Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanElik Zarakolu Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Gıda Mühendisliği Bölümü
2
GIDA MÜHENDİSLİĞİ GIDALARIN NİTELİK VE NİCELİKLERİNİ EN AZ YİTİRECEKLERİ BİÇİMDE İŞLENMESİ, KORUNMASI VE DAĞITIMINDA ÇAĞDAŞ BİLİMSEL YÖNTEMLERİ UYGULAYAN BİR MÜHENDİSLİK DALIDIR. GIDA ENDÜSTRİSİNDEKİ BESİN HAM MADDELERİNDEN BAŞLAYAN VE TÜKETİCİYE KADAR UZANAN ZİNCİRİN TÜM TEORİK VE PRATİK UYGULAMALARI GIDA MÜHENDİSLERİNİN İLGİ ALANI İÇERİSİNDEDİR. Gıda Mühendisliği Bölümü
3
MİSYONUMUZ GIDA KONUSUNDA İNSANLIĞIN YARARINA OLACAK ÜRETİM VE DAĞITIM SİSTEMLERİNİ TASARLAMA, GELİŞTİRME VE İMAL ETME BİLGİ VE BECERİSİNE SAHİP MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEKTİR. Gıda Mühendisliği Bölümü
4
ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARI
Mezunlarımızdan beklentiler 1- Gıda Mühendisliği veya ilgili alanlarda profesyonel olarak çalışmaları veya lisans üstü eğitime devam etmeleri, 2- Matematik, Fen ve Mühendislik kavramlarını uygulayarak gıda mühendisliği ve ilgili alanlarında karşılaşılan problemleri analiz edip, çözebilmeleri Gıda Mühendisliği Bölümü
5
3- Motivasyonu yüksek takım çalışmasına uygun bireyler olmaları
4- Eldeki verilerin analizinde ve de yazılı ve sözlü iletişim tekniklerinde en yeni yöntemleri kullanabilmeleri 5- hayat boyu eğitimin önemini kavramış bireyler olarak farklı eğitim olanaklarını kullanmaları 6- Yaşadıkları toplumun refahı ve gelişimi için sorumlu birer mühendis olmaları Gıda Mühendisliği Bölümü
6
GIDA MÜHENDİSLİĞİ MİKROBİYOLOJİ BİYOKİMYA MÜHENDİSLİK EKONOMİ
MATEMATİK Gıda Mühendisliği Bölümü
7
SAYILARLA DÜNDEN BUGÜNE ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 1982 yılında kurulmuştur. 1982 Profesör: - Doçent: - Yardımcı Doçent: 3 Öğretim Görevlisi: - Araştırma Görevlisi: 4 Lisans: 15 Yük. lisans & Doktora: - 2011 Profesör: 10 Doçent: 1 Yardımcı Doçent: 4 Araştırma Görevlisi: 16 Lisans : 321 Yüksek Lisans: 58 Doktora: 29 Gıda Mühendisliği Bölümü
8
Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Hami Alpas (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi)
Prof.Dr. Alev Bayındırlı ( Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Faruk Bozoğlu (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. G.Candan Gürakan (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. Haluk Hamamcı (Temel İşlemler, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. Serpil Şahin (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. S.Gülüm Şümnü (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Suat Ungan (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Esra Yener (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Fatih Yıldız ( Gıda Biyokimyası, Gıda Biyoteknolojisi) Assoc.Prof.Dr. Behiç Mert (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Assist. Prof.Dr. Deniz Çekmecelioğlu (Temel işlemler, Gıda Biyoteknolojisi) Assist.Prof.Dr. Yeşim Soyer (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Assist. Prof.Dr. İlkay Şensoy (Temel İşlemler, Gıda teknolojisi) Dr. Mecit Öztop (Gıda Biyokimyası) Ek Görevli Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ali Esin (Temel işlemler) Prof.Dr. Zümrüt Begüm Ögel (Gıda Biyoteknolojisi) Assoc.Prof.Dr. Gülçin Celep (Gıda ve Sağlık) Dr. Taylan Kıymaz (Gıda Pazarı ve Mevzuatı) Gıda Mühendisliği Bölümü
9
Öğretim üyelerimizin kitaplarından bazı örnekler
Gıda Mühendisliği Bölümü
10
Öğretim üyelerimizin bilimsel etkinliklerinden örnekler
(2011 yılı için) Uluslararası makale sayısı 13 Uluslararası tebliğ sayısı 21 Yurtdışı kitapta makale 8 Yurtdışı kitap (editör) 1 Yurtdışı kitap Uluslararası proje 3 Ulusal proje 22 Gıda Mühendisliği Bölümü
11
LYS Puanları Türkiye’de bulunan toplam 58 Gıda Mühendisliği Programı arasında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü taban puanına göre 2012 yılı için ilk sırada yer almaktadır Gıda Mühendisliği Bölümü
12
Yerleşkedeki Konumumuz...
Gıda Mühendisliği Bölümü
13
BÖLÜMÜMÜZ Binamız ofisler, sınıflar, lisans eğitimi ve lisansüstü araştırmaları sırasında kullanılan laboratuvarlar, bir bilgisayar odası, amfi, dış amfi ve kantinden oluşmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü
14
Sınıflarımız Bölümümüzde modern eğitim tekniklerinin uygulanabileceği 4 adet sınıfımız mevcuttur. Gıda Mühendisliği Bölümü
15
Amfimiz Binada bulunan 100 kişilik amfi, sunum ve sinevizyon gösterileri yapabilmek için gerekli donanıma sahiptir. Gıda Mühendisliği Bölümü
16
Yenilenen Lisans Eğitim laboratuvarlarımız
Gıda Mühendisliği Bölümü
17
Araştırma Laboratuvarları
Endüstriyel Biyoteknoloji Lab. Moleküler Biyoloji ve Enzimoloji Lab. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Analiz Lab. Laktik Asit Bakterileri ve Starter Kültürleri Geliştirme Lab. Aroma Kazanımı Lab. Mikrodalga İşlemleri Lab. Isıl Olmayan İşlemler Lab. Temel İşlemler ve Gıda Teknolojileri lab. Gıda Kalite Kontrol lab. Gıda Mühendisliği Bölümü
18
Gıda Analiz Laboratuvarı (GAL)
Bölümümüz bünyesinde faaliyet gösteren Aletli Analiz Laboratuvarı’na gelen analiz isteklerinde AB sürecindeki gelişmelere paralel olarak akreditasyon talepleri artmıştır. Bu nedenle, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Bölüm Başkanlığı’na bağlı akredite bir laboratuvar kurulmuştur. Amacımız bu çalışmaları uluslararası düzeyde yetkin bir analiz-araştırma birimi oluşturulması yönünde geliştirmektir. Gıda Mühendisliği Bölümü
19
Seminerler Teknik Geziler Sanayi ve Devlet Kuruluşları Seminerleri
Bilimsel Seminerler Konuk araştırmacıların verdiği seminerler Öğretim üyelerimizin verdiği seminerler Lisansüstü seminerler Staj Seminerleri Teknik Geziler Gıda Mühendisliği Bölümü
20
NEDEN ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ?
ABET SÜRECİNİ TAMAMLAMIŞ, ABD’DEKİ ÜNİVERSİTELERLE EŞDEĞER EĞİTİM VEREN İLK GIDA MÜHENDİSLİĞİ MODERN DONANIMLI LABORATUVAR VE SINIFLAR AKTİF ÖĞRENİM EN FAZLA 30’AR KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE EĞİTİM ODTÜ’NÜN GENİŞ SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİNDEN YARARLANMA OLANAĞI Gıda Mühendisliği Bölümü
21
Mezunlarımızın İş Olanakları
Özel Sektör Kamu Sektörü Akademisyenlik Kendi işini kurma Gıda Mühendisliği Bölümü
22
Sektörler Alkollü İçecekler Alkolsüz İçecekler Baharatlar Bal
Bebek Mamaları ve Ek Besinleri Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri Çerezler ve Kuruyemiş Et ve Et Ürünleri Gıda Katkı Maddeleri Hububatlar ve Baklagiller İçme Suyu Meyve ve Sebze Ürünleri Pastacılık Ürünleri ve Hammadeleri Su Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Şeker ve Şekerli Ürünler Un ve Unlu Mamuller Yağlar ve Yağlı Tohumlar Gıda Mühendisliği Bölümü
23
MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞMA ALANLARI
ÜRETİM KALİTE-KONTROL ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME SATIŞ-PAZARLAMA PROSES TASARIMI İŞLETME YÖNETİMİ Gıda Mühendisliği Bölümü
24
Kamu Sektöründe Çalışma Olanakları
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) Avrupa Birliği Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK – TÜBİTAK-MAM Kalkınma Bakanlığı Türkiye İstatistik Kurumu Türk Standartları Enstitüsü Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gıda Mühendisliği Bölümü
25
Akademisyenlik Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız hem ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde dünya çapında kabul gören araştırmalar yapmakta, hem de Avrupa’daki ve ABD’deki önemli üniversiteler tarafından lisansüstü eğitim için burslu olarak kabul edilmektedirler. Gıda Mühendisliği Bölümü
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.