Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖLÇME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖLÇME"— Sunum transkripti:

1 ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖLÇME
ÖZEL MOSB ANADOLU TEKNİK LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

2 DERSİN AMACI Elektrik Elektronik Ölçme dersinin amaçları; - İlk etapta basit ölçme işlemlerini gerçekleştirebilmek -Elektrik mesleğinde kullanılan El Aletlerini nasıl kullanıldığını öğrenmek - Evimizdeki Lambaların,prizlerin,makinelerin çalışması için elektrik tesisatının evimize nasıl döşendiğini öğrenmek. -Elektriksel büyüklükleri Ölçmek. -Günlük yaşamda görebileceğimiz(ör:kumandaların içindeki elektronik devreler)elektronik devrelerin nasıl yapıldığını öğrenmek.

3

4 PEKİ DERSTE NELER YAPILIR
ÖNCE ÖĞRETMEN BİLİNMESİ GEREKEN BİLGİLERİ KISACA ANLATIR.DAHA SONRA TEMRİNLERİN NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERİR. ÖĞRENCİLER TEMRİNLERİ UYGULAMAYA BAŞLARLAR.

5

6 ATÖLYELERDE DERS İŞLEMEK ÇOK FARKLIDIR
1.Derse girmeden atölye önünde ikili sıra olunur.Sıra düzenini atölye başkanı ve yardımcısı sağlar. 2.Sıraya girmeden herkes önlüğünü giymiş bir vaziyette öğretmenin gelmesini bekler. 3.Öğretmen herhangi bir sebepten geç geldiğinde kesinlikle sessiz bir şekilde sırada beklemeye devam edilir. 4.Atölyeye kesinlikle çanta ve poşetlerle girilmez. 5.Atölyede ders işleme esnasında camdan dışarı bakılmaz ve dışarıdan gelen uyarılar dikkate alınmaz. 6.İş güvenliği kurallarına kesinlikle riayet edilir. 7.Atölye için belirlenen kurallar her durumda geçerlidir ve uyulması zorunludur.

7 SİZDEN BEKLENTİLERİMİZ
Temrinlerinizi derse gelmeden önce evde çizmeniz gerekiyor. Temrin çizilmeden uygulamaya BAŞLANAMAYACAK. Bu dersi iyi kavramanız, gelecek yıl ki derslerinizi daha kolay kavramanızı sağlayacaktır. Atölye kurallarına uygun çalışma ortamı sergileyeceğinizden eminiz Grup arkadaşlarınızla işbirliği içinde çalışmalısınız.

8 YENİ ÖĞRETİM YILINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.


"ELEKTRİK ELEKTRONİK ÖLÇME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları