Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz."— Sunum transkripti:

1 Windows için mysql kurulumu http://dev.mysql.com/downloads/http://dev.mysql.com/downloads/ sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz 4.1 sürümünün yüklemesini yapacağız. Dosya indirildikten sonra; setup.exe dosyası çalıştırılır. Aşağıdaki yönlendirme ekranı gelir.

2 bu ekranda kurulum seçeneklerinden herhangi biri seçilerek, işleme devam edilir. Biz typical kurulumu işaretledik. bu ekranda mysql in hangi dizine kurulacağının bilgisi veriliyor ve kurulum işlemi başlıyor

3 Kurulum aşamasında mysql.com adresinde yeni bir kullanıcı (account) oluşturulabilir veya olan bir kullanıcı ile bağlantı oluşturulabilir. Kurulumda Skip Sign-Up ile diğer seçenekleri geçiyoruz. Kurulmuş olan mysql in konfigurasyonu ekranı seçili olarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

4 Standart Configuration seçeneği ile ayar yapmadan mevcut konfigurasyonu kabul ediyoruz. Windows üzerinde mysql service ve ilgili Windows path (yol) konfigure ediliyor.

5 Bu aşamada oluşturulan mysql veritabanına admin (root) düzeyinde paralo ataması gerçekleştiriliyor. Hazırlanan bu konfigurasyon işlemi execute (çalıştır) ediliyor. İşlem sona eriyor.

6 Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra; Başlat/program files/mysql/MySQL Server 4.1/MySQL Command Line Client İle programa command modunda çalıştırılır. Ekrana dos penceresi açılır ve kurulum aşamasında verilen parola, Enter password: ile sorulur. Parola girilince mysql>komut satırına düşülür. Bu ekranda Mysql>show databases; Benzeri komutlarla işlem yapılır. Mysqli phpMyAdmin kurularak kontrol edebiliriz. http://www.phpmyadmin.nethttp://www.phpmyadmin.net adresinden indirilir. phpMyAdmin için alınan hatayı mysql>update mysql.user set password = old_password('xxxx') where username = 'root' and host = 'localhost'; Mysql>flush privileges; Komut satırı ile duzeltebiliriz.


"Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları