Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN."— Sunum transkripti:

1 Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

2 Sorgu Tasarımı Oluşturmak Oluştur Sekmesi – Sorgu Tasarımı Sekmesi seçildiğinde üstteki ekran karşımıza gelir. Buradan istediğimiz tablolaları, ardından o tablolardaki istediğimiz alanları belirleyerek sorgumuzu oluşturabiliriz.

3 Tekrar Kullanılabilir Sorgu Oluşturmak?  Birbirine benzeyen unsurlar için her defasında yeni bir sorgu oluşturmak gerekmez.  Örneğin Artvinli Müşteriler, Bayburtlu Müşteriler gibi.  Bunun yerine Tasarım Görünümünde ilgili alanın ölçüt kısmına köşeli parantezler içinde bir soru yazdığımızda [ ] o sorguyu çalıştırdığımızda karşımıza o soru çıkacaktır ve girdiğimiz değer o sefer ki sorgunun ölçütü olacaktır. Örneğin ölçüt kısmına bu örnek için [Nereli Müşteriler]

4 Ve-Veya Sorguları Oluşturmak Sonuca tek kriterle ulaşamayacağımız durumlarda diğer sütunlara ek kriterler ekleyerek daha doğru sonuçlara ulaşabiliriz. Ya da aynı ölçütün altına ek bir kriter yazarak o değer için iki farklı kriter belirleyebiliriz. Örn: 30 kriterlerini girdiğimizde, 10 dan küçük ve 30 dan büyük olan değerler birlikte görüntülenecektir.

5 Sorgu Aracılığı ile Hesap Yapmak  Sorgumuzdaki alanları belirledikten sonra, sorgu ile ilgili bağlamsal menü’de oluşturucu sekmesi seçilir.  Ardından gelen ekrandan veritabanı içinde işlem yapılacak tablolar ve alanları üzerinden fonksiyon yazılarak işlem tanımlanır.

6 Sorgu Aracılığı ile Güncelleme Yapmak  Fiyat değişikliği veya benzeri bir durumda verileri tek tek güncellemek yerine sorgu aracılığı ile güncelleme hızlı bir şekilde güncellenebilir.  Sorgu Tasarımına yönelik bağlamsal menüde güncelleştir sekmesi seçilerek güncelleme modu aktif hale getirilir.  İlgili alanın altında yer alan güncelleştir kısmına yeni değer yada formül yazılarak güncelleştirme gerçekleştirilir. Örneğin [ürünfiyat]*2, bütün ürün fiyatlarını iki ile çarpacaktır

7 Sorgu aracılığı ile veri silmek  Sorgu oluşturma sihirbazından içeriği temizlenecek alan belirlendikten sonra menüden «sil» sekmesi seçildiğinde aktif hale gelir.  Ölçüt kısmına ilgili veri gerilerek belirlenen tablo veya tablolardan ilgili verinin silinmesi sağlanır.

8 Tablo Görünümüde Sorgu Elde Etmek  Oluştur Sekmesi «Sorgu Sihirabazı» Sekmesi seçildikten sonra  Hangi Tablonun  Hangi Alanın  Hangi Kriterlere göre  Ve hangi işlemlerden sonra görüntüleneceği seçilebilir.


"Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları