Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EVDEKİ DOSTLARIMIZ Reyyan İLCİ 3/C 2643.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EVDEKİ DOSTLARIMIZ Reyyan İLCİ 3/C 2643."— Sunum transkripti:

1 EVDEKİ DOSTLARIMIZ Reyyan İLCİ 3/C 2643

2 Evdeki Dostlarımız 1 2 Hayvanlar Kuşlar Balıklar Kedi Hamster Köpek
Bitkiler 2 Karanfil Menekşe Kaktüs Atatürk Çiçeği

3 Beslenen canlıların bakımı aksatılmamalıdır.
Bakımları Beslenen canlıların bakımı aksatılmamalıdır. Hayvanların yemini ve suyunu vermeli, kafeslerini temizlemeliyiz. Hastalandıklarında veterinere götürüp ilaçlarını vermeliyiz. Bitkilerin toprağını değiştirmeli, suyunu ve gübresini vermeliyiz. Bitkilerin gerektiği kadar güneş ışığı görmesini sağlamalıyız.

4 Bakımları Balığım Balığımın suyunu haftada bir değiştiririm. Suyu kirliyken yüzmeyi hiç sevmez. Hergün yemini veririm. Suyunu değiştirdiğimde daha mutlu olur ve yüzmeye başlar.

5 Bakımları Bakım zamanları Bazı hayvanların bakımları günlük yapılmalıdır. Özellikle kafes hayvanları, kafeslerini çok çabuk kirlettikleri için kafesleri günlük olarak temizlenmelidir. Yem kabukları, dışkıları ve tüyleri dökülen kuşlarımın bakımını günlük olarak yapamayınca minik kardeşimin sağlığını korumak için bir süreliğine kuşlarımı babamın arkadaşına emanet ettik. Kuşlarımı görmeye ziyarete gidiyorum. Özellikle kuşlar, hamsterlar gibi hayvanların bakımları zamanında ve düzenli olarak yapılmalıdır yoksa çabuk hastalanırlar. Tırnakları uzadıkça kesilmeli, vitaminleri verilmeli, rüzgar alan yerlerde bırakılmamalılar.

6 Bakımları Kuşlarımı ziyaret ettim. Mayıs’ta yumartaları olacakmış onu öğrendim.

7 Bakımları Evde küçük bir kardeşiniz varsa ve yerlerde emekliyorsa o zaman evde kedi ve köpek beslemenizde onun sağlığına zarar verebilir. Kediler ve köpeklerin tüyleri dökülür ve patileriyle dışarıdan mikrop getirebilir.

8 Bakımları Bitkiler de hayvanlar gibi bakıma muhtaç canlılardır.
Güneşe ihtiyaçları vardır. Suya ihtiyaçları vardır. Sevgimize ihtiyaçları vardır.

9 Sevgi ve Sabır Hem bitkilerin hem de hayvan dostlarımızın bizim sevgimize ihtiyaçları vardır. Onları severek ihtiyaçlarını karşıladığımızda ve sabırla beklediğimizde onlar da bize karşılığında ya çiçekleriyle teşekkür edecektir ya da dostlarımız yanımızdan hiç ayrılmayacaktır.

10 Yetenekli Dostlarımız

11 Yetenekli Dostlarımız

12 Teşekkürler


"EVDEKİ DOSTLARIMIZ Reyyan İLCİ 3/C 2643." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları