Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDEYİ TANIYALIM Uzayda yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her varlığa madde denir. Örnek: demir, bakır, taş, toprak, altın vb.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDEYİ TANIYALIM Uzayda yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her varlığa madde denir. Örnek: demir, bakır, taş, toprak, altın vb."— Sunum transkripti:

1 MADDEYİ TANIYALIM Uzayda yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her varlığa madde denir. Örnek: demir, bakır, taş, toprak, altın vb.

2

3 Maddeler saydam- opak ,parlak -mat, pürüzlü- pürüzsüz, esnek- berk olmak üzere 4’e ayrılır.
SAYDAM-OPAK MADDE ; ışığı geçiren maddelerdir. Pencere, bardak, gözlük gibi maddelerdir.

4 PARLAK-MAT MADDE ; üzerlerine ışık düştüğünde parlayan maddelerdir
PARLAK-MAT MADDE ; üzerlerine ışık düştüğünde parlayan maddelerdir .Çelik tencere , altın ve gümüşten yapılmış maddeler , teneke kutular bu maddelere örnektir.

5 PÜRÜZLÜ -PÜRÜZSÜZ MADDELER ; yüzeyinde girinti çıkıntı olmayan maddeler pürüzsüzdür. Yüzeyinde girinti yada çıkıntı olana maddeler ise pürüzlüdür. ESNEK-BERK ; uzayıp kısalabilen , bükülebilen maddeler esnektir. Esnemeyen maddeler ise berktir.

6 MADDENİN DEĞİŞİMİ DOĞAL MADDE ; Doğada kendiliğinden oluşan maddelere doğal madde denir . Örneğin ; toprak, ağaç ,su doğal maddelerdir.

7 YAPAY MADDE ; insan faaliyetleri sonucu yapılan maddelerdir.
İŞLENMİŞ MADDE ; doğal maddelerin bir kısmını yapısında bir değişiklik yapmadan kullanabiliriz . Bir kısmında ise değişiklik yaparız. Bu tür maddeler işlenmiş madde olarak adlandırılır.


"MADDEYİ TANIYALIM Uzayda yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her varlığa madde denir. Örnek: demir, bakır, taş, toprak, altın vb." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları