Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ"— Sunum transkripti:

1 ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ
1. DERS: ENZİMLERİN TANITILMASI

2 ENZİMLER BİYOLOJİK KATALİZÖRLERDİR.
BİYOKİMYASAL REAKSİYONLARI ÇOK HIZLI HALE GETİRİRLER TEKRAR TEKRAR KULLANILABİLİRLER PROTEİN YAPISINDADIRLAR GENLERİN KONTROLÜNDE SENTEZLENEREK FAALİYET GÖSTERİRLER

3 ENZİMLERİN SAFLAŞTIRLMASI
2. DERS ENZİMLERİN SAFLAŞTIRLMASI TEMEL KRİTER EN DÜŞÜK MALİYETLE, EN YÜKSEK SAFLIK VE ENZİM AKTİVİTESİ ELDE ETMEKTİR.

4 ENZİM KAYNAĞI BELİRLENMELİDİR ( Bitki, Hayvan, Bakteri...)
SAFLAŞTIRILACAK ENZİMİN NE İÇİN GEREKLİ OLDUĞUNA KARAR VERİLMELİDİR 1. LABORATUVAR ÇALIŞMASI İÇİN 2. SANAYİDE KULLANIM İÇİN MALİYET VE ZAMAN HESAPLANMALIDIR ENZİM KAYNAĞI BELİRLENMELİDİR ( Bitki, Hayvan, Bakteri...) LİTERATÜRDEN GEREKLİ BİLGİLER ELDE EDİLMELİDİR EZİM AKTİVİTESİNİN KORUNMALIDIR 1. Enzim her zaman +4 ºC’de saklanmalıdır. 2. Her enzim için uygun bir tampon kullanılmadır. 3. Kullanılan araç-gereç, kimyasalların uygun nitelikte olması gerekmektedir 4. Tampona EDTA gibi kompleks oluşturucu maddeler ilave edilebilir

5 BELLİ BAŞLI SAFLAŞTIRMA İŞLEMLERİ
1. Enzim Kaynağından Enzimin Çıkarılması (Ekstraksiyon) 2. Santrifüjleme 3. Amonyum Sülfatla Çöktürme 4. Diyaliz 5. Isıtma ( Heat Treatment) 6. İzoelektrik Noktaya Göre Çöktürme 7. Kolon Kromatografisi


"ENZİM SAFLAŞTIRILMASI VE NİTELENDİRİLMESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları