Sunuyu indir
1
BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ
2
BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ
BAKTERİLER IŞIK MİKROSKOBU İLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. BAKTERİLERİN ÇUBUKSU, YUVARLAK, BURGU, VİRGÜL GİBİ DEĞİŞİK ŞEKİLLERİ VARDIR. YERYÜZÜNÜN HEMEN HEMEN HER YERİNDE VARDIR.
3
BAKTERİLER VE GENEL ÖZELLİKLERİ
SICAKTAN ÇOK SOĞUĞA DAYANIKLIDIRLAR. ILIK ve NEMLİ ORTAMLARDA ÇOĞALIRLAR. BÖLÜNEREK ÇOĞALIRLAR, NORMAL ŞARTLARDA DAKİKADA ÇOĞALIRLAR. ÇOĞU 100 DERECE ÜZERİNDEKİ SICAKLIKLARDA ÖLÜR.
4
BAKTERİLERİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLAR
DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLURLAR. İNSANLARIN HASTA OLMASINA YOL AÇARLAR. MEYVALARIN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇARLAR TİFO, DİZANTERİ, KOLERA, VEREM, BRONŞİT, MENENJİT, DİFTERİ GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLURLAR.
5
BAKTERİLERİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLARINDAN KORUNMA YOLLARI
DİŞLERİMİZİ GÜNDE EN AZ İKİ DEFA FIRÇALAMALIYIZ. ELLERİMİZİ YEMEKTEN ÖNCE VE SONRA YIKAMALIYIZ. ODAMIZI HAVALANDIRMALIYIZ. MEYVE VE SEBZELERİ MUTLAKA YIKAMADAN YEMEMELİYİZ.
6
BAKTERİLERİN YARARLARI
*AŞI, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GELİŞTİRİR. *SERUM, HASTA OLAN İNSANLARA VERİLİR. *ANTİBİYOTİKLER, HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR *YOĞURT, BAKTERİLERDEN YARARLANILARAK SÜTTEN ELDE EDİLİR.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.