Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADOBE PHOTOSHOP. Giriş: Bu bölümde, Web sayfası tasarlamaya yönelik resim, yazı, animasyon vb. düzenleme programlarından biri olan Adobe Photosop kullanımıyla.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADOBE PHOTOSHOP. Giriş: Bu bölümde, Web sayfası tasarlamaya yönelik resim, yazı, animasyon vb. düzenleme programlarından biri olan Adobe Photosop kullanımıyla."— Sunum transkripti:

1 ADOBE PHOTOSHOP

2 Giriş: Bu bölümde, Web sayfası tasarlamaya yönelik resim, yazı, animasyon vb. düzenleme programlarından biri olan Adobe Photosop kullanımıyla ilgili bilgiler ve bazı örnek uygulamalar verilecektir. Öncelikle “Araç kutusu (Tool Box)” kullanımıyla ilgili bilgiler örneklemelerle verilecek, sonra “Menüler”in içeriği ve kullanımı ile ilgili bilgiler verilecek, son olarak ta örnek resim ve yazı çalışmalarıyla programın kullanımı pekiştirilmeye çalışılacaktır. Bu çalışmalara ilave olarak photoshop’un “Image Ready” ek programıyla bir animasyon çalışması örneği verilecektir.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 3. Menüler: Araç kutusu çubuğunda bulunan uygulamaların yanında menü çubuğunda bulunan uygulama seçenekleri kullanılarak resimler üzerinde pek çok işlemin yapılmasına olanak sağlanır. Bu aşamada, menülerin en çok kullanılanlarının bir kaçının tanıtımı ve menülerin kullanılmasına yönelik birkaç örnek verilecektir.

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Define Brush: Kullanılması düşünülen bir fırça tipi oluşturma. Bu oluşturulan fırça tipi, daha sonra fırça işleminin kullanılacağı çalışmada, varsayılan fırça tiplerinin yanında bir seçenek olarak yer alır. Define Pattern : Kişiye özgü bir şablon, model veya biçim düzeni seçeneği oluşturma işlemini sağlar.

30

31

32

33

34

35

36

37 Dry Brush: Kuru boya etkisi verir. Renk geçişlerini en aza indirip kenarları rastgele büker, anti-alias etkisi verir. Film Grain: Bir tür kirlenme etkisi vererek beyaz kirler aydınlatır, siyah kirler koyulaştırır. Yazılar üzerinde olumlu görsellikler oluşturur. Fresco: Kontrastı yüksek bir görüntü verir. Kenarlar daha keskin, koyu renkler daha koyu olmakla birlikte "Dry Brush" etkisi verir Neon Glow: Uygulandığı bölgenin renklerine göre 2-3 renk tonu içeren görüntüler oluşturur. Paint Daubs: 1-50 arası fırça boyutlarından biri seçilerek uygulama yapılırsa, resme fırçayla boyanmış görüntüsü verir. Palette Knife: Paletteki renk sayısını azaltarak keskin hatlı, az renkli bir imaj yaratır.

38 Plastic Wrap: resmin üzerinde parlak plastik etkisi oluşturur. Resim yüzeyinin detayını vurgular. Poster Edges: Çalışılan resmi posterize ederek renk sayısını azaltır. Kenarlara siyah detaylar ekler. Rough Pastels: Çalışılan resmin kenarlarını geliştirir. Bunun için bir doku dosyası kullanır. Smudge Stick: Birbirine karışmış renklerdeki bir bezin kâğıt üzerine etkisi gibi sonuç verir. Sponge: Buzlu cam etkisi vb. etkiler verir. Underpainting: Kumaş kaplama havası verir. Water Color: Resmin kenarlarına sulu boya etkisi verir. Uygulama "Fresco" ya benzer.

39

40

41

42 Program penceresinde, yandaki şekilden de görüleceği üzere, Tools, Options, Nevigator, Color, History, Layers ve Status Bar paletl menüleri açıktır. Bunlardan herhangi biri üzerine tıklandığında ilgili menü penceresi kapanacaktır. Tekrar tıklandığında ise o menü açılacaktır. Palet menüsünün tekrar varsayılan olarak görüntülenmesi istendiğinde, Reset Palette Locations seçeneğine tıklamak yeterli olacaktır.

43

44

45

46

47

48 Ve işlem bitince ok ile çıkılır.

49


"ADOBE PHOTOSHOP. Giriş: Bu bölümde, Web sayfası tasarlamaya yönelik resim, yazı, animasyon vb. düzenleme programlarından biri olan Adobe Photosop kullanımıyla." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları