Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR1 Yaylıca İlkokulu/Ortaokulu Okul-Aile Birliği Toplantısına Hoş Geldiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR1 Yaylıca İlkokulu/Ortaokulu Okul-Aile Birliği Toplantısına Hoş Geldiniz."— Sunum transkripti:

1

2 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR1 Yaylıca İlkokulu/Ortaokulu Okul-Aile Birliği Toplantısına Hoş Geldiniz.

3 2 Anne-Baba-Çocuk Üçlüsünün İletişimi Nasıl Olmalıdır?

4 UNUTMAYALIM! ÖĞRENCİLER ÖĞRENDİKÇE DÜNYA DEĞİŞECEK,ÇÜNKÜ DÜNYA’YI ONLAR DEĞİŞTİRECEK. ÇOCUKLAR VE GENÇLER YENİ DÖKÜLMÜŞ BETONA BENZERLER, NE ÇİZERSENİZ O KALIR. HEPİMİZİN YANLIŞ YAPMA HAKKI VARDIR.BAZEN YANLIŞ YAPARAK ÇOK ŞEY ÖĞRENİRİZ. Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR3

5 4 Çocuğunuzu dinlemek için zaman ayırın. Onunla konuşurken dikkat dağıtan öğelere mümkün olduğunca engel olun. Televizyon,el işi vb. bırakıp onu dinleyin.

6 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR5 Tüm dikkatinizi ona yöneltin ve deneyimlerini anlayabilmek için kendinizi onun yerine koyun. (Empati kurun)

7 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR6 Çocuğunuz konuşurken göz kontağını sürdürün. Konuşmayı sürdürmesi için onu teşvik edin.

8 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR7 Söylediklerini dinleyin, özetleyin ve çocuğunuza tekrarlayın. Buna yansıtıcı dinleme denir.

9 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR8 Kendisini ve geleceğini güvende güvende hissetmesini sağlayın.

10 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR9 Çocuğunuza,onu ne kadar çok sevdiğinizi, ne kadar iyi ve sevilecek bir çocuk olduğunu olduğunu herhangi bir koşul koymadan söyleyin.

11 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR10 Çocuğunuza verdiğiniz sözleri tutun ve sözlerini tutması için fırsat verin.

12 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR11 Yapabileceklerini göstermesi için fırsat tanıyın. tanıyın. Tek başına karar vermesine izin ve fırsat verin.

13 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR12 Çeşitli etkinliklere katılması ve size yardım etmesi için olanak tanıyın.

14 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR13 Sadece başarıları için değil, aynı zamanda çabaları, ufak çaplı değişimleri ve ilerlemeleri için de övgüde bulunun.

15 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR14 Ona ailenin bir parçası olduğunu gösterin. Onunla vakit geçirin, tatillerinizi ona ayırın,, beraber özel etkinliklere katılın.

16 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR15 Çocuğunuzu kabul edin, çevreyi çocuğunuza göre ayarlayın. Ona serbestlik tanımakla birlikte,uymak zorunda olduğu kesin ve belirli kurallar koyun.

17 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR16 Çocuklarınızı reddetmeyin, soğuk davranmayın, kural belirsizliği içinde bırakmayın ve aşırı ödün vermeyin.

18 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR17 Sizin fikirlerinizle uyumlu olmasa dahi çocuğunuzun söylediklerini kabul edin ve saygı gösterin.

19 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR18 Belirli bir davranışı ödüllendirme ve cezalandırma söz konusu olduğunda, sadece davranış üzerine odaklanın ve bu davranışı onun bütün kişiliğine genelleyerek eleştiride bulunmayın.

20 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR19 Çocuğunuzu olduğu gibi, kendisi olarak görmeyi öğrenin. Onun ilgi ve yeteneklerini iyice tanıyın ve keşfedin ki ÇITAYI DOĞRU YÜKSEKLİĞE KOYABİLESİNİZ.

21 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR20 Haklı başarılarından dolayı çocuğu ÖVMEK konusunda tereddüt etmeyin.

22 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR21 ÇOCUK ve ÖDEV

23 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR22 Ödevini yaptığı saatte çocuğun dikkatini dağıtacak bir etken olmamasına özen gösterin.

24 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR23 Çocuğunuz, ödevini yaparken ona yardıma hazır olduğunuzu bilmelidir. İçten ve gerçek bir çaba göstermişse, bir-iki yanlışı da olsa, başarılı olduğu bölümü vurgulayın. Hatasını, bırakın öğretmeni sınıfta söylesin

25 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR24 Çocuk kendi görevleriyle baş başa kalmalıdır. Onun görevini üstlenip, sorununu çözmeye kalkışmayın. Ödevini yapmadığı zaman çocuk kendi sorununu öğretmeni karşısında kendi başına çözebilme yollarını bulmalıdır.

26 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR25 Çocuğunuzun ödevini arkadaşından öğrenerek ödevi onun yerine yapmayın. Yanlış yaptığı için çocuğa ödevini yeniden yaptırmayın.

27 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR26 Ödevini yaptıktan sonra onu ödüllendirin.. En güzel ödül onaylamak ve övmektir. Ödevini yaptıktan sonra onu ödüllendirin.. En güzel ödül onaylamak ve övmektir. Ödevini, gerekli dikkati ve çabayı gösterip bitirdikten sonra dışarı çıkıp oynamasına ya da ev içinde sevdiği bir etkinliğe olanak tanıyın.

28 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR27 Çocuğa zamanını yönetmesini öğretin. Çocuğa zamanını yönetmesini öğretin. Programını öyle yapsın ki ödevlerin yanı sıra bir spor ya da müzik etkinliğine zamanı kalsın.

29 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR28 Eğer bir davranışı sıklıkla yapmasını istiyorsanız,vereceğiniz işi sevdiği bir aktiviteden önce yaptırın. Her gece TV izlemeden önce şu kadar sayfa kitap okumalısın gibi.

30 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR29 Başarısını değerlendirirken başkalarıyla karşılaştırmayın. Dünden bugüne gelişme göstermişse, bu başarılı olduğunu gösterir. Ayrıca başarısızlık diye bir şey yoktur, öğrenilecek dersler vardır.

31 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR30 Gelişme döneminde “Çocukluğu bırak” “Büyüdün artık” gibi ikili tutumunuz çocuğu olumsuz yönde etkiler.N e zaman nasıl davranacağını bilemez. Kimlik bunalımına düşer.

32 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR31 Anne-babanın çocuğu kendine benzetmek istemesi ve yanlış yönlendirmesi, beklentilerinin çocuğun yapabileceklerinden fazla olması, çocuğu kaygılandırır,hırçınlaştırır.

33 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR32 Anne-babanın çocuğu aşağılaması,başkalarıyla kıyaslaması çocuğu kaygılandırır,kendine olan güvenini yok eder, çatışmalara neden olur.

34 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR33 Akranlarının yanında kaba davranılması, eleştirilmesi çocuğu kaygılandırır,özgüvenini kaybetmesine yol açar.

35 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR34 - Her günün çocuğunuza 15 dakikanızı ayırarak ilgileniniz Çocuğunuzun okuldaki etkinlikleri anlatmasına izin veriniz ve bu konu hakkında karşılıklı konuşunuz

36 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR35 Çocuğunuzun televizyon müptelası olmasına izin vermeyiniz Sağlığını koruma tedbirlerini almayı, zamanında doktora götürmeyi ihmal etmeyiniz. Verilen fotokopileri kesinlikle okuyup yazmalı, denetimi tarafınızdan yapılmalıdır

37 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR36 Bocaladığınız, emin olmadığınız konularda öğretmenle görüşme yapınız Çocuğunuzun şahsiyetinin gelişmesi, kendine güven duyması için yaş, kapasite ve kabiliyetine uygun sorumluluklar veriniz.

38 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR37 Okul idaresi tarafından gönderilen duyuru ve formların okunup imzalanarak, gerekli bölümlerinin doldurulup en geç iki gün içerisinde sınıf öğretmenine ulaşmasını sağlayınız. Çocuğunuzun çantasında, haftalık ders programına göre o gün için gerekli olan kitap-defter, araç ve gereci bulundurmasına dikkat ediniz.

39 Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR38 Çocuğunuzun zamanında derse gelmesini sağlayınız, geç kalma alışkanlığını önleyiniz Çocuğunuzun zamanında yatmasına ve bu arada sistemli ders çalışma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olunuz. Çocuğunuzu sabah kahvaltısı yapmadan okula göndermemeye çalışınız

40 UNUTMAYALIM Kİ : ÇOCUKALRIMIZ, EN DEĞERLİ HAZİNEMİZDİR Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR39


"Hazırlayan : Ziya ÖZDEMİR1 Yaylıca İlkokulu/Ortaokulu Okul-Aile Birliği Toplantısına Hoş Geldiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları