Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
Besin ve İçerikleri
2
Çilek Kalp ve Kas romatizmamızın tabii ilacıdır.
Cilde güzellik ve tazelik verir. Romatizmaya,damar sertliğine iyi gelir. Kansızlığa karşı faydalıdır. Nezleye çok faydalıdır. Dişleri kuvvetlendirir.
3
SÜT Süt ve peynir hayvansal protein yönünden
et ve balık kadar değerlidir.Sütte ayrıca A ve B vitaminleri, Demir, Bakır ve kalsiyum bulunmaktadır.A vitamini gözün korunmasını ve iyi çalışmasını sağlar.
4
HAVUÇ Uzmanlar ,havucun, süratle kan yapıcı ,kuvvetlendirici ishal kesici mide ve bağırsağın yakın dostu karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurmayan bir sebze olduğunu söylüyor.
5
BALIK İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık kalp hastaları için önemli bir besindir.Balık kalp hastaları için kırmızı ve beyaz etten daha yararlı olduğu ifade etti ayrıca bol miktarda A,B ve D vitamini bulunmaktadır.
6
ET Besin değeri yüksek bir gıda maddesidir.
100 gram ette 15 ile 20 gram protein bulunur etin içinde ayrıca fosforu demir ve bakır gibi madensel tuzlar A,D vitaminleri ve B vitamini birleşikleri vardır.Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri A ve D vitaminleri yönünden zengindir.
7
ekmek Dengeli karbonhidrat alımının şişmanlığı önlediği belirten beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak ( öyle yemeğinde 2 dilim tam tahıl ekmeyi öğleden sonra yaşanan tatlı krizi önler).
8
YUMURTA Protein,vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta ,özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır.
9
ELİF SUDE MUHAMMED ATALI KAAN ERHAN ASRIN YAĞIZ
10
HAZIRLAYAN : Adı Soyadı : Eslem Sude Zehir Numara : 773 Sınıf : 4B
Gurup adı : Yunus
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.