Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ"— Sunum transkripti:

1 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
GENEL TANITIM 2008 Antalya

2 GENEL TANITIM Kurumun Adı :Akdeniz Üniversitesi Hastanesi (Akdeniz Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi) Bağlı Olduğu Kuruluş : Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Faaliyet Gösterdiği Sektör: Sağlık Sektörü Kuruluş Tarihi : 19 Ağustos 1982 Sermayesi : Genel Bütçe ve Döner Sermaye Bütçesi Yönetmelik : Akdeniz Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Yönetmeliği İletişim Adresi : Dumlupınar Bulvarı Kampus Antalya / Türkiye Telefon No : Faks No : Adresi : Web Site Adresi : Begriffe und Definitionen Für diese internationale Norm gelten die in ISO 9000:2000 “Qualitätsma- nagementsysteme - Grundlagen und Begriffe” wiedergegebenen Begriffe und Definitionen. Anmerkung 1 Der in dieser Ausgabe dieser internationalen Norm verwendete Begriff der Lieferantenkette sieht wie folgt aus: Lieferant Unternehmen Kunde Anmerkung 2 Der in dieser internationalen Norm verwendete Begriff “Unternehmen” er-setzt den früher verwendeten Begriff “Lieferant”. Der Begriff “Lieferant” er-setzt den früher verwendeten Begriff “Unterauftragnehmer”. Die Ände-rungen spiegeln die gegenwärtig in der Wirtschaft vorherrschende Be-griffsbildung wider.

3 HASTANEDE UYGULANAN ULUSLARARASI STANDARTLAR
ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi 2003 yılından bu yana uygulanmaktadır. JCI ( Joint Commission International ) Hastanelerde Akreditasyon standartları Uygulamaya Mayıs 2007’de başlanmıştır.

4

5

6 TARİHÇEMİZ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, kendi binası olmaması dolayısıyla yılları arasında Kepez’de bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesini devralarak 213 yatak kapasitesi ile bu binada ve yapılan ek binalarda hizmet vermiştir. 1997 yılında Kampus içersindeki binasına taşınmış ve 379 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır.

7 2008 yılında yatak kapasitesi 700’ye ulaşmıştır.
1997 yılında inşaatı tamamlanan alan m² iken, her yıl inşaatı biten binalar hizmete açılmış ve 2008 yılında kapalı kullanım alanı m²’ye ulaşmıştır. Hastanemizin diğer inşaat kompleksleri de tamamlandığı zaman, hizmet verecek kapalı kullanım alanı, toplam m² olacaktır.

8

9

10

11

12

13 BİNALARIMIZ A Blok B Blok C Blok D Blok E Blok H Blok Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bloğu

14 HİZMET BÖLÜMLERİ A BLOK A Blok -1.Kat Zemin Kat Adli Tıp
Kan Merkezi Kordon Kanı Bankası Patoloji Lab. Zemin Kat Halkla İlişkiler Bölümü Hasta İletişim Birimi Kantin Kuaför PTT S.S.Akd. Eğt. Koop. Malzeme Satış HİZMET BÖLÜMLERİ A BLOK

15 1.Kat Ameliyathaneler Doğumhane Hemodiyaliz Koroner Anjiografi Ünitesi Yoğun Bakımlar 2.Kat Çocuk Kemik İliği Trans.Ünitesi Dekan - Başhekim Göğüs Hast. Kliniği Kardiyoloji Kliniği Kardiyoloji Yoğun Bakım 3.Kat Çocuk Oyun Odası Çocuk Sağlığı ve Hast. Kliniği Çocuk Hast. Yoğun Bakım Lösemili Çocuk Hast. İ.Ö.O. Yenidoğan Ünitesi Yenidoğan Yoğun Bakım 4.Kat Çocuk Cerrahi Kliniği Kadın Hast. ve Doğum Kliniği

16 8.Kat Erişkin Kemik İliği Trans. Ünitesi İç Hastalıkları Kliniği Psikiyatri Kliniği 9.Kat İç Hast. Yoğun Bakım İnfeksiyon Hastalıkları Kliniği 10.Kat Restaurant 5.Kat Göğüs Cerrahisi Kliniği Kalp Damar Cerrahisi Kliniği 6.Kat Deri ve Zührevi Hast. Kliniği Genel Cerrahi Kliniği 7.Kat Göz Kliniği Kulak Burun Boğaz Hast. Kliniği Üroloji Kliniği

17

18 1.Kat Acil Radyoloji İmmunuloji Lab. Tıp Eğitim Merkezi 2.Kat
B Blok -1.Kat Morg Yemekhane Zemin Kat Acil Servis El Cer. Pol. Ortopedi Pol. Nöroşirurji Pol. Plastik ve Rekons. Cer. Pol. Senetler servisi Kantin Nöbetçi Müdürlük Organ Nakli Pol. 1.Kat Acil Radyoloji İmmunuloji Lab. EMG EEG (Erişkin) Nöroloji Pol. Tıp Eğitim Merkezi 2.Kat Akış Sitometri Ünitesi Ameliyathaneler Basın ve Protokol Odası Eczacı Odası Eczane Öğretim Üyeleri Reanimasyon Yoğun Bakım II 3.Kat Nöroşirurji Kliniği Organ Nakli Kliniği

19 C Blok B Blok Adli Tıp Anabilim Dalı -1. Kat 4.Kat
Patoloji Anabilim Dalı Z Kat Merkez Laboratuvarı Hastane Evrak Bölümü 1. Kat APK Bilgi İşlem Merkezi 2. Kat Kardiyoloji Kliniği B Blok 4.Kat Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği 5.Kat Nöroloji Kliniği Plastik ve Rekons. Cer. Kliniği 6.Kat Mor Salon

20 D Blok E Blok E Blok 1 Kat Hastane Müdürlüğü Kalite Geliştirme Bölümü
Ameliyathaneler Yoğunbakımlar 2.Kat Teknik Müdürlük D Blok Hastane Müdürlüğü Kalite Geliştirme Bölümü Fatura Tahakkuk Diş Pol. E Blok -1 Kat Arşiv Morg Yemekhane Zemin Kat Anestezi Pol. Algoloji ( Ağrı ) Pol. Vertigo (Başdönmesi) Pol. EEG (Çocuk) EKG Enjeksiyon Odası Günübirlik Cerrahi Merkezi Foto - Film Merkezi Göz Pol.

21

22 H Blok Zemin Kat Fotokopi Hasta Kabul Rapor Merkezi Resmi Tasdik
Pide salonu Vezne 1.Kat Geriatri Polk. İç Hast Polk. Örnek Alma Birimi (Kan Alma) Tüp Bebek Merkezi 2.Kat Endoskopi - Gastro Endoskopi - Üroloji Gastroenteroloji Polk. Odyoloji

23

24 ATRİUM Güney Koridor -1 Kat Arşiv 1.Kat Zemin Kat Genel Cerrahi Polk.
Çocuk Cerrahisi Polk. Kafeterya Klinik Genetik Polk. Sağlam Çocuk Polk. Yenidoğan Polk. Nükleer Tıp Radyoloji SAPD Üroloji Polk. 1.Kat Genel Cerrahi Polk. Kadın Hast. ve Doğum Polk. Menapoz Polk. Radyoloji 2.Kat Besl. ve Diyet Polk. (Çocuk) Çocuk Sağlığı ve Hast. Polk.

25 ATRİUM Kuzey Koridor Zemin Kat Göğüs Hast. Polk. Kafeterya
Kardiyoloji Polk. Kemoterapi Ünitesi I Psikiyatri Polk. Radyasyon Onkolojisi Vezne 1.Kat Medikal Onkoloji Beslenme ve Diyet Polk. (Erişkin) Deri ve Zühr. Hast. Polk. Hematoloji Polk. Göğüs Cerrahisi Polk . Kalp ve Damar Cer. Polk. ATRİUM Kuzey Koridor 2.Kat Allerji ve Klnk.İmm.Polk. Beslenme ve Diyet Polk. (End.-Erişkin) Çocuk Psikiyatrisi Polk. Endokrin. ve Meta. Polk. Hipertansiyon Polk. İç Hast. Romat. Polk. İnfeksiyon Hast. Polk. Kulak Burun Boğaz Hast. Polk. Nefroloji Polk. Üroloji Polk.

26

27

28

29

30 Hastanenin Genel Özellikleri ve Diğer Hizmetler
Uluslararası standartta bina ve donanıma sahip hastanemizin organizasyonunda, hizmetlerinde ve alt yapısındaki üstünlükleri: Isıtma, havalandırma ve klima sistemi merkezi olarak çalışmaktadır. Hastanemizin bilgisayar ağı kesintisiz güç kaynağı (U.P.S) ile beslenmektedir. Ana şebeke kesilmesinde (enerji) otomatik olarak jeneratör grubu devreye girmekte olup kesintisiz bir çalışma sürmektedir.

31 Tüm bina yangına karşı merkezi basınçlı su sistemi ile donatılmıştır.
Ayrıca tüm birimlerde duman dedektörleri bulunmaktadır. Hastane giriş-çıkışı, asansör ve merdiven önleri ile klinik koridorları kapalı devre merkezi TV görüntüleme sistemi ile izlenmektedir. Hastanenin tüm odalarında müzik yayını ve anons sistemi mevcuttur. Hastanemizin teknik alt yapısı uzaktan tıp eğitimine ve görüntü nakline sahiptir. Hastanemizde simultane tercüme ve görüntü sistemleri ile donatılmış toplantı ve konferans salonları mevcuttur. Hastanemize başvuran hastalarımıza binaya girişten itibaren danışma görevlilerimiz rehberlik yapmaktadır.

32 Yabancı hastalarımız için ayrı bir hizmet birimimiz (Size Özel Sağlık Merkezi) ve yabancı dil bilen elemanlarımız hizmet vermektedir. Yerli ve yabancı sigorta şirketleri ile hizmet sözleşmemiz vardır. Bu hizmetler için ayrı bir birimimiz (Size Özel Sağlık Merkezi) bulunmaktadır. Laboratuvar sonuçları, ön danışmalardan ve sekreterliklerden bilgisayar ortamında verilmektedir. Sonuçlara internet aracılığı ile de ulaşmak mümkündür. Hasta , hasta yakını ve personelin yararlanabileceği restoran, pide salonu, kantin ve kafeteryalar bulunmaktadır. Ilaç ve numunelerin taşınması, pnömatik (havalı) tüplü sistem ile sağlanmaktadır. Numunelerin alınmasında barkod sistemi kullanılmaktadır. Periyodik olarak hastane bülteni çıkarılmaktadır.

33 Poliklinik hastalarına randevular; merkezi randevu sistemi kullanılarak
telefonla verilmektedir. (Tlf: ) Polikliniklerde ışıklı sıra sistemi kullanılmaktadır. Hastane Afet Planı çerçevesinde, Hastanenin Isı Merkezi önündeki 2 nolu otopark alanına Sahra Hastanesi planlanmıştır. Hastane bahçesinde; personel, ziyaretçiler, hasta ve yakınları için 1300 araçlık otopark bulunmaktadır. Hastanenin ISO dokümanları ve diğer faaliyetlerle ilgili belgelerin kullanılması ve arşivlenmesi intranet ortamında sağlanmaktadır.

34 Hastanemizde Muayene Sürecinde Hastaların
Uyması Gereken Kurallar : Polikliniklerimiz ve laboratuvarlarımız, hafta içi hergün 07:30-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ücretli Hastaların yatış, çıkış ve avans takip işlemleri saat hizmet veren Hasta Kabul Bölümü’nde yapılmaktadır. Sosyal güvencesi olan Resmi hastaların yatış ve çıkış işlemleri klinik sekreterliklerinden yapılmaktadır. Saat 17:00’ dan sonra Acil Servisten gelen hastaların yatış çıkış işlemleri B Bloktaki Hasta Kabul Bölümün’den yapılmaktadır.

35 Hasta ziyaretleri, hergün 13:00-13:30 saatleri arasında yapılmaktadır.
Hastanemize, dışarıdan yiyecek maddesi ve canlı çiçek kabul edilmemektedir. 10 yaşından küçük çocuk ziyaretçileriniz, sağlık nedeniyle hastanemize alınmamaktadır. Her hastanın yanında bir refakatçinin kalmasına izin verilmektedir.

36 Lüks sınıf otel konforunda olan hastane binalarımızda yatarak tedavi gören hastalarımızın hizmetine süit, özel ve tek kişilik oda seçenekleri sunulmuştur. Özel Oda tercihleri için Hastane Müdürlüğü A Blok, EZ-39 nolu odaya başvurulmaktadır (Tel: 6625 – 6626)

37

38 HASTA SÜRECİ HASTANIN BAŞVURUSU POLİKLİNİK RANDEVULU MU?
MERKEZİ RANDEVU BİRİMİNDEN RANDEVU ALINMASI Evet Hayır POLİKLİNİK SEKRETERLİĞİNE BAŞVURU SEKRETERLİK İŞLEMLERİ HEKİM MUAYENESİ TETKİK İŞLEMLERİ SONUÇ GÖSTERME YATIŞ KARARI VAR MI? Evet TETKİK TEDAVİ KLİNİĞE KABUL YATIŞ İŞLEMLERİ AMELİYAT KARARI VAR MI? Hayır Hayır Evet AMELİYAT İŞLEMLERİ AMELİYAT SONRASI BAKIM TABURCU İŞLEMLERİ RAPOR ONAY/ÇIKIŞ

39 Hastanemizde Sosyal İmkanlar:
Yemekhaneler ve Saatleri: A Blok, -1 (12.00 – 13.30) B Blok, -1 ve 6.kat ( ) Restaurant ve Kantinler: Restaurant (A Blok, 10.kat) Pide Salonu (H Blok, zemin kat) Kantin (A ve B Blok) Bahçe kantini Sosyal Tesisler

40

41

42 A Blok: PTT Bayan Kuaförü Erkek Berberi

43 Sosyal Etkinlikler Kısa metrajlı film gösterileri
Müzik videoları gösterileri Canlı klasik müzik dinletileri Yeni yıl kokteyli Bahar konseri


"AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları