Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
pres UK TS © Sloten B.V.
2
Sloten’nın gelişmiş sprey kurutma süreci
Sıvı hammaddeler Homojenleştirme Bitkisel ve hayvani yağlar Süt Sıcak hava Soğuk hava ısıtıcı Sprey kurutma Nem FİLTRELER SPANUK7 Süt hayvani ve bitkisel yağlar Pastörizasyon Sprey kuru yağ konsantreleri
3
1 2 3 KURU YAĞ Genel üretim süreci 1 : PROTEIN-KAYNAKLARI
2 : LAKTOZ-KAYNAKLARI 3 : YAĞ-KAYNAKLARI YAĞ PROTEIN 20 micron pres UK TS © Sloten B.V.
4
Sindirim şeması 4-6% PROTEIN SİNDİRİMİ YAĞ SİNDİRİMİ EMİLİM FERMAN-
pres UK TS © Sloten B.V. EMİLİM FERMAN- TASYON
5
Sindirim problemleri 4-6% GENEL Dördüncü mide PROTEIN Kalın bağırsak
FERMAN- TASYON EMİLİM YAĞ SİNDİRİMİ PROTEIN Kalın bağırsak İnce bağırsak Yemek borusu İşkembe Yemek borusu girişi pres UK TS © Sloten B.V.
6
İdeal Emilim İdeal Emilim 4-6% SPRAYFO Dördüncü mide Kalın Bağırsak
YAĞ SİNDİRİMİ PROTEIN PROTEIN DIGESTION Kalın Bağırsak İnce bağırsak Yemek Borusu İşkembe Yemek Borusu yolu FERMAN- TASYON ABSORPTION FAT DIGESTION PROTEIN pres UK TS © Sloten B.V.
7
Mikro kapsüllü yağ 20 mikron 2 mikron
Homojenleştirme sürecinde, yağ partikülleri gerçek boyutunun 1/1.000 oranında küçültülür. pres UK TS © Sloten B.V. ME : ’99
8
20 mikron Homojenleştirme süreci < 2 mikron YAĞ PARTİKÜLLERİ 95%
HOMOJENİZE YAĞ pres UK TS © Sloten B.V. 150 BAR 95% < 2 mikron YAĞ PARTİKÜLLERİ 20 mikron
9
Homojenleştirme etkisi
Karışık yağ Homojenize yağ pres UK TS © Sloten B.V. Homojenleştirme ile, yağ partikülleri gerçek boyutunun 1/1000 oranında küçültülür. (homojenize yağ yağ partiküllerinin %95’i < 2 µm
10
Yağ sindirimi üzerinde homojenize etmenin etkisi
Büyüklük sindirilebilirlik(%) Karışık yağ Homojenize yağ ø µm ø < 3 µm Sprayfo yağ sindirilebilirliği aşağıdaki nedenlerden dolayı oldukça yüksektir: - Özellikle buzağılar için seçilen yağlı asit kalıpları - Yağ karışımının yüksek kalitesi - Yağ küreciklerinin çok küçük yapısı 2 µm pres UK TS © Sloten B.V. (Raven and Robinson, 1980)
11
Yağ sindirilebilirliği
Sprayfo violet Analiz Protein ,5% Yağ ,0% Laktoz ,0% Kül ,0% Vs. Son kullanma t. Üretici Sloten B.V. Hollanda Batch CMR Analiz Protein ,5% Yağ ,0% Laktoz ,5% Kül ,5% Vs. Son kullanma tarihi Yerli üretici Yağ sindirilebilirliği 95% Yağ sindirilebilirliği 85% Ham yağ % x 95 % = 15,2 % Ham yağ 16 % x 85 % = 13,6 % Sindirilemeyen 16 % x 5 % = 0,8 % Sindirilemeyen 16 % x 15 % = 2,4 % pres UK TS © Sloten B.V. Bağırsaklarda 3 kat daha fazla sindirilemeyen yağ = ishal RİSKİ %1,6 daha az sindirilebilir yağ / daha az sindirilebilir enerji= daha düşük gelişim
12
Protein sindirilebilirliği
Sprayfo blue Analiz Protein ,5% Yağ ,0% Laktoz ,0% Kül ,0% Vs. Son kullanma t. Üretici Sloten B.V. Hollanda Batch CMR Analiz Protein ,5% Yağ ,0% Laktoz ,5% Kül ,5% Vs. Son kullanma tarihi Yerli üretici Protein sindirilebilirliği 95% Protein sindirilebilirliği 85% Ham protein 20,5 % x 95 % = 19,5 % Ham protein 20,5 % x 85 % = 17,4 % sindirilemeyen 20,5 % x 5 % = 1,0% sindirilemeyen 20,5 % x 15 % = 3,1 % pres UK TS © Sloten B.V. Bağırsaklarda 3 kat daha fazla sindirilemeyen protein = ishal RİSKİ %2,1 daha az sindirilebilir protein = daha az gelişim
13
Mineraller ve Vitaminler
İnek sütü İhtiyaçlar Sprayfo (in the dm) (in the dm) (in the dm) Demir 3 ppm 50 ppm 100 ppm Bakır 1 ppm 8 ppm 10 ppm Manganez 1 ppm 35 ppm 45 ppm Selenyum 0,01 ppm 0,15 ppm 0,3 ppm Vitamin A 4 I.U./g 20 I.U. /g 40 I.U. / g Vitamin D3 0.56 I.U. / g 2 I.U. /g 5 I.U. / g pres UK TS © Sloten B.V. Vitamin E 4 ppm 30 ppm 300 ppm
14
İnek sütü İnek sütü İhtiyaç Sprayfo Hastalıklardan koruma -/- +/+
Alınan konsantreler Sabit oluşum -/+ Düşük maliyet pres UK TS © Sloten B.V.
15
İnek sütünün yeme kıyasla maliyeti
İnek sütü 80 gün x 5lt/gün = 400 lt. 400 x 0,25 USD = 100 USD 400 x 0,30 USD = 120 USD Sprayfo violet 70 gün = 300 lt. 300 x 0,23 USD = USD Tasarruf 31’den 51 USD/buzağıya kadar pres UK TS © Sloten B.V.
16
İnek sütünün yeme kıyasla maliyeti
İnek sütü 80 gün x 5lt/gün = 400 lt. 400 x 0,25 USD = 100 USD 400 x 0,30 USD = 120 USD Sprayfo violet 70 gün = 300 lt. 300 x 0,23 USD = USD Tasarruf 31’den 51 USD/buzağıya kadar ucuz buzağı maması 75 gün = 350 lt. 350 x 0,17 USD = USD Yalnızca 10 USD/buzağı tasarruf eder ancak: * daha fazla ishal * daha az gelişim * toplamda daha yüksek maliyet pres UK TS © Sloten B.V.
17
Sprayfo ve inek sütü Daha güvenli Daha sağlıklı Daha kolay
Yağ oranı Değişmez kompozisyon S.S.P. kavramı Daha sağlıklı Demir içeriği Vitaminler + mineraller Daha fazla alınan konsantreler ve kaba yem Hastalık geçirme riski YOK Daha kolay Buzağıları sağım zamanından bağımsız besleyebilme Daha düşük litre başı maliyet Daha az problem Daha erken sütten kesilme pres UK TS © Sloten B.V.
18
S.S.P. = Sprayfo Güvenlik Paketi
SLOTEN Asit karışımı Sağlıkllı dördüncü mide için. Villi Vital + Probiotic Daha sağlıklı ince bağırsak için. Mikro kapsüllü yağ Daha az riskle daha iyi gelişim Prebiotic Kalın bapırsakta daha dengeli mikroplar için Immuno Active+ Daha yüksek doğal direnç için . pres UK TS © Sloten B.V.
19
Immuno Active + ile daha düşük enfeksiyon seviyesi
Pasif bağışıklık (Kolostrum) Aktif bağışıklık Antikor seviyesi Enfeksiyon düzeyi Sloten Acidmix ile daha düşük enfeksiyon düzeyi Doğum Sütten kesilme
20
Sprayfo Protein: Mükemmel protein kaynakları Sindirimi kolay
Proteinle kaplı yağ partikülleri Yağ: Mükemmel yağ kaynakları Çok küçük yağ partikülleri Sindirimi kolay Düşük ishal riski FAT PARTICLES 20 micron HOMOGENIZED FAT 95% < 2 micron 150 BAR Güvenlik: Sprayfo Güvenlik Paketi Sloten Asit Karışımı Mikro kapsüllü yağ Villi Vital Prebioticum Immuno Active+ acid-mix micro encapsulated fat Villi vital prebiotics Immuno Active+ pres UK TS © Sloten B.V. Yüksek oranda kuru madde (97%) Daha fazla toz
21
En uygun buzağı yetiştiriciliği için Sprayfo
Çözülmesi kolay Solüsyonu düzenli Temiz kovalar Lezzetli Güvenli buzağı yetiştirme En uygun işkembe gelişimi Yüksek gelişim pres UK TS © Sloten B.V.
22
Çevre Beslenme Sağlık pres UK TS © Sloten B.V.
23
Sağlık KORUYUCU İYİLEŞTİRİCİ - Hijyen - Besleme - Kolostrum
- Barınak - Besleme - Dayanıklılık - Bağışıklık İYİLEŞTİRİCİ - Besleme - Veterinerlik - İlaç pres UK TS © Sloten B.V.
24
İshal Besleme Enfeksiyonlar %80 %20 Bağırsakların zarar görmesi
Alınan kötü maddeler Yüksek ifrazat Dehidratasyon Ateş Daha fazla dehidratasyon Daha az sıvı tüketimi Aktif değil Semptomlar: Ateş yok Az dehidratasyon Bol sıvı tüketimi Aktif Ölçüler: Antibiyotik Daha az ya da hiç süt Eğer viral bir hastalıksa: günlük 2 x 0.25 l kolostrum daha fazla yem Elektrolit ölçüler: Besleme hatalarını tespit edin Eğer gerekliyse elektrolit Antibiyotik yok pres UK TS © Sloten B.V.
25
BUZAĞI YETİŞTİRMEK Mİ? EN İYİ ÇÖZÜM!
pres UK TS © Sloten B.V.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.