Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI"— Sunum transkripti:

1 CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI

2 MONERA ALEMİ

3 MONERA ALEMİ Monera aleminde incelenen tüm canlılar zar ile çevrili gerçek organelleri bulunmayan prokaryotik hücre yapısına sahiptirler. Basit bir genetik materyal taşıyan bu canlılarda amitotik hücre bölünmesiyle çoğalma görülür.

4 PROTİSTA ALEMİ

5 PROTİSTA ALEMİ Bir hücreli canlı çeşitlerini içeren bu alemden itibaren hücre organellerinin her biri zarla çevrilmiş haldedir. Bu alem üyelerinden bazılarında bulunan kloroplastlar bitkilerde bulunan kloroplastların aksine prokaryot hücreden köken almıştır.

6 FUNGİ ALEMİ

7 FUNGİ ALEMİ

8 BİTKİLER ALEMİ

9 BİTKİLER ALEMİ

10 BİTKİLER ALEMİ REGNUM (ALEM): PLANTAE (BİTKİLER)
    REGNUM (ALEM): PLANTAE (BİTKİLER) Birincil olarak karada yaşamaya uyum sağlamış, hücrelerinde kloroplast bulunan, fotosentez yapabilen, ototrof (kendibeslek) canlılardır. Bu canlıların kloroplastları, ökaryot kökenlidir. Hücre duvarı sellüloz içerir. Organ ve doku sistemlerinde belirgin farklılaşmalar vardır. Çoğalmaları birincil olarak gametofitik ve sporofitik fazların birbirini izlemesi suretiyle ortaya çıkan eşeyli üremedir. Gametofitik evre, evrimsel olarak gittikçe küçülmüştür. Yumurta ve sperm üreten yapılar çok hücrelidir ve kısır bir kılıf ile çevrelenmiştir. Zigottan embriyo gelişir ya da tohumsuz bitkilerde arkegoniyum, tohumlu bitkilerdeyse embriyo kesesi içine girerek genç sporofiti oluşturur. Kural olarak sonsuz yaşarlar, vejetatif çoğalabilirler ve uyarılma için herhangi bir doku geliştirmemişlerdir.

11 HAYVANLAR ALEMİ

12 OMURGASIZLAR ŞUBESİ

13

14 HAYVANLAR ALEMİ REGNUM (ALEM): ANIMALIA (HAYVANLAR)
    REGNUM (ALEM): ANIMALIA (HAYVANLAR) Hayvanlar aleminin üyeleri; gelişmiş bir sinir sistemine ve hareket yeteneğine sahip olan, hücrelerinde kloroplast taşımamaları nedeniyle kendi besinlerini kendileri üretemeyen, bu sebeple de dışarıdan organik besin almak zorunda olan canlılardır. Besin, sindirildikten sonra hücre içerisinde alınır. Heterotrof (ardıbeslek) olan bu canlılar, beslenme şekillerine göre ayrıca otçul (herbivor), etçil (karnivor), hepçil (omnivor), böcekçil (insektivor), vb. olarak gruplandırılırlar. Hayvanlar alemini, başlangıç olarak: 1. Omurgasızlar 2. Omurgalılar olmak üzere iki gruba ayırabiliriz.

15 SOLUCANLAR

16 HAYVANLAR ALEMİ

17 EKLEMBACAKLILAR

18 OMURGALILAR ŞUBESİ


"CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları