Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

JOINT MASTERS DEGREES.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "JOINT MASTERS DEGREES."— Sunum transkripti:

1 JOINT MASTERS DEGREES

2 Ana Eylem 1 (KA1) Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ERASMUS+ Ana Eylem 1 (KA1) Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Eğitim ve Gençlik Alanındaki Hareketlilik Projeleri Geniş Katılımlı Avrupa Gönüllü Hizmeti Organizasyonları Ortak Master Derecesi Master Öğrencisi Kredi Garantisi Ana Eylem 2 (KA2) Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel Beceri Ortaklıkları Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Ana Eylem 3 (KA3) Politika Reformuna Destek Structured Dialogue: Meetings between young people and decision-makers in the field of youth

3 katılımcılar Program Ülkeleri toplam 34 ülke Ortak ülkeler
28 Avrupa Birliği üyesi ülke 3 EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) üyesi ülke: İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç 2 AB adayı ülke: Türkiye ve Makedonya Ortak ülkeler Region 5: Asia Region 9: South Africa Region 6: Central Asia Region 10: ACP Region 7: Latin America Region 11: Industrialised Countires Region 8: Iran, Irak, Yemen Region 12: Any other country of the world Western Balkans (Region 1) Eastern Partnership Countries (Region 2) South Mediterranean Countries (Region 3) Russian Federation (Region 4) Albania Bosna and Herzigovina Kosovo Montenegro Serbia Armenia Azerbaijan Belarus Georgia Moldova Ukraine Algeria Egypt Israel Lebanon Libya Morocco Palestine Syria Tunisia Russia

4 Joın masters degree nedir?
Erasmus Mundus Programı eylem 1’in devamıdır. Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği başlığı altında Erasmus+ programına entegre edilmiştir. Bir uluslararası yükseköğretim kurumları konsorsiyumu ve duruma göre ortak programın kapsadığı eğitim alanlarında belirli uzmanlığa sahip diğer eğitim ortakları ve/veya eğitim dışı ortaklar tarafından verilen 60, 90 veya 120 ECTS’lik üst düzey entegre bir uluslararası eğitim programıdır.

5 amaçları Yükseköğretim Kurumlarında kalite iyileşmelerini, yeniliği, mükemmelliği ve uluslararasılaşmayı teşvik etmek; Dünya çapındaki en iyi Yüksek Lisans öğrencilerine tam dereceli burslar sunarak Avrupa Yükseköğretim Alanının (EHEA) kalitesini ve cazibesini artırmak ve yükseköğretim alanında AB dış eylemini desteklemek; Yüksek Lisans mezunlarının yeterlilik seviyesini ve becerilerini ve özellikle işverenlerin artan ilgisiyle işgücü piyasasına uyumluluklarını iyileştirmek

6 Hangi faaliyetler desteklenmektedir?
Ders verme ve/veya araştırma amacıyla davet edilen bilim adamlarının da (misafir öğretim üyeleri) katılımını içeren uluslararası bir yükseköğretim kurumları konsorsiyumu aracılığıyla organize edilen, 60, 90 veya 120 ECTS’e tekabül eden bir Ortak Yüksek Lisans Programının sunulması, •Dünya çapında başarılı öğrencilere bu ortak yüksek lisans programlarından bir tanesine katılımları için burs verilmesi.

7 Kimler başvurabilecektir?
Ortak Yüksek Lisans Derecesi uluslararası bir yükseköğretim kurumları konsorsiyumu tarafından verilmektedir. Bir Program Ülkesinde yerleşik Yükseköğretim Kurumları başvuruda bulunabilecektir. Yükseköğretim Kurumu Ortak Yüksek lisans Derecesi konsorsiyumu adına başvurabilmektedir. Ortak Yüksek Lisans Dereceleri uluslararasıdır ve tam ortak sıfatıyla 3 farklı Program Ülkesinden en azından 3 Yükseköğretim Kurumu içerir. Ön şart: geçerli bir Yükseköğretim İçin Erasmus Beyannamesine (ECHE) sahip Yükseköğretim Kurumları Konsorsiyumun yapısı: Başvuru sahibi/koordinatör Tam ortaklar Bağlı ortaklar(opsiyonel)

8 Projenin süresi ve faaliyet yeri
Ortak Yüksek Lisans Derecesinin süresine göre  (1 veya 2 yıl)  konsorsiyum bir hazırlık yılını ve bunu takip eden 3 müteakip yılda öğrenci alımını finanse etmek için 4 veya 5 yıllık bir hibe sözleşmesi alacaktır. Eğitim-öğretim dönemi konsorsiyumda temsil edilen en az iki Program Ülkesinde gerçekleştirilmelidir.

9 süreç Başvurudan sonra; 1 akademik yıl hazırılık yılı,
Art arda gelen 1 ila 2 akademik yıl eğitim yılı 3 başvuru dönemi içermelidir. Program 60/90/120 AKTS vermelidir. Proje başvuruları Komisyon Yürütme Ajansı’na yapılacaktır. Proje başvuru tarihleri yaklaşık olarak her yıl Mart ayı sonunda yapılmaktadır. Proje kabulünden sonra proje başlangıç tarihi başvuruyu takip eden 1 Ağustos ila 31 Ekim tarihleridir.

10 Bütçe Hazırlık yılı ve üç öğrenci alımı için 2 ila 3 milyon AVRO
Yılda azami AVRO olmak üzere değişken sayıda öğrenci bursu

11 Örnek JM program: Erasmus Mundus Master in Adapted Physical Activity
Konsorsiyum: Leuven Katolik Üniversitesi Belçika (Koordine eden merkez) Stellenbosch Üniversitesi, Güney Afrika Queensland Üniversitesi, Avustralya Norveç Spor Bilim Okulu, Norveç Limerick Üniversitesi, Dublin, İrlanda Olomouc Palack Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti Virginia Üniversitesi, USA

12 Süresi: 2 yıl Program Kredisi: 120 AKTS 1. yıl; Leuven, Belçika’da teorik eğitim, 2. yıl; Tez döneminde partner üniversitelere hareketlilik Yılda 40 Öğrenci, bu öğrencileri 18’i AB vatandaşı 50 tam zamanlı akademisyen görev alıyor Leuven Üniversitesi Koordinasyonu ile ortak diploma veriliyor.

13 Yararlı linkler 1-joint-master-degrees_en Çıkarılmış yayınlar: s/repository/joint_intl_master_progr_web pdf

14 Teşekkür Ederim Melisa Akyön Dündar Avrupa Birliği Ofisi
AR-GE Birimi Sorumlusu


"JOINT MASTERS DEGREES." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları