Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖRNEKLEME TEKNİĞİ  AMAÇ: Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;  Ana kitledeki her terime, proje.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖRNEKLEME TEKNİĞİ  AMAÇ: Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;  Ana kitledeki her terime, proje."— Sunum transkripti:

1 ÖRNEKLEME TEKNİĞİ  AMAÇ: Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;  Ana kitledeki her terime, proje alanındaki her haneye, örneğe seçilmek için eşit şans tanımak.  Anket yapılacak birimleri seçerken sistematik hata yapmamak.   GEREKLİ TEKNİK: RASTLANTILI ÖRNEKLEME

2 ÖRNEKLEME TEKNİĞİ   UYGUN TEKNİK:   KATMANLI ÖRNEKLEME Ana kitledeki tüm yapısal özelliklerin, farklılıkların örneklemde temsili sağlanır. Örneğe girecek haneler olabildiğince homojen kümeler içinden seçilir; böylece hata olasılığı azaltılır.

3 AMAÇ Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek Ana kitledeki tüm yapısal özellikler, farklılıklar örneklemde temsili sağlanır. Ana kitledeki her terime, proje alanındaki her haneye, örneğe seçilmek için eşit şans tanımak. GEREKLİ TEKNİK RASTLANTILI ÖRNEKLEME UYGUN TEKNİK KATMANLI ÖRNEKLEME Örneğe girecek haneler olabildiğince homojen kümeler içinden seçilir; böylece hata olasılığı azaltılır.

4 ANKET YAPILAN ALAN Katmanlama ölçütü ne olmalı? Katmanlar = bölgeler olabilir mi?

5 ANKET YAPILAN ALAN VE Katmanlama (=bölgeleme) İçin Kullanılabilecek Bazı Bilgiler Bölgelemeyi surlara göre mi yapmalı? Bölgelemeyi Osmanlı dönemindeki toplumsal kümelere göre mi yapmalı?

6 BÖLGELEME ve ÖRNEKLEME

7 Katmanlama (bölgeleme) ölçütü: Fizik mekana yansıyan farklılaşmalar. Yöntem: - Keşfedici araştırma kapsamındaki gözlemler; - Yapı tespitleri sırasında yapılan gözlemler

8

9

10

11

12

13

14 BÖLGELEME ve ÖRNEKLEME

15 9 21 9 14 37 5 11 3 102 9 BÖLGELER ve ÖRNEKLEME GİREN HANE SAYILARI


"ÖRNEKLEME TEKNİĞİ  AMAÇ: Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;Ana kitleyi temsil edebilecek bir örnek seçmek;  Ana kitledeki her terime, proje." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları