Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaratıcı drama, doğaçlama ve role bürünme esasına dayanan, tiyatro ve drama tekniklerinden yararlanılarak oluşturulan bir grup çalışmasıdır. Gruptaki.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaratıcı drama, doğaçlama ve role bürünme esasına dayanan, tiyatro ve drama tekniklerinden yararlanılarak oluşturulan bir grup çalışmasıdır. Gruptaki."— Sunum transkripti:

1

2 Yaratıcı drama, doğaçlama ve role bürünme esasına dayanan, tiyatro ve drama tekniklerinden yararlanılarak oluşturulan bir grup çalışmasıdır. Gruptaki bireyler; bir yaşantı, olay, fikir, eğitim ünitesi, soyut kavram ya da davranışı, eski deneyimlerden yola çıkarak düzenleyip gözden geçirirler ve ‘oyunsu’ süreçlerde anlamlandırıp canlandırırlar.

3 Grup; yeni etkileşimlere girerek ortaya çıkan durumları farklı boyutlara taşıyabilir, başka alanlarla da ilişki kurarak yeni ürünlerin ortaya çıkışına olanak sağlayabilir ve böylelikle yaratıcılığı teşvik eder.

4 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
Yaratıcı drama, eğitim yöntemi olarak kullanıldığında rol oyunu içine giren çocuk yaparak, yaşayarak, anlatarak konuyu daha detaylı olarak öğrenebilir ve kendini daha net, etkili bir biçimde ifade edebilir. Süreç içinde çocukta edinilmesi gereken temel becerilerin yanı sıra aldığı roller sayesinde geleceğe hazırlanır.

5 AMAÇ Yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlama. Hayal gücünü geliştirme.
Olayları değerlendirme yeteneği kazandırma. Bireylerde, grup planlaması, grupla karar verme, yeni çözümler üretme yeteneği geliştirme.

6 AŞAMALARI Isınma Oyun Etkinlik Değerlendirme

7 Gamze Aydın Muzaffer Bayram Elif Uzun Engin Kete


"Yaratıcı drama, doğaçlama ve role bürünme esasına dayanan, tiyatro ve drama tekniklerinden yararlanılarak oluşturulan bir grup çalışmasıdır. Gruptaki." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları