Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

2 Yurtta Sulh Cihanda Sulh
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, saldırgan emeller gütmez, bağımsızlığı, ülkesi, milleti ve onuru tehdit ve tehlikeye maruz kaldığında ya da bağlı bulunulan uluslararası kuruluşların müşterek idealleri doğrultusunda birlikte alınan kararlar doğrultusunda harekete geçer. Yurtta Sulh Cihanda Sulh

3 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
Silahlı Kuvvetlerimiz Genelkurmay Başkanlığı’ na bağlı olan Kara, Hava, Deniz Kuvvetlerinden oluşmaktadır. Barış zamanında iç güvenlik kuvvetlerinin bir parçası olarak görev yapan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları, savaş zamanında Kara ve Deniz Kuvvetlerinin komutasına girmektedir.

4 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ NİN GÖREVLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ NİN GÖREVLERİ Tehditlere karşı ülkemizin güvenliğini sağlamak, Devletimizin bağımsızlık ve egemenliğini korumak, Hükümetin alacağı kararlar doğrultusunda ülkemizde, kamu güvenliği ve kamu sağlığı söz konusu olduğunda kanunlar çerçevesinde özgürlüklerin sınırlanabilmesi görevi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevleri arasındadır.

5 Roketsan’ ın ürettiği bir füze sistemi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Roketsan’ ın ürettiği bir füze sistemi TSK, görevlerini yerine getirebilmek için; personelini iyi eğitmekte ve kullanılan araç ve gereçler modernize edilmektedir.

6 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
SAVUNMA SANAYİSİ MKE, silahlı kuvvetlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur. TUSAŞ’ ın ürettiği milli helikopterimiz: ATAK Elektronik alanda ASELSAN, Havacılık alanında TUSAŞ, Yazılım alanında HAVELSAN, Füze imalatı alanında ROKETSAN çalışmalar yürütmektedir.

7 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI Kıbrıs Adası, 1571’ de Osmanlı tarafından fethedilmiş ve adaya Türkler yerleştirilmişti. 1878’ de Osmanlı, Rusya’ ya karşı diplomatik destek karşılığında Kıbrıs’ı geçici olarak İngiltere yönetimine bıraktı. Kıbrıs’ ı kiralayan İngiltere, 1914’ te savaştan faydalanarak adayı işgal etti.

8 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI II. Dünya Savaşı’ ndan sonra İngiltere, adadan çekilme kararı aldı. 1960 yılında Kıbrıs’ ta bağımsız bir devlet kuruldu. Türkiye, Yunanistan ve İngiltere aralarında imzaladıkları « Garanti Anlaşması» ile Kıbrıs Cumhuriyeti’ ni koruyacaklardı.

9 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI II. Dünya Savaşı’ ndan sonra İngiltere, adadan çekilme kararı aldı. 1960 yılında Kıbrıs’ ta bağımsız bir devlet kuruldu. Türkiye, Yunanistan ve İngiltere aralarında imzaladıkları « Garanti anlaşması» ile Kıbrıs Cumhuriyeti’ ni koruyacaklardı.

10 KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI Barış Harekâtı sonunda olaylar son buldu.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI Barış Harekâtı sonunda olaylar son buldu. Kıbrıs Adası ikiye bölündü. Uluslararası görüşmelerde Kıbrıs Türklerinin varlığı kabul ettirilemeyince 1975 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti, 1983 yılında da KKTC kuruldu. Harekâtı büyük başarı ile gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri günümüzde de Kıbrıs’ ta güvenliği sağlamaya devam ederek barışı korumaktadır.

11 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ NİN DÜNYA BARIŞINA KATKILARI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ NİN DÜNYA BARIŞINA KATKILARI KORE yılları arasında toplam 1500 personel görevlendirilmiştir. BOSNA HERSEK Sırpların Boşnaklara saldırı sonrasında TSK bölgede görev almaya başlamıştır. Saraybosna’ da görev yapmaktadır. KOSOVA NATO, 24 Mart 1999’ da hava harekâtı başlatmıştır. Türkiye de katılmış ve mültecilerin ülkemizde barınmasını sağlamıştır. SOMALİ Somali’ de düşmanlıkların durdurulması ve insani yardım harekâtı için güvenli bir ortam sağlanması amacıyla Ümit Operasyonu düzenlenmiştir.

12 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ NİN DÜNYA BARIŞINA KATKILARI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ NİN DÜNYA BARIŞINA KATKILARI ARNAVUTLUK Arnavutluk’ taki olaylar üzerine, bu ülkeye yapılacak insani yardımın güvenle dağıtılabilmesi için oluşturulan güce Türkiye de katılmıştır. AFGANİSTAN Türkiye, Fransa ve İtalya’ nın liderliğinde 2006 yılında Kabil Bölge Komutanlığı teşkil edilmiştir. LÜBNAN BM Güvenlik Konseyi’ nde Lübnan’ da barışın tesisi ve devam etmesi maksadıyla uluslararası bir güç oluşturulmuş, Türkiye de bu güce destek vermiştir.

13 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
! SONUÇ Türk Silahlı Kuvvetleri iç ve dış tehditlere karşı egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı korur. TSK, aynı zamanda dünya barışına katkıda bulunmaktadır. Kıbrıs Barış Harekâtı, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Somali ve Afganistan’ daki çalışmalar buna örnek olarak verilebilir.


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları