Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HÜCRE powered by helldorado. YAPI ve ÇEŞİT Hücrenin Kimyasal Bileşimi  % 75-80 >>>>>SU  % 15 >>>>>>>>PROTEİN(protein,enzim,a.a.)  % 3 >>>>>>>>YAĞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HÜCRE powered by helldorado. YAPI ve ÇEŞİT Hücrenin Kimyasal Bileşimi  % 75-80 >>>>>SU  % 15 >>>>>>>>PROTEİN(protein,enzim,a.a.)  % 3 >>>>>>>>YAĞ."— Sunum transkripti:

1 HÜCRE powered by helldorado

2 YAPI ve ÇEŞİT

3 Hücrenin Kimyasal Bileşimi  % 75-80 >>>>>SU  % 15 >>>>>>>>PROTEİN(protein,enzim,a.a.)  % 3 >>>>>>>>YAĞ  % 1 >>>>>>>>KARBONHİDRATLAR  % 1 >>>>>>>>ELEKTROLİTLER(mineraller)

4 Hücreler yapılarına göre:  Prokaryot hücreler  Ökaryot hücreler olmak üzere ikiye ayrılır.

5 PROKARYOT HÜCRELER

6 Özellikleri  Sitoplazmalarında bir zarla çevrili organelleri ve çekirdekleri bulunmayan hücrelerdir.  Bakteriler ve mavi yeşil algler prokaryottur.  Bu canlılarda, bütün metabolizma olayları, sitoplazmada ve hücre zarından oluşturulan yapılarda (mezozom gibi) gerçekleşir.  Bir hücrenin prokaryot kabul edilmesi en önemli nedeni bir zarla çevrili organize bir çekirdek taşımamasıdır.Gelişmiş bitki ve hayvanların bazı hücreleri (alyuvarlar gibi) olgunlaştıklarında çekirdeklerini kaybeder. Ancak bu durum onların prokaryot olduğu anlamına gelmez.

7 Ökaryot Hücreler - Bitki

8 Ökaryot Hücreler - Hayvan

9 Bitki Hücresi – Elektoron Mikroskobu Bitki Hücresi – Elektoron Mikroskobu

10 Hayvan Hücresi – Elektoron Mikroskobu

11 Ökaryot Hücrelerin Genel Özellikleri  Bir zarla çevrili çekirdekleri ve gelişmiş organelleri bulunan hücrelerdir.  Mantar hücreleri, bitki hücreleri ve hayvan hücreleri ökaryot hücrelere örnektir.

12 Prokaryot ve Ökaryot Hücrelerin Ortak Özellikleri  Tüm hücrelerde hücre zarı bulunur.  Tüm hücrelerde sitoplazma bulunur.  Tüm hücrelerde ribozom bulunur.  Tüm hücrelerde yönetici moleküller (DNA-RNA) bulunur.


"HÜCRE powered by helldorado. YAPI ve ÇEŞİT Hücrenin Kimyasal Bileşimi  % 75-80 >>>>>SU  % 15 >>>>>>>>PROTEİN(protein,enzim,a.a.)  % 3 >>>>>>>>YAĞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları