Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme"— Sunum transkripti:

1 Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
DYT. ÇAĞLA YÜKSEK

2 Bu sunum için bir teşekkürü çok görmeyiniz

3 Kalp Damar Hastalıklarına Sebep Olanlar
Yüksek Tansiyon Yüksek Kolesterol Aşırı Yağlı Besin Tüketimi Şeker Hastalığı Hareketsiz Yaşam Şişmanlık Yaşılılık Cinsiyet ( erkeklerde ve menapoza girmiş kadınlarda )

4 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Aşırı çay şekeri tüketimi ; Yükselmiş kan yağ oranı Yüksek kolesterol Kalp ve Damar Hastalıklarına Sebep Olur

5 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Protein kaynağı olarak hayvansal gıdaların sürekli tercihi, doymuş yağ alınacağı için kolesterol düzeyini yükseltir. Kalp ve Damar Hastalıklarına Sebep Olur

6 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Günlük enerji gereksinmesinin % 30 ’ undan fazlası yağdan gelirse ; Damar sertliği etkisi göstererek kalp ve damar hastalıklarına sebep olur.

7 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Doymuş yağ ( hayvasal yağ ) : Yüksek tüketimi Kolesterol düzeyini artırarak kalp ve damar hastalıklarına sebep olur.

8 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Olumlu Etkisi Gözlenen Besinler : Balık Yağı : Kan basıncısını, kolesterolu düşürür.

9 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Olumlu Etkisi Gözlenen Besinler : E vitamini : Kolesterolü düşürür, kan basıncını düşürür.

10 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Olumlu Etkisi Gözlenen Besinler : Diyet Posası ( Sebze Meyve Tahıl ) : Kolesterolü düşürür, kan basıncını düşürür.

11 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Olumsuz Etkisi Gözlenen Besinler : Demir : Kan demir düzeyinin yüksek olması Kalp ve Damar hastalıkları riskini artırır.

12 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Olumsuz Etkisi Gözlenen Besinler : Kahve : Kalp kasını yorar, kan basıncını artırır, kalp ve damar hastalıklarına sebep olur.

13 Beslenmeye Yönelik Sebepler
Olumsuz Etkisi Gözlenen Besinler : Alkol : Aşırı tüketimi, kan yağ düzeyini artırır, aritmiye sebep olur, kan basıncını artırır.

14 Beslenmeye Yönelik Öneriler
Vücut Ağırlığı Normal Düzeylerde Olmalı; Bunun için; Enerji gereksinmesine göre, uygun karbonhidrat, yağ, protein oranında beslenme tedavisi ayarlanır.

15 Beslenmeye Yönelik Öneriler
Bir günde 2-4 porisyon pişmiş sebze, çiğ sebze ve meyve serbest olarak yiyiniz. Kabuklu yenebilecek meyveleri soymayınız.

16 Beslenmeye Yönelik Öneriler
Yemeklerde kepekli ekmek tercih ediniz. Haftada 2-3 kez kuru baklagil ( kuru fasülye, nohut, mercimek, barbunya ) yemeye çalışınız

17 Beslenmeye Yönelik Öneriler
Günlük kolesterol alımını normal düzeylerde tutmak için belirli besinleri kısıtlamak gerekir.

18 Beslenmeye Yönelik Öneriler
Tüketilen Tuz Miktarı ; Tuz tüketimi tansiyonu artıracağı için kısıtlanmalı. Günlük 4-6 gramı geçmemeli.

19 Genel Olarak Yaşam Tarzı Değişiklikleri
-Sigara bırakmak, -Normal vücut ağırlığını korumak, -Alkol tüketimini makul ölçülere indirme, -Düzenli fiziksel aktivite, -Tuz tüketimi azaltmak, -Sebze ve meyve tüketimini arttırmak, kolesterol ve magnezyum alımını arttırmak, -Kalsiyum ve magnezyum alımını arttırmak, -Stresi azaltmak,


"Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları