Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
Bal Hasadı
2
Bal Hasat Dönemi Bölgeler göre değişmekle birlikte genelde Eylül ayı içerisinde yapılır. Gerektiği durumlarda yılda birkaç defa ve farklı zamanlarda da hasat yapılabilir.
3
Bal Hasat Zamanı Peteğin 2/3’ü sırlandığı zaman petekler hasada gelmiş demektir. Erken hasat edilen ballarda su oranı yüksek olacağı için balın kalitesi düşecek ve balda bozulma olacaktır.
4
Bal Hasadı Hasat edilen ballar süzme veya petekli olarak pazara sunulabilirler. Süzülen petekler tekrar kovanlara geri verilerek arıların temizlemeleri sağlanır.
5
Bal Hasadı Çalışmaları
6
Körüğün Yakılması
7
Maskenin Giyilmesi
8
Kovana Duman Verilmesi
9
Kovana Duman Verilmesi
10
Peteklerin Alınması
11
Peteklerin Alınması
12
Peteklerin Alınması
13
Sırların Alınması
14
Süzme Makinesine Yerleştirme
15
Balın Süzülmesi
16
Süzme İşleminin Bitirilmesi
17
Balın Şişelere Doldurulması
18
Balın Ambalajlanması
19
T e ş e k k ü r l e r . . .
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.