Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanAlp Batuk Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün kurubaklagiller tüketin. Sağlık Slayt Arşivi: http://hastaneciyiz.blogspot.com
2
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET *** Sıcak sebze yemekleri, pilav ve makarnada fındık yağı ve mısırözü yağ karışımı ya da soya yağı ile ayçiçek yağı karışımı kullanın. *** Soğuk sebze yemeklerine salatalara zeytinyağı kullanın.
3
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET 1 kg sebzeyi pişirmek için 3 – 4 çorba kaşığı sıvı yağ kullanın.
4
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Günde en az 10 bardak su için. Her öğünden önce 1 – 2 bardak su için. Öğün sırasında ve hemen sonrasında su içmeyin. Öğünden iki saat sonra içebilirsiniz.
5
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET ÖĞÜNLERİNİZİ DÜZENLİ TÜKETİN. ARA ÖĞÜNLERİNİZİ AKSATMAYIN. DÜZENLİ OLARAK YAPTIĞINIZ ARA VE ANA ÖĞÜNLER METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIR.
6
Mevsimsebzesi ve ve meyvesi tüketin. SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
7
Rafine (beyaz) tahıl ürünleri yerine tam taneli olanları tercih edin.
8
Tam taneli tahıl tahılın özü, kabuk dediğimiz kepeği ve tahılı sarıp onu besleyen doku olan endospermden oluşur.
9
Bir tahıl; az miktarda öz, %14.5 oranında kepek ve %83 oranında da endospermden oluşur. B vitaminleri, mineraller ve posa bu bileşenlerin içinde bulunur. İşlenen bir tahılda bunların kaybı olur.
10
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Tuz tüketiminizi azaltın.
11
Süt-yoğurt ayran ekmek ayran ekmekcacık et-kurubaklagil HER ÖĞÜNDE 4 ANA BESİN GRUBUNDAN UYGUN MİKTARDA TÜKETİN. sebze
12
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Uygun pişirme yöntemleri kullanın. Mangal, kızartma, tütsüleme yerine; haşlama, ızgara,buğulama, fırında pişirme fırında pişirme yöntemlerini kullanın. yöntemlerini kullanın.
13
DYT.ELİF ERDİN
14
Sağlık Slayt Arşivi: http://hastaneciyiz.blogspot.com
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.