Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vize-final arası toplu notları I. yarıyıl MURAT EĞİTİM KURUMLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vize-final arası toplu notları I. yarıyıl MURAT EĞİTİM KURUMLARI."— Sunum transkripti:

1 Vize-final arası toplu notları I. yarıyıl MURAT EĞİTİM KURUMLARI

2 Değerli öğrenciler, Vize final arası toplu not vermemizin nedeni şu. Vize sonrası sıfırdan öğreniyoruz diyebileceğimiz, hiç görmedik, hiç bahsetmedik diyebileceğimiz herhangi bir konumuz yok. Göreceğimiz konular daha önce öğrendiklerimizin biraz daha ayrıntılandırılmış halinden ibaret. Fiil cümlesinin öğeleri, harfi cerler, isim tamlaması, sıfat tamlaması olmak üzere dört konumuz var. Bunlarla alakalı meseleler zaman zaman soru çözerken kısa da olsa değindik bunlarla alakalı soruları çözdüğümüz, tekniklerinden bahsettiğimiz çok oldu. Bu nedenle konu anlatımından çok soru çözümlerine ve çözümlemelerine ağırlık vereceğiz. Bilmediğimiz noktalar olduğunda da soru çözerken çaktırmadan öğrenmiş olacağız. Bu yüzden önceki notlarınızdaki noktaları çok iyi kavramış olmanız beklenmektedir.

3 Ünite 7. Fiil cümlesinin öğeleri Fiil-fail (merfu)-meful (mansub)

4 Daha önce gördüğümüz (5. ünite) isimlerin nasıl irab olduğu ile alakalı tablomuzu hatırlayacağız. O tabloda merfu kısım aynı zamanda bizim faillerimizin tipini de belirleyecek temel ipucumuz olacaktır. Mefuller için ise aynı tablonun mansub kısmını kullanacağız. Bir ismin irabını TekilseİkilseÇoğulsa Alameti Fail-merfu Meful- mensub ان ين ون ين اتُ اتِ

5 Fiil kalıpları Mazi köke 1 eklenenler 1 - ا 321 2- 32 ا 1 3- 3221 Mazi köke 2 eklenenler 1- 3221 تـ 2- 32 ا 1 تـ 3- 32 ـتـ 1 ا 4- 321 انـ 5- 3321 ا Muzari harfleri ötreli gelir Diğerleri ise normal şekilde Normalde muzari halinde mazi kökünden bir fazla harf kazanırken başında elif olanların elifi düştüğünden dolayı mazi ve muzari kökleri aynı harf sayısına sahiptir.

6 تفعّل

7 Ünite 8: harfi cerler Biri cer eder biri bakar Ondan çıkar sorular

8

9

10 Ünite 9: isim tamlaması …’in kimdeyse الـ... onundur. Kelime kelimenin الـ ine muhtaçtır.

11

12 Ünite 10: sıfat tamlaması Oğlan dayıya kız halaya Sıfat mevsufuna benzer.

13


"Vize-final arası toplu notları I. yarıyıl MURAT EĞİTİM KURUMLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları