Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE KIRMIZI ET SEKTÖRÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE KIRMIZI ET SEKTÖRÜ"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE KIRMIZI ET SEKTÖRÜ
ZEKİ ILGAZ SETBİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ 12 ARALIK 2011-İSTANBUL

2 TÜRKİYE büyükbaş HAYVAN SAYILARI
Kaynak: TÜİK

3 Tür ve ırklarına göre büyükbaş hayvan sayıları
Sığır - Kültür Sığır - Kültür melezi Sığır - Yerli Manda 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 84 705 2008 86 297 2009 87 207 2010 84 726

4 Türlerine göre büyükbaş hayvan sayıları
Sığır Manda 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 84 705 2008 86 297 2009 87 207 2010 84 726

5 Türkiye küçükbaş hayvan sayıları
Kaynak: TÜİK

6 Tür ve ırklarına göre küçükbaş hayvan sayıları
Koyun - Yerli Koyun - Merinos Keçi - Kıl Keçi - Tiftik 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

7 Türlerine göre küçükbaş hayvan sayıları
Koyun Keçi 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

8 KESİLEN HAYVAN SAYILARI
Kaynak: TÜİK

9 Kesilen hayvan Sayısı Koyun Keçi Sığır Manda 1991 59 913 1992 54 500 1993 50 300 1994 56 705 1995 38 310 1996 20 100 1997 36 296 1998 27 257 1999 28 240 2000 23 518 2001 12 514 2002 10 110 2003 9 521 2004 9 858 2005 8 920 2006 9 658 2007* 9 532 2008 7 251 2009 4 857

10 Et Üretim Miktarı (ton)
Koyun Keçi Sığır Manda 1991 19 570 8 803 1992 17 286 7 967 1993 16 166 7 131 1994 14 909 8 162 1995 14 124 6 094 1996 98 127 12 274 3 140 1997 15 593 5 640 1998 23 429 4 762 1999 23 693 5 196 2000 21 395 4 047 2001 85 661 16 138 2 295 2002 75 828 15 454 1 630 2003 63 006 11 487 1 709 2004 69 715 10 300 1 950 2005 73 743 12 390 1 577 2006 81 899 14 133 1 774 2007 24 136 1 988 2008 96 738 13 753 1 334 2009 74 633 11 675 1 005

11 TÜRKİYE KIRMIZI ET ÜRETİM MİKTARI 2010-2011
Kaynak: TÜİK

12 TÜRKİYE’NİN 2010 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM MİKTARLARI
TOPLAM KIRMIZI ET: TON SIĞIR ETİ: TON KOYUN ETİ: TON KEÇİ ETİ: TON MANDA ETİ: TON Kaynak: TÜİK

13 TÜRKİYE’NİN 2010 YILI KIRMIZI ET ÜRETİMİ (İLK 9 AY)
TOPLAM ET ÜRETİMİ SIĞIR ETİ MANDA ETİ 2 990 KOYUN ETİ 82 287 KEÇİ ETİ 12 844

14 TÜRKİYE’NİN 2011 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM (İlk 9 ay)
TOPLAM KIRMIZI ET: TON SIĞIR ETİ: TON KOYUN ETİ: TON KEÇİ ETİ: TON MANDA ETİ: TON Kaynak: TÜİK

15 TÜRKİYE NÜFUSU Yıl Nüfus 1990 56 473 000 2000 67 804 000 2007
2008 2009 2010 Kaynak: TÜİK

16 Kaynak: TÜİK

17 Kaynak: TÜİK

18 CANLI BÜYÜKBAŞ-KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İTHALAT BİLGİLERİ
Yıl Tarife 6 Tarife 6 adı İthalat Miktar (kg) İthalat Miktar (baş) İthalat Dolar 2010 10210 Sığır (damızlık)    19.928   10290 Sığır (damızlık olmayanlar)       10410 Koyun       10420 Keçi  7.100  155   Yıl toplamı:       2011 İlk 9 ay    62.846                14.100  268         Kaynak: TÜİK

19 CANLI BÜYÜKBAŞ-KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İHRACAT BİLGİLERİ
Yıl HS6 HS6 adı İhracat Miktar  (kg) (baş) İhracat  Dolar 2010 10210 Sığır (damızlık)  0 10290 Sığır (damızlık olmayanlar)  412  74  3.030 10410 Koyun 10420 Keçi Yıl toplamı: 2011 Kaynak: TÜİK

20 KIRMIZI ET İTHALAT BİLGİLERİ-2010
Tarife4 Tarife4 Adı İthalat Dolar İthalat Miktar (kg) 201 Sığır eti (taze/soğutulmuş) 202 Sığır eti (dondurulmuş) 204 Koyun ve keçi eti Kaynak: TÜİK

21 KIRMIZI ET İHRACAT BİLGİLERİ-2010
Tarife4 Tarife4 Adı İhracat Dolar İhracat Miktar (Kg) 201 Sığır eti (taze/soğutulmuş) 40.229 202 Sığır eti (dondurulmuş) 25.877 204 Koyun ve keçi eti 35.306 3.072 Kaynak: TÜİK

22 KIRMIZI ET İTHALAT BİLGİLERİ-2011
Tarife 4 Tarife 4 adı İthalat Miktar  İthalat Dolar 201 Sığır eti (soğutulmuş) 202 Sığır eti (dondurulmuş)     204 Koyun/Kuzu Eti Kaynak: TÜİK

23 KIRMIZI ET İHRACAT BİLGİLERİ-2011
Tarife 4 Tarife 4 adı İhracat Miktar  İhracat Dolar 201 Sığır eti (soğutulmuş) 39.292 202 Sığır eti (dondurulmuş)  10.905   204 Koyun/Kuzu Eti 5072 97.176 Kaynak: TÜİK

24 İthalat başladığından BERİ yapılan canlı hayvan VE KARKAS ET ithalatı (GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI VERİLERİNE GÖRE) KESİMLİK SIĞIR BAŞ BESİLİK SIĞIR BAŞ KESİMLİK KOYUN BAŞ BESİLİK KOYUN BAŞ SIĞIR KARKAS ET TON

25 TÜRKİYE’NİN FRANSA’DAN YAPTIĞI CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI
Yıl HS6 HS6 adı Ölçü adı İthalat Miktar 1 İthalat Miktar 2 İthalat Dolar 2010 20120 Sığır eti; diğer kemikli parçalar (taze/soğutulmuş) KG    0   2011 10290 Sığır (damızlık olmayanlar) KG/BAŞ    22.521   20110 Sığır eti; karkas, yarım karkas (taze/soğutulmuş)  41.709       Kaynak: TÜİK

26 ÜLKEMİZDE KIRMIZI ET TÜKETİMİ
TÜİK VERİLERİNE GÖRE ÜLKEMİZDE YILLIK KİŞİ BAŞI ET TÜKETİMİ: SIĞIR-DANA ETİ: 10 KG KOYUN-KEÇİ ETİ: 2 KG TOPLAM: KG *Ülkemizde tüketilen toplam kırmızı et miktarının en fazla %15’i küçükbaş hayvan etinden sağlanmaktadır.

27 DÜNYADA SIĞIR-DANA ETİ TÜKETİMİ
Kişi Başı Sığır ve dana eti tüketimi 2009 2010 2011 2012 2013 Arjantin 63,9 60,4 59,8 59,6 Avustralya 34,6 34,2 34,1 Brezilya 41 40,8 40,9 AB 16,9 Diğer Doğu Avrupa Ülkeleri 5 5,1 Güney Afrika 14 14,1 14,2 14,6 15 Rusya 14,5 14,7 Ukrayna 9 8,6 8,8 9,1 ABD 39,8 38,6 37,9 37,2 36,8 Kaynak: FAPRI Outlook 2010

28 ZEKİ ILGAZ SETBİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ
TEŞEKKÜR EDERİM ZEKİ ILGAZ SETBİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ


"TÜRKİYE KIRMIZI ET SEKTÖRÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları