Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETMEN KİM? YÖNETİCİ KİM? LİDER YÖNETİCİ Yönetici olma rolünü ANLAYAN ile ANLAMAYAN bir öğretmen ARASINDAKİ fark belirleyicidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETMEN KİM? YÖNETİCİ KİM? LİDER YÖNETİCİ Yönetici olma rolünü ANLAYAN ile ANLAMAYAN bir öğretmen ARASINDAKİ fark belirleyicidir."— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETMEN KİM? YÖNETİCİ KİM? LİDER YÖNETİCİ Yönetici olma rolünü ANLAYAN ile ANLAMAYAN bir öğretmen ARASINDAKİ fark belirleyicidir

2 ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME İnsanların öğrenmeyi nasıl öğrendiklerini 2000 yıldır biliyoruz. Yunan biyografi yazarı ve tarihçi Plutarch; 1-Gerekli olan,öğrenenlerin sonuç almalarını sağlamaktan ibarettir. 2-Gerekli olan,iyi yapabildikleri her ne ise, öğrenenler o alandaki kusursuzluğa ulaşabilsinler diye onların güçlü yönleri ve yetenekler üzerinde durmaktır.

3 Okullarımızda öğrencilerin zayıf yönleri ortaya konur. Konfüçyüs; Duyarsam,Unuturum Görürsem,Hatırlarım Yaparsam,öğrenirim Öğretmenlerin klasik ders anlatma tarzı ve bireysel çalışma yerine İŞBİRLİĞİNE dayanan öğrenmeyi nasıl uygulayabileceklerine dönüştü.

4 Etkili öğretmen, öğrencilerinin yarısını değil 1/3’ünüdeğil,tümünü kaliteli çalışmaya ikna edendir. Öğrenci paçayı kurtarmaya değil, tüm kapasitelerini kullanmaya odaklanma.

5 Öğrencilerine bir şeyleri zorlayarak öğretmeye çalışmanın çukuruna düşmezler. UYARAN TEPKİ UYARAN TEPKİ

6 PATRONCA YÖNETİM ETKİSİZDİR çünkü zorlamaya dayalıdır. sıkı çalışmaya yol açmaz. kaliteli çalışmaya hiç açmaz.

7

8 Bilgi toplumunda merkez olan KİŞİDİR Bilgi insanın içindedir. Bilgi bir insan tarafından öğretilir ÖĞRENİLİR

9 Geleceğin toplumu hem bilgi toplumu hem de kuruluşlar toplumu olacaktır. Bilgi toplumun temsilcisi EĞİTİMLİ İNSANDIR. Eğitimli insan,Global bir dünyada yaşamaya hazırlıklı olmak zorundadır.

10 Eğitimli insan hem bilgiye odaklanan bir AYDIN, hem de insanlara ve işe odaklanan bir YÖNETİCİ olarak çalışmaya hazır olmalıdır. Eğitimli insanı tanımlayacak şey; bilgileri anlayabilme yeteneğidir.

11 Bilgileri BİLGİLEŞTİRMEK o bilgilere sahip olanların kendi bilgi alanlarını ANLAŞILIR kılma zorunluluğu vardır. Çalışmalara-Öğrencilere-çağdaş toplumu öğretmeye çalışan Öğretmen-yönetici”ŞİMDİLİK”mezhebinin üyeleridir. Şimdicilik mi?,gelecekçilik mi?

12 *Geçmişi anlamak yeterli değildir, *Şimdiyi anlamak da yeterli değildir, Geleceğe dönüklük ve gelecekte yaşanacak güzellikler..

13 Vizyon,insanın Geleceğini iliklerinde duyan kişiler haline getirmektedir. Kuruluşlarda Gelecek kurulu kurulmalı Okullar çağını yitirmiş fabrikalardır.


"ÖĞRETMEN KİM? YÖNETİCİ KİM? LİDER YÖNETİCİ Yönetici olma rolünü ANLAYAN ile ANLAMAYAN bir öğretmen ARASINDAKİ fark belirleyicidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları