Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Ferid Mövsümov Danışman: Yrd. Doç. Dr. Şahin Emrah.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Ferid Mövsümov Danışman: Yrd. Doç. Dr. Şahin Emrah."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Ferid Mövsümov Danışman: Yrd. Doç. Dr. Şahin Emrah

2 Klasik Risk Oyunu Hakkında Risk Oyunu Nasıl Oynanır? Uyguladığım Yenilikler Oyunun Arayüzü Oyunun Yapay Zekaları Demo Sonuç

3 Risk Oyunu 1957 yılında Fransız film yönetmeni Albert Lamorisse tarafından icat edilmiştir.

4

5

6

7 Kartlar kaldırıldı Saldırı yöntemi değiştirildi “Altın Bölge” eklendi Oyuncu sayısı 6’dan 10’a çıkarıldı Savaş ganimeti eklendi (+10 ordu)

8

9 Yapay Zekalarla Etkileşim Yapay Zekaların Karakteristik Özellikleri İstatistiksel Bilgiler

10

11 Kıtalara önem vermez. Ordularını düşmanla olan sınırlara koyar. Fırsat bulduğu an saldırır. Ordularını dengeli olarak böler. Hızlı bir şekilde her tarafa yayılmaya çalışır.

12 Avrupa kıtasını almayı hedefler. Avrupa kıtasını aldıktan sonra dünyaya yayılmaya başlar. Avrupada hiç toprağı olmadığında en kısa yoldan Avrupaya ulaşmaya çalışır. Ordu Bölme mekanizması bulunduğu yere göre değişir. Asker yerleştirme mekanizması da bulunduğu yere göre değişmektedir.

13 Kıtalara önem vermez. Tüm ordusunu tek bir bölgede biriktirir. Yeni bir bölge işgal ettiğinde tüm ordusunu bu bölgeye aktarır. Rakibinden 20 ordu üstün olmadıkça saldırmaz. Genellikle oyunun sonuna kadar hayatta kalmayı başarır.

14

15

16 Oyunun görselliği biraz daha geliştirilebilir. Oyundaki yapay zeka çeşitliliği arttırılabilir. Oyunun alt yapısı kullanılarak yapay zeka yarışması düzenlenebilir. Oyuna network desteği eklenebilir. Oyun birçok site tarafından yayınlandı ve internette belli bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı.

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34


"Hazırlayan: Ferid Mövsümov Danışman: Yrd. Doç. Dr. Şahin Emrah." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları