Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇ MİMARLIK NEDİR?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇ MİMARLIK NEDİR?."— Sunum transkripti:

1 İÇ MİMARLIK NEDİR?

2 TANIMI ; 1. TANIM :İç mimarlık, her türlü kapalı ya da yarı açık mekânı, o mekânın işlevine uygun bir biçimde, strüktürel ve estetik değerleri göz ardı etmeden düzenlemektir. 2. TANIM :iç mekân düzenlenmesinden iç mekân mobilyalarının üretilmesine hatta mekânda yer alan, mekânın kimliğini yansıtacak her ürünün tasarlanmasıdır.  

3 Görevleri ; Müşterinin isteklerini ve ihtiyaçlarını saptar, Mekanda yapılması gereken degisiklikleri ve konulacak esyaları tasarlar, Tasarımın krokisini çizer, Kullanılacak malzemenin ve satın alınacak esyanın kalitesine göre maliyetini ve isçilik ücretini hesaplar, Dekorasyon malzemelerinin ve mobilyaların satın alınmasında müsteriye yardımcı olur..

4 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLEr
Üst düzeyde genel yetenege  Sekil ve uzay iliskilerini görebilme, renkleri ayırdedebilme, zihinde canlandırabilme gücüne sahip, yaratıcı Bir iSi planlayıp uygulayabilen Görsel sanatlara ilgi duyan  Elestiriye ve yeniliklere açık KIMSELER OLMALARI GEREKIR.

5 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Iç mimar çalısmalarını; büroda, düzenleyecegi mekanda ve malzemelerin yapılacagı atölyede yürütür. Çalısılan ortam bazen sıcak, bazen de soguk olabilir. Çalısırken mimar, seramikçi, elektrikçi, ses uzmanı vb. teknik elemanlarla ve müsterilerle iletisim halindedir ve genellikle nesnelerle ugrasır. 

6

7

8

9

10 SENA BAYKAN NO : DERS ADI : BILGISAYAR GRAFIGI


"İÇ MİMARLIK NEDİR?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları