Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

S MART D RIVE Veyis Kuralay 17.10.2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "S MART D RIVE Veyis Kuralay 17.10.2014."— Sunum transkripti:

1 S MART D RIVE Veyis Kuralay www.veyiskuralay.tk veyiskuralay@gmail.com 17.10.2014

2 SMARTDRİVE (HIZLI DİSK) Smart drive komutu harddiskten okuma ve yazma hızını artırmak için Windows’95 den önce kullanılan bir programdır. Windows-95 bu programa ihtiyaç duymadan aynı işi yapar. Bu tip programlara cache (ön bellek) programları denir.

3 Bir program harddiskten bilgi okumak istediğinde smart drive bu bilgiyi okur ve programın bundan sonrakileri de okuyacağını farz ederek bir miktar fazladan bilgiyi de okuyarak belleğe alır. Program bu bilgileri de istediğinde harddiske tekrar gitmeden bellekten alır Yazarken de böyledir. Program direk harddiske yazmaz.

4 Bunun yerine smart drive’in ayırdığı bellek bölgesine yazar. Smartdrv bu bilgileri uygun bir zamanda harddiske yazar. Bu işlemler harddisk erişimini minimuma indirgediği için programların çalışma hızlarını önemli ölçüde arttırır. Ancak bellekte de oldukça büyük bir yer işgal eder.

5 DOS programlarınızı DOS modunda çalıştıracaksanız SMARTDRV yazarak ön belleği aktif hale getirebilirsiniz.

6 Kendi bilgisayarımda denemeye çalıştım.

7 Smart drive toplam bellek miktarına bakarak uygun büyüklükte bir ara bellek oluşturur. Smartdrv harddisk için hem okuma hemde yazma işlemlerinde ara belleği kullanır. Disket ve CD-ROM larda ise sadece okuma için önbellek kullanılır.

8 Özet Olarak: – Smart Drive bilgisayarın belleğine aldığı dosyaları Ram’e atılmasını ve işlemin daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlar.

9 Sunumu indirmek için: www.veyiskuralay.tk

10 T EŞEKKÜRLER …


"S MART D RIVE Veyis Kuralay 17.10.2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları