONGS (YENİ YIL ŞARKILARI)
WHO ARE WE LISTENING THIS WEEK? NEW YEAR SONGS (YENİ YIL ŞARKILARI)

8 OUR MUSIC STAR HÜSEYİN SERMET
1955 yılında İstanbul'da doğan Hüseyin Sermet müzik çalışmalarına yedi yaşında başlamıştır. yılında Ankara Devlet Konservatuarı'na giren sanatçı ünlü Türk müzikçileri ve bestecileri Ferhunde Erkin, [Ulvi Cemal Erkin] Ahmed Adnan Saygun ile çalıştı.

9 KINDERGARTEN 5+ AGES (ANASINIFI 5 YAŞ)
Ritim kartları kullanılarak ritim kalıpları öğretilir. "Ayı" şarkısı ritim aletleri ile çalışılır ve şarkı öğretilir. "BEETHOVEN "müziği eşliğinde toplarla ritmik hareketler etkinliği yapılır. ‘’The Swing Ball’’isimli şarkı öğretilir. Farmer in the Dell videosu izlenir, şarkısı ile birlikte drama uygulaması yapılır.

10 1st GRADERS “Hambani Kahle”,Yeni yıl” şarkıları
“okki-tokki unga” şarkısı Müzikle yaşamak isimli cd’deki çalgıların öğrencilere tanıtılması seslerinin dinletilmesi,hikayelerinin,hangi ülkeye ait olduklarının öğretilmesi

11 2nd GRADERS ”yeni yıl” şarkısı ve “okki-tokki unga” şarkısı
”Hambani Kahle” şarkısı, Üstüm Başım isimli yerli malı şarkısı ”yeni yıl” şarkısı ve “okki-tokki unga” şarkısı Sihirbaz keman masalı Muammer Sun solfej 1 kitabı do-mi aralığındaki solfejler okunur müzik eşliğinde sınıfa tekrar ettirilir ve cd’den dinletilerek okutulur.

12 3rd GRADERS CHORUS M. Sun 3-4 numaralı etütler
Haftanın bestecisi ve Bizim Sanatçımız uygulaması .(Her hafta düzenli olarak tekrarlanır.)

13 4th GRADERS CHORUS Muammer Sun Solfej kitabı 12-13 numaralı etütler
Muammer Sun Solfej kitabı numaralı etütler Yıl Sonu konseri şarkıları

14 5th, 6th and 7th GRADERS CHORUS
End of the Year Concert (Yıl Sonu Konseri Şarkıları)

15 3rd GRADERS RECORDER BRANCH
(BLOK FLÜT BRANŞI) “Kardeşim” şarkısının solfeji “Mıstık” şarkısının solfeji “Alaylı” şarkısının solfeji “Fa” notasının dizek ve blok flüt üzerinde yeri Blok flüt metodu 1 de 10. ve 11. Alıştırmaların (s18) solfeji.

16 4th GRADERS RECORDER BRANCH
(BLOK FLÜT BRANŞI) “Pınarbaşı” şarkısının solfeji “Güler oynarım” şarkısı dizek ve blok flüt üzerinde “Fa” notasının yeri Blok flüt metodu 1 de 10 ve 11. Alıştırmaların (s18) solfeji

17 5th GRADERS RECORDER BRANCH
(BLOK FLÜT BRANŞI) Öğretmen İnce Re notasını uygulaması Blok flüt metodu 1 Sf:42 deki alıştırmalar Çıkıcı-inici Re dizisi uygulama 4’lük nota birim değeri “Lokomotif Dansı” şarkısı

18 6th GRADERS RECORDER BRANCH
(BLOK FLÜT BRANŞI) Blok flüt metodu Sf. 48’deki 26. ve 27. alıştırmalar . Tüm tekniklere uyarak çalabilen öğrencilerle Alto-Picolo flüde geçirilir. Başlangıç parçası olarak ise “Ağaca Övgü” (sf24) verilir.

19 7th GRADERS RECORDER BRANCH
(BLOK FLÜT BRANŞI) “Nalbandım” isimli parça blok flüt metodu sf. 58’deki “Gençlik” isimli parça Blok flüt metodu Sf.58’de bulunan “Gel gidelim bizim köye” isimli parça.

20 MUSıC=HAPPY CHıLDREN THANK YOU 20


"OUR MUSIC ACTIVITIES DECEMBER 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları