Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“ Arkadaşım Dursun Akçam ’a” Anımsa; biz beş yıl aynı havayı Soluyarak dirsek çürüttük Akçam. Amaç edinilen kutsal dünyayı, Sabırla, inatla yürüttük AKÇAM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“ Arkadaşım Dursun Akçam ’a” Anımsa; biz beş yıl aynı havayı Soluyarak dirsek çürüttük Akçam. Amaç edinilen kutsal dünyayı, Sabırla, inatla yürüttük AKÇAM."— Sunum transkripti:

1 “ Arkadaşım Dursun Akçam ’a” Anımsa; biz beş yıl aynı havayı Soluyarak dirsek çürüttük Akçam. Amaç edinilen kutsal dünyayı, Sabırla, inatla yürüttük AKÇAM.

2 Cilavuz ’da iken her şeye fittik, Okulu bitirdik, köylere gittik. Öğrenci okuttuk, halkı eğittik, Çok eski tezleri çürüttük AKÇAM.

3 Köy Enstitülüler her “hal”de vardık, Sıra tamir ettik, çatı aktardık. Dargın barıştırdık, yaralar sardık, Postu deldirmeden sürüttük, AKÇAM.

4 Engeller çıkınca azm ile yıktık, Çok kere haklıyken biz haksız çıktık. Görevini seven birer âşıktık, Kâh alevli yandık, kâh tüttük AKÇAM.

5 Korkmadık ne hapis, ne de sürgünden, Her zorluğu göze almıştık dünden. Nasip almasak da şereften, ünden, “Net”tik sanmasınlar, “bürüt”tük AKÇAM.

6 Bir ömür halk için savaşım verdik, Diyemeyiz ki, tam sonuca erdik. Bize taş atana biz gül gönderdik, Arkamızdan itler ürüttük AKÇAM.

7 Atatürkçü diye çektik çileyi, Göreve katmadık asla hileyi. Evimiz görmedi dolu fileyi, Biz ne haram yedik, ne üttük AKÇAM.

8 Her zaman gerçeği yaşadık, yazdık, Kendi kuyumuzu kendimiz kazdık (?) Böyle yapmasaydık biz olamazdık, Şahsen ne küstük, ne kin güttük AKÇAM.

9 Senin ölmez sözün: “Noktalı Virgül Gibi Yatıyoruz.” Anımsa ve gül. Sana yetimî ’den şiirli bir gül, Sunup bu mektupta yürüttük AKÇAM.

10 ŞİİİR: MEHMET ALPTEKİN 26.11. 1999, Cuma, BURSA Hazırlayan: Gülfüz SARIÇAM Ardahan / Ölçek Köyü Ardahan’ ın, Kar, tipi ve Yoksulluk mücadelesinden AZMİ ile AYDINLIĞA yürüyen Kahramanlarından; Kıymeti Bilinmeyenlerdensin! Saygıyla Anıyorum…


"“ Arkadaşım Dursun Akçam ’a” Anımsa; biz beş yıl aynı havayı Soluyarak dirsek çürüttük Akçam. Amaç edinilen kutsal dünyayı, Sabırla, inatla yürüttük AKÇAM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları