Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanTemel Tüzün Değiştirilmiş 8 yıl önce
1
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI
2
TEŞEKKÜRLER www.gsb.gov.tr
3
OKUL SÜTÜ Doğanın insana verdiği ilk içecek olan ve canlıların büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan mineralleri, proteinleri, vitaminleri, enzimleri ve antikorları bünyesinde barındıran gıda SÜT
4
OKUL SÜTÜ Yağlı, sade, net 200 ml. UHT İçme Sütü OKUL SÜTÜ
5
Kısa süreli yüksek sıcaklığın aralıksız akışını içeren 135 °C’den az olmayan uygun sıcaklık-zaman kombinasyonunda, Aseptik olarak kapatılmış ambalajlarda, Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde işlenmiş üründe canlı mikroorganizma veya gelişim kabiliyetine sahip sporların olmadığını ve uygulanan ısıl işlemin yeterliliğini gösteren, Kapalı ambalajların 30 °C’de 15 gün veya 55 °C’de 7 gün inkübasyonundan veya farklı bir yöntemin uygulanmasından sonra ürünlerin mikrobiyolojik olarak stabil kaldığını garanti eden işlemdir. Ultra yüksek sıcaklık/ UHT SÜT
6
OKUL SÜTÜ PROGRAMI UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
7
OKUL SÜTÜ Güvenli, Serin, Kuru, Güneş almayan, Donmayı önleyecek DEPOLAMA
8
OKUL SÜTÜ İstifleme yüksekliği kutu deformasyonunu engellemelidir. Sütler dağıtımı yapılana kadar şirinkli olarak muhafaza edilmelidir. DEPOLAMA
9
OKUL SÜTÜ UHT süt, sevkiyat ve depolamada soğuk zincir gerektirmemektedir. Ambalajı açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında son tüketim tarihine kadar güvenilirliğini korur. Ambalajı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli ve kısa surede tüketilmelidir. SICAKLIK
10
OKUL SÜTÜ Birim ambalajlar, kapatılmış olacaktır. Birim ambalajlar, delinmiş ve/veya yırtılmış olmayacaktır. Birim ambalajlar, bombaj yapmış olmayacaktır. Birim ambalajlarda akma ve/veya sızma görülmeyecektir. AMBALAJ KONTROLÜ
11
Şişmiş ambalajlardaki süt tüketilmemelidir!!
13
OKUL SÜTÜ Sütün bozulmuş olması durumunda proteinlerin parçalanmasına bağlı olarak sütte acı, ekşi tat görülebilir. Bakteri üremesi sebebiyle kötü koku oluşabilir. Ambalaj deformasyonuna bağlı olarak tortulu yapı oluşabilir. Süt içildiğinde söz konusu kusurlar tespit edilirse süt tüketilmemelidir. DUYUSAL ÖZELLİKLER
14
NUMUNE ALMA
15
OKUL SÜTÜ Okullar, dağıtımın yapıldığı güne ait sütlerin farklı her partisinden 5 adet ürün numune olarak alınır. Numuneler 72 saat boyunca oda sıcaklığında güvenilir bir yerde muhafaza edilir. Bu numunelerin analizleri; problem çıkması durumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaptırılır. Numuneler, problem çıkmaması durumunda 72 saatin sonunda program kapsamındaki öğrencilere dağıtılır. NUMUNE ALMA
16
TEŞEKKÜRLER www.gsb.gov.tr
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.